خبرگزاری مهر، گروه استانها* محمدرضا بهرامیصفت: تمام ساعات، روزها، ماهها و سالهای خدا و تکتک لحظاتی که در این دنیا نفس میکشیم فرصت برای بندگی و عبادت است اما به قول امروزیها بعضی لحظات گلد تایم است، یعنی زمانهای طلایی، یکی از این فرصتهای طلایی برای بندگی ماه رجب است.
ماه رجب است جز چهار ماه برگزیده و منتخب خداوند است، چنانکه رسول خدا فرمودند: «خدای به جهان نگریست و از هر چیز چهار شماره از آن برگزید، از فرشتگان: جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و ملکالموت را برگزید و از پیامبران مرسل خداوند شمشیر: ابراهیم و داود و موسی و من را برگزید. و از زنان چهار تن را برگزید: مریم، آسیه، خدیجه، فاطمه،، و از ماهها چهار برگزید که شهرهای حراماند: رجب، شوال، ذیقعده، ذیحجه، و از روزها چهار برگزید: آدینه، روز ترویه (روز هشتم ذیحجه) و روز عرفه و عید قربان».
ماه رجب المرجب یکی از برترین و پر فضیلتترین ماههای سال است و این ماه به علاوه ماه شعبان و رمضان بهترین فرصت برای خودسازی و توشه چینیهای معنوی محسوب میشود.
امام کاظم (ع) میفرمایند: رجب نام نهری در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر است، بنابراین هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند.
بسیاری از بزرگان ما ماه رجب و شعبان را بسیار مغتنم میشمردند و آن را مقدمهای برای ورود به ماه خدا تلقی میکردند و از تک تک لحظات و دقایقش توشه بر میگرفتند. رعایت تقوا و مراقبهی بیش از پیش و انجام اعمال این ماه بخش مهمی از خودسازی در این ماه را شامل خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود در فضیلت بالای ماه رجب میفرمایند: "ماه رجب، ماه مبارکی است؛ ماه توسل و تذکر و توجه و تضرع و استغاثه و محکم کردن پیوند دلهای محتاج و نیازمند ما به ذیل لطف و فضل الهی است. این روزها را قدر بدانید. هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست. در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد. بعد از ماه رجب، ماه شعبان و بعد ماه رمضان است. برادران و خواهران مسلمان! ای صاحبان دلهای بیدار و مخصوصاً ای جوانان! این سه ماه را قدر بدانید. در این سه ماه، فرصت برای وصل کردن و منور نمودن دلها به لطف و نور پروردگار، بیش از همیشه است."
نسل امروز جوانان و نوجوانان بیش از هر زمان دیگری به معنویت نیاز دارند و در روزگاری که دشمن به دنبال خالی کردن دل جوانان از معنویت است، ماه رجب فرصتی طلایی برای گسترش معنویت در جامعه است.
با گسترش معنویت در جامعه حس امیدآفرینی در جوانان افرایش پیدا میکند و دلها متوجه نور پروردگار میشود.
مناسبتهای برجسته ای مانند لیله الرغائب، میلاد امیرالمؤمنین (ع) و شکافته شدن کعبه و مبعث رسول خاتم (ص) در ماه سراسر نور رجب وجود دارد که هر کدام از این مناسبتهای فرخنده فرصتی برای شور و شعف معنوی در جامعه است.
ولادت امیرالمؤمنین (ع) مصادف سیزدهمین روز ماه رجب و اولین روز از ایام البیض است، همچنین ایرانیها سالروز تولد حضرت علی (ع) را به نام روز پدر نامگذاری کردهاند و در این ایام جشن و سرور در سراسر ایران برپا میشود.
همچنین ۲۷ رجب عید بزرگ مبعث رسول مهربانیها پیامبر اکرم (ص) است، در این روز محمد مصطفی (ص) از جانب پروردگار الهی به رسالت پیامبری مبعوث شدند. در این زمان پیامبر اکرم (ص) چهل سال سن داشتند و در راه رسیدن به سعادت، آگاهی و هدایت مردم رنج و تلاشهای بسیاری را پشت سرگذاشته بودند.
در اهمیت این ماه همین بس که پیامبر اکرم (صلیالله علیه واله) فرمودند: ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهی که حرمت و فضیلت به آن نمیرسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسی که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودی خدای بزرگ میشود و غضب الهی از او دور میشود و دری از درهای جهنم بر روی او بسته شود.
ماه رجب و شعبان مقدمهای برای ورود به ماه ضیافت الله است
حجتالاسلام عباس موسیوند، مدیر حوزه علمیه آخوند ملاعلی معصومی همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعمال و فضلیتهای ماه رجب اظهار کرد: حلول ماه پر خیر و برکت رجب را به همه مؤمنین تبریک عرض میکنم و از خداوند متعال میخواهیم توفیق استفاده از فضائل ماه رجب، شعبان و ماه ضیافت خدا رمضان را به ما عنایت کند.
وی افزود: در نگاه اساتید اخلاق و سیر و سلوک که این نگاه برگرفته از اهل بیت (ع) است، ماه رجب، شعبان و رمضان نقش بسیار مؤثری در توجه به معنویت و سیر به سمت خداوند متعال دارد، لذا اهل بیت بسیار سفارش کردند که این فرصتها را غنیمت بدانیم.
مدیر حوزه علمیه آخوند ملاعلی معصومی همدان با اشاره به اعمال این ماه گفت: اعمال زیادی برای ماه رجب توصیه شده اما مهمترین عملی که توصیه شده استغفار است.
حجتالاسلام موسیوند خاطرنشان کرد: اساتید اخلاق تمثیلی دارند نسبت به این ۳ ماه که انسان وقتی میخواهد به مهمانی برود آن رفتن به میهمانی آدابی دارد، ادب مهمانی حکم میکند که انسان خود از آلودگیها، پلیدیها و ناپاکیها پاک و شستشو کند، ادب مهمان حکم میکند انسان خود را معطر کند و بهترین لباسهای خود را بپوشد و احترام میزبان را رعایت کند.
وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه میزبانی خدا است، گفت: ماه رجب حکم شستشو و استحمام قبل از میهمانی را دارد و انسان در ماه رجب روح خود را با استغفار و توجه به خداوند متعال شستشو میدهد و پاک میکند.
مدیر حوزه علمیه آخوند ملاعلی معصومی همدان عنوان کرد: همچنین در ماه شعبان و مناجات زیبای شعبانیه وارد شده روح را معطر میکند با درود بر پیامبر (ص) و خاندان ایشان و اینها انسان را آماده میکند برای ورود به ماه مبارک رمضان.
حجتالاسلام والمسلمین موسیوند با اشاره به تأکیدات علمای اخلاق گفت: علما سفارش به مراقبه بیشتر در این ماهها داشتند، یعنی انسان در ماه رجب به تمام اعمال خود یک توجه بیشتری کند خودش را در محضر پروردگار عالم ببینید.
وی افزود: در روایت است در قیامت فریاد میزنند: "أین الرجبیون" کجا هستند کسانی که اهل ماه رجب هستند، تا این اندازه این ماه اهمیت دارد، خداوند انشاالله ما را هم از رجبیون قرار دهد.
جوانان برای اعتکاف در ماه رجب لحظهشماری میکنند
علیاکبر روشنیزاده جوان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مراسم اعتکاف در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) ماه رجب، در مساجد بزرگ بیشتر شهرهای کشورمان برگزار میشود و هرساله در همدان نیز مراسم اعتکاف در مسجد جامعه با استقبال خوب برگزار میشود.
وی افزود: هر کس که یک بار در اعتکاف شرکت کرده باشد برای حضور در اعتکاف سال آینده در ماه رجب لحظهشماری میکند.
این جوان همدانی با بیان اینکه جوانان همدان استقبال خوبی از اعتکاف ماه رجب دارند، بیان کرد: از همین امروز بسیاری از نوجوانان و جوانان برای حضور در این مراسم لحظهشماری میکنند.
روشنیزاده خاطرنشان کرد: واقعاً حس و حال مراسم اعتکاف وصفناپذیر است و نمیتوان آن را با چیز دیگری مقایسه کرد.
وی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان میداندار مراسم اعتکاف هستند، بیان کرد: سلوک دانشآموزان و دانشجویان در این مراسم واقعاً دیدنی است.
این جوان همدانی عنوان کرد: ماه رجب غنیمتی است که با خودسازی وارد ماه شعبان و رمضان شویم و امیدوارم خداوند فرصت خودسازی و استغفار را در ماه رجب به ما عنایت کند.
در پایان گفتنی است؛ با زدودن دلها از ناپاکی در ماه رجب و شعبان مؤمنان مدال لیاقت ورود به ماه رمضان را دریافت میکنند و آن زمان که در قیامت فرشتهای ندا میدهد: "این الرجبیون" کجایند افرادی که ماه رجب را محترم شمرده و اعمالی از آن را انجام دادهاند، مؤمنان با افتخار سرهای خود را بلند میکنند.
نظر شما