۱۷ دی ۱۴۰۳، ۹:۰۹

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

خرم‌آباد - «کاکاوند» بخشی است در شهرستان دلفان که برخی از مردم روستاهای آن برای دسترسی به امکانات اولیه آب آشامیدنی سالم، راه دسترسی مناسب و ... همچنان اندر خم یک کوچه‌اند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها؛ مصطفی معظمی گودرزی: شهرستان دلفان، یکی از مناطق زیبا و بااصالت استان لرستان، در میان استان‌های کرمانشاه و همدان قرار دارد، این شهرستان با دارابودن سه شهر، پنج بخش، ۱۰ دهستان و ۵۳۶ روستا، ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های کشاورزی، دامداری، گردشگری و معادن دارد.

«کاکاوند» در کوه میان مشکلات

یکی از بخش‌های قدیمی دلفان، بخش «کاکاوند» است که باوجود وسعت و تاریخ کهن، همچنان درگیر مشکلات زیرساختی و کمبود امکانات است،

بخش «کاکاوند» با وسعت ۸۰۰ کیلومترمربع و جمعیتی حدود ۱۲ هزار نفر، از دو دهستان «کاکاوند شرقی و غربی» تشکیل شده و مرکز آن شهر «هفت‌چشمه» است، این منطقه دارای ۱۵۰ روستا است که ۱۳۰ روستا دارای سکنه دائمی و ۲۰ روستا فصلی هستند.

اقتصاد مردم منطقه عمدتاً بر کشاورزی و دامداری استوار است و این بخش با داشتن اراضی کشاورزی وسیع و باغات نقش مهمی در تولیدات کشاورزی شهرستان دلفان ایفا می‌کند.

ظرفیت‌های گردشگری و طبیعی بخش «کاکاوند»، باوجود چشمه‌های آبگرم و سراب‌های طبیعی، یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری غرب کشور به شمار می‌رود.

چشمه آبگرم دلفان که به نگین غرب ایران مشهور است و سراب «وزم» واقع در منطقه کوه «چغا دوزان»، از جمله جاذبه‌هایی هستند که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کنند.

علاوه بر این، بارگاه ملکوتی امامزادگان «احمد و محمود (ع)» در منطقه «بالین» نیز زیارتگاه و گردشگاهی برای زائرین از استان‌های هم‌جوار است.

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

راه‌ها در انتظار آسفالت و بهسازی

مشکلات زیرساختی علی‌رغم ظرفیت‌های قابل‌توجه، این بخش با مشکلات عدیده‌ای مواجه است، از ۲۹۳ کیلومتر راه روستایی، تنها ۱۷۹ کیلومتر آسفالته است و بسیاری از مسیرهای خاکی و شوسه همچنان نیازمند آسفالت و بهسازی هستند.

در دهستان «کاکاوند غربی»، ۲۰ روستا همچنان از نعمت گاز محروم هستند، فرسودگی مخازن و نبود شبکه آبرسانی مناسب، مشکل آب آشامیدنی را در بسیاری از روستاها به چالشی جدی تبدیل کرده است.

فرسودگی خطوط برق باعث قطعی مکرر و نوسانات شده که در فصول مختلف مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می‌کند، بسیاری از روستاهای این بخش فاقد آن تن‌دهی تلفن همراه و تلویزیون هستند.

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

ایجاد پایگاه اورژانس جاده‌ای نیاز جدی است

یوسف رضا جهانیان، رئیس شبکه بهداشت و درمان دلفان، با اشاره به مشکلات حوزه سلامت در بخش «کاکاوند» می‌گوید: این بخش دارای دو مرکز خدمات جامع سلامت در «هفت‌چشمه» و «چشمه کوزان» و ۱۸ خانه بهداشت است، بااین‌حال، نیاز به ایجاد پایگاه اورژانس جاده‌ای دیگر در چشمه «کوزان» به‌شدت احساس می‌شود.

وی همچنین از پیشرفت ۶۰ درصدی ساختمان جدید مرکز خدمات جامع سلامت «هفت‌چشمه» خبر داد که با زیربنای هزار و ۴۹۰ مترمربع در حال ساخت است.

سیروس کریمی، یکی از معتمدین روستای «سیالیا»، بر اهمیت بهسازی جاده‌ها تأکید دارد و می‌گوید: هرچند خدماتی در این زمینه انجام شده، اما برای بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های کشاورزی و دامداری، نیازمند توجه بیشتری از سوی دولت هستیم.

وکیل مقصودی، از بزرگان روستای تاریخی «مموله»، به مشکلات زیرساختی اشاره کرده و می‌گوید: کمبود آب آشامیدنی سالم و جاده‌های خاکی هنوز دغدغه اصلی بسیاری از روستاهاست، این مسائل باید در اولویت اقدامات قرار گیرد.

جهان شیر قادری، از معتمدین روستای «قلاته»، بر لزوم اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی تأکید دارد و می‌گوید: گردشگری می‌تواند کلید حل مشکلات اقتصادی منطقه باشد، اما نیاز به برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری دارد.

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

برای اجرا و تکمیل پروژه‌ها نیاز به اعتبار داریم

علی دهقان، بخشدار «کاکاوند» نیز با اشاره به خدمات انجام‌شده در سال‌های اخیر می‌گوید: علی‌رغم محرومیت‌های موجود، بخشداری «کاکاوند» تلاش کرده با اجرای پروژه‌های عمرانی و ارائه خدمات مختلف، بخشی از مشکلات این منطقه را کاهش دهد، در سال جاری، ۳۵ پروژه عمرانی در بخش اجرا شده است که شامل شن‌ریزی، راه‌شکافی، بازگشایی معابر، بهسازی و سنگ‌فرش معابر، احداث کانال‌های سنگی و جدول‌گذاری بوده است.

وی گفت: این اقدامات با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان انجام شده است.

بخشدار «کاکاوند»، همچنین از اجرای پنج پروژه در حوزه آبرسانی بااعتبار ۵۰۰ میلیون تومان خبر داده و اضافه می‌کند: با حمایت فرماندار، توانسته‌ایم برخی از اولویت‌های منطقه را پوشش دهیم، اما نیاز به حمایت‌های بیشتری داریم تا بتوانیم پروژه‌های مهم‌تر را به سرانجام برسانیم.

دهقان با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی و قنات‌های موجود در منطقه، تأکید می‌کند: در دهستان‌های «کاکاوند شرقی و غربی»، قنات‌هایی وجود دارند که با تخصیص اعتبار برای لایروبی و احداث کانال‌های کشاورزی، می‌توان از این منابع آبی برای آبیاری باغات و اراضی کشاورزی و حتی تأمین آب شرب استفاده کرد.

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

موانع بر سر راه توسعه گردشگری منطقه

وی همچنین به پروژه‌های نیمه‌تمام منطقه اشاره کرده و می‌گوید: بسیاری از روستاهایی که جدول‌گذاری و شن‌ریزی شده‌اند، آماده آسفالت هستند، اما به دلیل محدودیت‌های اعتباری، این کار به‌تعویق‌افتاده است. نیاز است بنیاد مسکن و سایر دستگاه‌های اجرایی، اولویت آسفالت را به این منطقه محروم اختصاص دهند.

بخشدار «کاکاوند» از اهمیت جاده نورآباد به هرسین نیز سخن گفته و تأکید کرد که تکمیل این پروژه و حذف نقاط حادثه‌خیز مانند پیچ «کاوه» و پیچ «هزارخانی»، می‌تواند به بهبود شبکه ارتباطی و کاهش تصادفات کمک کند.

دهقان همچنین با اشاره به چالش‌های مناطق گردشگری، مانند چشمه آبگرم، می‌گوید: برای بهره‌برداری بهتر از این ظرفیت، نیاز به راه‌شکافی ۲۰ کیلومتری تا این منطقه داریم، همچنین، نبود آن تن‌دهی تلفن همراه و تلویزیون در روستاهای اطراف این چشمه، یک مانع بزرگ برای توسعه گردشگری است.

وی تأکید می‌کند: باوجود تمام مشکلات، مردم خونگرم و مهمان‌نواز «کاکاوند» نشان داده‌اند که ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه در این منطقه وجود دارد، امیدوارم با حمایت‌های بیشتر دولت و دستگاه‌های اجرایی، بتوانیم مسیر پیشرفت را برای این بخش هموارتر کنیم، بخشداری «کاکاوند» باوجود محدودیت‌های منابع و بودجه، اقدامات مثبتی انجام داده است، اما مشکلات زیرساختی، آموزشی، بهداشتی و جاده‌ای، همچنان بزرگ‌ترین موانع توسعه این بخش هستند.

«کاکاوند» در میان کوه مشکلات/ ماجرای «نداری» بخشی با «دارایی» های فراوان!

آسفالت راه‌های منطقه ضروری است

بخشدار «کاکاوند»، گفت: توجه ویژه به نیازهای مردم و جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گردشگری و کشاورزی، می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ توسعه این بخش کهن و زیبا باشد.

دهقان، تأکید کرد: بهسازی و آسفالت مسیرهای خاکی و شوسه، به‌ویژه جاده‌های منتهی به مناطق گردشگری، برای دسترسی آسان‌تر ضروری است، نوسازی مخازن آب و اجرای طرح‌های انتقال آب می‌تواند مشکلات کم‌آبی را کاهش دهد.

وی افزود: لایروبی قنات‌ها و احداث کانال‌های آبیاری می‌تواند بهره‌وری کشاورزی را افزایش دهد، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و معرفی گسترده‌تر جاذبه‌های گردشگری، مانند چشمه آبگرم، می‌تواند به رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

بخشدار «کاکاوند»، گفت: تکمیل پروژه‌های در حال احداث و ایجاد پایگاه‌های اورژانس جدید، از نیازهای فوری این بخش است، احداث پاسگاه محیط‌بانی در منطقه «باغ کره» و اجرای طرح‌های آبخیزداری برای جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و فرسایش خاک، اقدامی ضروری است.

بنابراین گزارش، بخش «کاکاوند» با مردمانی اصیل، خونگرم و مهمان‌نواز و طبیعتی بکر و دست‌نخورده، شایسته توجه و سرمایه‌گذاری بیشتری است، رفع مشکلات زیرساختی، توسعه شبکه راه‌ها، ارتقای خدمات عمومی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی می‌تواند این منطقه را به الگویی موفق از توسعه پایدار تبدیل کند، گام‌های کوچک اما مستمر می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر برای «کاکاوند» و مردمانش رقم بزنند.

کد خبر 6338460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • حبیب سیفی IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      0 0
      درود بر جناب آقای گودرزی کاش همه مسئولین مثل شما دغدغه کاکاوند را داشتن