خبرگزاری مهر، گروه استانها: قطعی برق، کمبود نیروی کار، ارائه تسهیلات با نرخ بالا، قوانین دست و پاگیر و تعرفههای نجومی انرژی و مالیات، توان واحدهای تولیدی را در استان مازندران گرفته است.
مسائلی نظیر کمبود نیروی کار و بالابودن قیمت ماده اولیه سبب شده تا برخی از واحدهای تولیدی در استان مازندران نیمه تعطیل و راکد شوند و این مسئله چالشهای فراروی تولیدکنندگان را افزایش داده است.
بیش از ۱۰۰ هزار نفر در حوزه صنایع استان مازندران در بیش از سه هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ مشغول کار هستند.
کارگر یک واحد تولیدی در استان مازندران با بیان اینکه قطع مکرر برق سبب شده تا برخی از نیروهای کار در کارخانهای که در آن مشغول کار هستم، تعدیل و بیکار شوند، افزود: این مسئله امنیت شغلی کارگران را افزایش داده است.
وی گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وقتی برق کارخانه چند ساعت قطع است، میزان تولید کاهش مییابد و این عامل سبب میشود تا کارفرما چارهای جز کاهش هزینهها نداشته باشد.
قطع انرژی کابوس تابستانه و زمستانی است
وی از مسئولان خواست تا در سال شعار حمایت از تولید به فکر تولید باشند و ادامه داد: مسئله قطع انرژی کابوس تابستان و زمستان صنایع و کارگران شده است.
واحدهای ریخته گری و فولادی نیز در استان مازندران با چالشهای عدیده ای روبرو هستند و در حالی که تولیدات آنها در صنایع مختلف کاربرد دارد اما با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
محمود چلنگری جویباری مدیر یک تولیدی فولاد در شهرک صنعتی شورک بابلسر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صنعت ریختگری صنعت مادر است و تمام صنایع به این صنعت وابسته هستند گفت: در تولید قطعات فولادی و چدنی که در صنایع پزشکی، خودرو سازی و غیره بکار میروند، ۵۰ درصد از محصولات این کارخانه برای قطعات ریلی راه آهن کشور ،۳۰ درصد نیز تولید قطعات کشاورزی و ۲۰ درصد برای شرکتهای نفت و گاز به کار میرود.
قطعی برق و نبود بودجه لازم بیشترین ضرر را به خط تولید وارد میکند
وی در رابطه با مشکلات و چالشهای موجود در ریختگری اظهار داشت: با اینکه ۵۰ درصد از خط تولید این کارخانه برای راه آهن بکارگیری میشود اما قطعی برق و نبود بودجه لازم بیشترین ضرر را به خط تولید وارد میکند و بخاطر کمبودهای موجود کارخانه نمیتواند صد در صد توان خود برای اشتغال و تولید به کار گیرد.
چلنگری همچنین گفت: در حال حاضر چون بابلسر به عنوان شهر توریستی شناخته شده و کسی این شهرستان را به عنوان شهر صنعتی نمیشناسد نیروی کار برای اشتغال کم است و اگر اوضاع اقتصادی بهتر شود و خط تولید افزایش پیدا کند مطمئناً افراد بیشتری مشغول به کار خواهند شد و نرخ بیکاری و به دنبال آن جرایم از روی بیکاری و بزهکاری کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به تعطیلی بعضی از واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی شورک، شرایط بد اقتصادی و نبود حمایت و بودجه برای زنده نگهداشتن صنعت و تولید را خطرناک شمرد و گفت: مسئولان باید با روشنفکری، همکاری و یکپارچگی از ًصنعت و تولیدات داخلی حمایت کنند تا این شهرک از بین نرود و چرخ صنعت بچرخد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه بانکها هم خودشان قطب اقتصادی شدهاند و با سود ۱۸ و ۲۳ درصد حاضر به پرداخت تسهیلات هستند، گفت: با این حال برای پرداخت مبلغی ناچیز هم سنگ اندازی میکنند و با دریافت سود بانکی هنگفت گردش حساب میلیاردی میخواهند و اگر کارآفرین یا تولید کننده این مقدار وجه نقد داشته باشد نیازی ندارد که بانک را شریک اقتصادی خود بکند.
نیمی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی بابلسر غیرفعال هستند
چلنگر وجود ۱۲۵ واحد خدماتی و صنعتی و صنعتگران بنام در شهرک صنعتی بابلسر را یک فرصت برای اشتغال و پیشرفت شهر دانست و در ادامه اظهار داشت: از این ۱۲۵ واحد تنها ۶۰ و احد مشغول به کار هستند و باقی واحدها به دلیل نداشتن تسهیلات و سرمایه لازم ناچار به تعطیلی واحدهای خود شدند.
وی حمایت از کارآفرین را از طرف مسئولان لازم دانست و گفت: امروز در این شهرک دوهزار نیرو مشغول به کار هستند، اما هنوز هم میتواند تعداد بیشتری کارگر و متخصص جذب کار شوند.
به تاکید فعالان واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی شورک، این شهرک برای ادامه کار و پیشرفت نیاز به پیگیری و حمایت دارد و مشکلات فراروی باید برطرف شود و مسئولان باید به طور مستمر نظارت و بازدید داشته باشند. همچنین مسئولان حمایت کنند تا با ایجاد اشتغال فقر و بزهکاری و اعتیاد ریشه کن شود.
کمبود نقدینگی از دیگر چالشهای فراروی نظام تولید محسوب میشود و به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نظام بانکی در اقتصاد و رشد سرمایهگذاری تعیین کننده است.
بانکها در تصمیم گیری و سیاستگذاری اقتصادی استان حضور دارند و باید میدانی عمل کنند
رضا گنجی بر نقش محوری و ارزنده بانکها در برنامه اقتصادی تاکید و ابراز داشت: بانکها در تصمیم گیری و سیاستگذاری اقتصادی استان حضور دارند و باید میدانی عمل کنند و پیگیر رفع مشکلات مالی تولیدکنندگان و سرمایهگذاران باشند.
وی بر مشارکت همه دستگاهها و نظام بانکی استان در تسهیل و رفع موانع تولید تاکید کرد و تصریح نمود: دغدغه حل و فصل مسائل تولیدی و اقتصادی را داریم و باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
گنجی در ادامه بر قابلیت اجرایی مصوبات طرحهای کلان اقتصادی تاکید کرد و بیان داشت: در جلسه کارگروه؛ موضوعات کلیدی مطرح و نظرات کارشناسی قابلیت اجرایی داشته باشد.
دغدغه اصلی تولیدکنندگان در مازندران مسائل مالی، ناترازی انرژی، قبضهای نجومی برق، آب و گاز و کمبود نیروی ماهر به شمار میرود و سبب شده با مشکلات زیادی روبرو باشند.
نظر شما