به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با موضوع هفته شوراهای آموزش و پرورش و همایش ملی تقدیر از شوراهای برتر سراسر کشور صبح امروز برگزار شد.
محمودزاده با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین نهادهای فرهنگی و اجتماعی، رسالتی تعیین کننده در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور دارد؛ گفت: این رسالت نیازمند نقش آفرینی ارکان متعددی در بدنه حاکمیت است و بدون حضور مردم و دیگر ذینفعان تحقق این رسالت ممکن نیست.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین سرمایه کشور نیروی انسانی است گفت: نیروی انسانی آینده ما دانش آموزان هستند که امروز توسط معلمان هدایت و تربیت میشوند. رهبری هم چندین بار بر این نکته تاکید کردند که دستگاه آموزش و پرورش دستگاه انسان سازی و تولید کننده نیروی انسانی است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: شوراهای آموزش و پرورش با هدف همین موضوع و مشارکت دهی به همه فعالان عرصه آموزشی در سال ۱۳۷۲ کار خود را آغاز کرد. برنامهریزی برای مسائل آموزشی تربیتی و فرهنگی، تمرکز زدایی و کاهش مرکز در آموزش و پرورش و تفویض اختیارات به استانها و مدارس از همین سال ۱۳۷۲ در نظر مسئولان وزارت آموزش و پرورش بود.
وی با اشاره به اینکه شوراهای آموزش و پرورش توانسته است بخشی از مشکلات نظام آموزشی کشور را شناسایی و برای حل آن راهکار ارائه دهد گفت: از سال گذشته تصمیم گرفتیم که بخشی از تصمیم گیریها و سیاستگذاریها در شوراهای آموزش و پرورش صورت گیرد. خوشبختانه رئیس جمهور کشورمان هم عهد و توجه ویژهای به آموزش و پرورش دارند.
محمودزاده با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش دارای دو بعد سختافزار و نرمافزار است گفت: معمولاً توجه ما به بحث امکانات و سختافزار و حقوق و دستمزد ما را از بخش توجه به نرمافزار و محتوای مطالب آموزش داده شده باز میدارد. اگر بحث فضای آموزشی حقوق و دستمزد، استخدام و جذب نیروی انسانی مورد نیاز هر ساله توسط آموزش و پرورش در بیرون از آموزش و پرورش حل نشود امکان اصلاح و پیشرفت نظام آموزشی کشور ممکن نیست.
وی با اشاره به همایش شوراهای آموزش و پرورش گفت: از ۲۴ دی همایشی با حضور اعضای شوراهای آموزش و پرورش، پانصد نفر از مراکز استانها به صورت حضوری شرکت خواهند کرد و رئیس جمهور نیز در این مراسم حضور خواهد داشت.
محمودزاده با تاکید بر اینکه ۱۰ دستگاه و وزارتخانه در خصوص آموزش و پرورش وظایفی به عهده دارند گفت: بخشی از این وظایف توسط آموزش و پرورش پیگیری شد و بخش دیگر را در تلاشیم با رایزنی دستگاهها محقق سازیم.
محمودزاده تاکید کرد: به صورت کلی ۶۷ مورد از حوزههای اداری، ساختاری، مالی، آموزشی و پرورشی با تصمیم گیریهای شوراهای آموزش و پرورش است. تلاش میکنیم بر تصمیم گیریها و سیاستگذاریهای شوراهای آموزش و پرورش جهت دهی مطلوب داشته باشیم.
وی با اشاره به هفته شورای آموزش و پرورش گفت: روز دوشنبه ۲۴ دی روز ترویج فرهنگ مشارکت و وفاق در مدیریت محلی و با شعار برای ایران برای مدرسه است. روز سهشنبه ۲۵ دی روز افزایش نظارت مردم در نظام تعلیم و تربیت و روز چهارشنبه ۲۶ دی روز مدیریت استقرار الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین خواهد بود.
رئیس مدارس و مراکز غیردولتی گفت: در روز پنجشنبه بر بستر برقراری عدالت آموزشی و تربیتی تاکید خواهیم کرد و روز جمعه هم روز جلب و جذب مشارکت خیرین مدرسه ساز، مدرسه یار و واقفین است.
محمودزاده تاکید کرد: توجه ما در روز شنبه ۲۹ دی بر توسعه مهارت آموزی و جلب مشارکت صاحبان حرفهها و صنایع و روز جمعه به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اختصاص دارد.
محمودزاده در خصوص عدم اجرای ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش مربوط به مدرسه سازی گفت: به دنبال تغییرات آئین نامه شوراهای آموزش و پرورش، وزارت راه و شهرسازی مکلف شد تا در پروژههای مسکن از جمله مسکن مهر مدرسه ساخته شود. همچنین انبوه سازان نیز موظف شدند تا برای ساخت مجتمعهای مسکونی ابتدا از آموزش و پرورش مجوز بگیرند و برای هر ۲۰۰ واحد مسکونی حتماً یک مدرسه بسازند.
وی با اشاره به تخلف برخی انبوده سازان گفت: برخی از انبوه سازان برای سرپیچی از قانون، تعداد ۱۹۸ واحد مسکونی احداث میکردند تا موظف به ساختن مدرسه نباشند؛ برای جلوگیری از این موضوع اعلام شد که انبوه سازان در هر صورت در ساخت مجتمعهای مسکونی ملزم به ساخت مدرسه هستند.
نظر شما