۲۴ دی ۱۴۰۳، ۷:۱۸

صندلی‌های خالی دانشگاه به رشته‌های پرطرفدار رسید؛ ظرفیت خالی در مهندسی و حقوق

صندلی‌های خالی دانشگاه به رشته‌های پرطرفدار رسید؛ ظرفیت خالی در مهندسی و حقوق

در چند سال اخیر صندلی‌های دانشگاه‌ها خالی مانده و نظام آموزش عالی برای رفع معضل، راهکار تکمیل ظرفیت را برگزیده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ظرفیت‌های خالی به رشته‌های پرطرفدار رسیده است.

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه؛ چند سالی است که صندلی‌های دانشگاه‌ها خالی می‌ماند و نظام آموزش عالی تصمیم گرفته است که با تعریف مراحل تکمیل ظرفیت این ظرفیت‌های خالی را تکمیل کند. در تازه‌ترین مصوبه جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در اول دی ماه ۱۴۰۳ مصوب شد که برای ظرفیت‌های خالی مانده آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ پذیرش دانشجو در نوبت بهمن ماه ۱۴۰۳ صورت پذیرد.

به این ترتیب دانشجویانی که در کنکور سراسری هم پذیرفته شده‌اند می‌توانند رشته‌های بدون آزمون را قبول کنند و در عین حال داوطلبانی که در هیچ کنکوری شرکت نکرده‌اند نیز می‌توانند با اطلاع از ضوابط شرکت در این مدل پذیرش رشته مورد علاقه خود را صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی انتخاب کنند.

نگاهی اجمالی به دفترچه راهنمای انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت رشته محل‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی سراسری (نوبت بهمن ماه سال ۱۴۰۳) نشان می‌دهد که ظرفیتی معادل یک چهارم پذیرش رشته‌های با آزمون کنکور سراسری در دانشگاه‌ها خالی است.

ظرفیت نهایی در پذیرش تکمیل ظرفیت نوبت بهمن ماه تعداد ۱۶۶ هزار و ۷۶۸ نفر است و ۱۷۲ نفر در بخش‌های ویژه از جمله کاردانی سهمیه مناطق محروم و مناطق زلزله زده، سیل زده و متقاضیان بومی جنوب استان کرمان پذیرفته می‌شوند بررسی‌ها نشان می‌دهد ظرفیت نهایی در پذیرش تکمیل ظرفیت نوبت بهمن ماه تعداد ۱۶۶ هزار و ۷۶۸ نفر است و همچنین ۱۷۲ نفر در بخش‌های ویژه از جمله کاردانی سهمیه مناطق محروم و مناطق زلزله زده، سیل زده و متقاضیان بومی جنوب استان کرمان پذیرفته می‌شوند.

عدم تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها به مرز هشدار رسیده تا حدی که از میان حدود یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر داوطلب شرکت کننده در کنکور سراسری ۱۴۰۳ تعداد یک میلیون و ۳۰ هزار و ۵۱۵ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و در نهایت حدود ۶۵۰ هزار نفر فرم انتخاب رشته خود را در رشته‌های با آزمون تکمیل کردند و از میان آنها تعداد ۵۰۰ هزار ۷۹۰ نفر پذیرفته شدند.

همین وضعیت در رشته‌های بدون آزمون به مراتب در وضعیت بدتری قرار دارد. همزمان با انتخاب رشته کنکور سراسری، انتخاب رشته‌های بدون آزمون هم انجام شد و در آن بخش نیز حدود ۸۵ هزار نفر انتخاب رشته کردند، این در حالی بود که ظرفیت رشته‌های بدون آزمون بیش از ۳۰۰ هزار نفر بود، از همین رو با خالی ماندن حدود ۱۶۶ هزار صندلی دوباره مرحله تکمیل ظرفیت اجرا شد.

نکته مهم در پذیرش دانشجو برای تکمیل ظرفیت‌های خالی مانده سال ۱۴۰۳ این است که ظرفیت اصلی به دوره‌های پیام نور و غیرانتفاعی اختصاص دارد و دانشگاه‌های بزرگ سهمی در این نوع پذیرش ندارند و بخش عمده ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های بزرگ با رشته‌های با آزمون تکمیل شده است.

نکته دیگر این است که تعداد مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی چندین برابر تعداد دانشگاه‌های دولتی هر استانی است و از همین رو هم ظرفیت‌های بسیاری از این مراکز خالی مانده است.

صندلی‌های خالی دانشگاه به ایستگاه رشته‌های پرطرفدار رسید؛ ظرفیت خالی در مهندسی و حقوق

بررسی ظرفیت این مرحله از پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور نشان می‌دهد که گروه‌های علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی به ترتیب دارای بیشترین ظرفیت خالی مانده‌اند و برخلاف اینکه پیش از این ظرفیت رشته‌های گروه هنر همواره در زمان کنکور سراسری تکمیل می‌شد اما گروه هنر نیز ظرفیت خالی مانده، پیدا کرده است.

صندلی‌های خالی دانشگاه به ایستگاه رشته‌های پرطرفدار رسید؛ ظرفیت خالی در مهندسی و حقوق

ظرفیت رشته‌های بدون آزمون در میان گروه‌های آزمایشی ۵۸ درصد به گروه علوم انسانی، ۲۵ درصد به گروه علوم ریاضی و فنی، ۹ درصد به گروه علوم تجربی، ۵ درصد به گروه زبان‌های خارجی و ۳ درصد به گروه هنر اختصاص دارد.

ظرفیت رشته‌های بدون آزمون در پذیرش نوبت بهمن ماه ۱۴۰۳ به تفکیک گروه‌ها و دوره‌ها

گروه آزمایشی کل ظرفیت روزانه نوبت دوم پیام نور غیرانتفاعی مجازی مجازی غیرانتفاعی پردیس خودگردان
علوم انسانی ۹۶۵۰۷ ۶۰۳ ۱۳۰ ۵۹۳۶۹ ۳۵۳۲۱ ۲۳ ۱۰۴۴ ۱۷
علوم ریاضی و فنی ۴۱۷۲۷ ۲۰۱۵ ۵۹۶ ۱۲۳۴۵ ۲۶۴۷۰ ۱۱۲ ۹۸ ۹۱
علوم تجربی ۱۵۰۰۹ ۲۸۶۰ ۷۶۱ ۸۳۱۸ ۳۰۵۰ - - ۲۰
زبان‌های خارجی ۷۷۹۲ ۲۱۰ ۲۶ ۴۶۰۷ ۲۸۷۹ - ۵۹ ۱۱
هنر ۵۷۳۳ ۷۵ ۴۸ ۱۵۳۹ ۴۰۷۱ - - -

در میان بررسی بیشتر تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون آزمون این نکته به چشم می‌خورد که پیش از این رقابت اصلی کنکور به گفته دست اندرکاران این حوزه بیشتر در میان رشته‌های پرطرفدار بود و این نکته همواره مورد تاکید بود که داوطلبان واقعی در دانشگاه‌های بزرگ بر سر صندلی رشته‌های پرطرفدار سه گروه اصلی انسانی، ریاضی و تجربی رقابت می‌کنند اما حالا در میان رشته‌هایی که برای آنها ظرفیت خالی دیده می‌شود این رشته‌ها نیز وجود دارند.

حقوق، روانشناسی و مدیریت بازرگانی و حسابداری در گروه علوم انسانی، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی معماری و مهندسی عمران در گروه علوم ریاضی و فنی، شیمی و زیست شناسی در گروه علوم تجربی با ظرفیت‌هایی بالای هزار نفر جزء رشته‌هایی با ظرفیت خالی هستند.

رشته‌هایی با ظرفیت بیش از هزار نفر در مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش بدون آزمون بهمن ماه ۱۴۰۳

مقطع کارشناسی ظرفیت (نفر)
حسابداری ۸۸۶۱
مدیریت بازرگانی ۸۵۵۸
مدیریت دولتی ۵۷۱۴
مهندسی کامپیوتر ۵۵۰۸
روانشناسی ۴۵۹۷
مدیریت صنعتی ۴۳۳۷
حقوق ۴۳۰۷
مترجمی زبان انگلیسی ۴۳۰۰
فقه و مبانی حقوق اسلامی ۳۸۲۲
مهندسی صنایع و سیستم‌ها ۳۷۱۵
علوم ورزشی ۳۶۷۸
مهندسی معماری ۳۶۳۷
مهندسی عمران ۳۵۹۷
مدیریت مالی ۳۵۴۵
مدیریت امور بانکی ۳۴۰۱
مهندسی برق ۲۹۵۰
مشاوره ۲۸۵۸
مددکاری اجتماعی ۲۸۴۰
مدیریت کسب و کار ۲۳۲۶
جامعه شناسی ۲۲۶۸
علوم تربیتی ۲۲۰۰
اقتصاد ۲۱۴۷
زیست شناسی سلولی و مولکولی ۲۱۲۲
گردشگری ۲۰۵۷
مهندسی مکانیک ۱۹۷۲
زبان و ادبیات فارسی ۱۸۳۵
شیمی کاربردی ۱۷۵۶
علوم سیاسی ۱۶۴۵
مهندسی شهرسازی ۱۶۱۵
زبان و ادبیات انگلیسی ۱۵۹۰
علوم قرآن و حدیث ۱۵۰۲
مدیریت بیمه ۱۴۷۳
آموزش زبان انگلیسی ۱۴۶۳
شیمی محض ۱۳۴۲
مهندسی پزشکی ۱۳۰۰
جغرافیا ۱۲۱۸
علوم کامپیوتر ۱۲۱۲
زمین شناسی ۱۰۴۹
ریاضیات و کاربردها ۱۰۳۰
تاریخ ۱۰۱۵
روابط عمومی ۱۰۰۹
مقطع کاردانی ظرفیت (نفر)
کاردانی حسابداری ۴۷۶۵
کاردانی معماری ۲۴۱۸
کاردانی مدیریت صنعتی کاربردی ۱۹۸۹
کاردانی امور بانکی ۱۵۷۰
کاردانی امور مالی و مالیاتی ۱۳۵۴
کاردان فنی الکترونیک ۱۲۲۶

در میان رشته‌ها هم البته رشته‌هایی هستند که تعداد کمی ظرفیت دارند. کمترین ظرفیت به رشته‌های بانکداری اسلامی با ۲ نفر، ایران شناسی با ۹ نفر و مهندسی خط و سازه‌های ریلی با ۱۰ نفر اختصاص دارد. همچنین در بخش کاردانی کمترین ظرفیت با ۱۸ نفر متعلق به کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری است.

رشته‌هایی با ظرفیت کمتر از ۲۰ نفر در مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش بدون آزمون بهمن ماه ۱۴۰۳

مقطع کارشناسی ظرفیت (نفر)
بانکداری اسلامی ۲
ایران شناسی ۹
مهندسی خط و سازه‌های ریلی ۱۰
آهنگسازی ۱۵
علوم ارتباطات اجتماعی ۱۶
زبان و ادبیات کردی ۱۶
معارف اسلامی و ادیان ۱۸
طراحی و چاپ پارچه ۱۸
علوم آزمایشگاهی دامپزشکی ۱۸
معارف اسلامی و تاریخ ۱۹
معارف اسلامی و علوم سیاسی ۱۹
مقطع کاردانی ظرفیت (نفر)
کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری ۱۸

همچنین بررسی شرایط گروه‌های آزمایشی پنجگانه علوم انسانی، علوم تجربی، علوم ریاضی و فنی، زبان‌های خارجی و هنر نشان می‌دهد که بخش اصلی ظرفیت‌های این گروه‌ها به دوره‌های پیام نور و غیرانتفاعی اختصاص دارد و پس از آن بخش کمی به دوره‌های روزانه و نوبت دوم و کمترین سهم به دوره‌های مجازی اختصاص یافته است.

در این میان برخی رشته‌های وزارت بهداشت از جمله کاردانی‌های «بهداشت حرفه ای»، «بهداشت عمومی گرایش بهداشت خانواده» و «بهداشت عمومی گرایش مبارزه با بیماری ها» نیز با ظرفیت حدود یکی و دو نفر جزو ظرفیت‌های خالی مانده هستند و از آنجایی که این رشته‌ها پذیرش متفاوت و با تعهدات خاص دارند قابل توجه است که افراد بومی هم ظرفیت این رشته‌ها را تکمیل نکرده‌اند.

صندلی‌های خالی دانشگاه به ایستگاه رشته‌های پرطرفدار رسید؛ ظرفیت خالی در مهندسی و حقوق

از سوی دیگر نیز استان‌های برخوردار از جمله استان‌های مازندران، اصفهان و فارس دارای بیشترین ظرفیت خالی در میان رشته‌های بدون آزمون پذیرش بهمن ماه ۱۴۰۳ هستند. در این میان کمترین ظرفیت مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است.

ظرفیت استان‌های کشور در پذیرش رشته‌های بدون آزمون نوبت بهمن ماه ۱۴۰۳

استان ظرفیت (نفر)
کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۷۹
چهارمحال و بختیاری ۱۷۵۸
لرستان ۱۹۵۵
کردستان ۲۰۴۵
اردبیل ۲۱۸۱
البرز ۲۴۴۰
ایلام ۲۵۲۴
خراسان شمالی ۲۶۰۹
خراسان جنوبی ۲۶۲۰
هرمزگان ۲۷۱۵
کرمانشاه ۲۹۲۸
مرکزی ۳۱۰۷
زنجان ۳۲۴۲
همدان ۳۲۵۳
بوشهر ۳۴۱۰
سیستان و بلوچستان ۳۶۵۸
قم ۳۶۵۹
گیلان ۴۴۰۸
یزد ۴۸۸۱
گلستان ۵۱۶۸
سمنان ۵۷۳۵
آذربایجان غربی ۶۱۲۰
کرمان ۶۵۳۵
قزوین ۶۵۳۶
آذربایجان شرقی ۷۰۴۹
خوزستان ۷۹۳۹
تهران ۹۴۹۵
خراسان رضوی ۹۹۷۵
فارس ۱۳۸۹۴
اصفهان ۱۶۱۶۰
مازندران ۱۷۱۹۰

در رشته محل‌های بدون آزمون و پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی ملاک پذیرش متقاضیان شاخه نظری، معدل کتبی دیپلم و متقاضیان شاخه فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش، معدل کل دیپلم آنان با توجه به ضریب تاثیر اعمال سوابق تحصیلی مندرج در دفترچه راهنما تعریف شده است و متقاضی می‌تواند بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و از تمامی گروه‌های تحصیلی نسبت به انتخاب رشته اقدام کند.

شرایط و ضوابط ثبت نام و انتخاب رشته در این مرحله از پذیرش در رشته‌های تحصیلی دوره‌های مختلف تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ همانند سایر ضوابط پذیرش است و داوطلبان می‌توانند با مطالعه دفترچه راهنما تا ساعت ۲۴ امروز دوشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ تعداد ۱۵۰ کدرشته را انتخاب کنند.

به نظر می‌رسد عدم تمایل به تحصیل در میان داوطلبان کنکور به مرحله‌ای رسیده است که نظام آموزش عالی باید تدابیری برای آن بیاندیشد و طرحی نو در اندازد که این تعداد مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی و یا دانشگاه پیام نور و مراکز فنی حرفه‌ای که با نام دانشگاه مهارت شناخته می‌شوند و متولی اصلی دوره‌های کاردانی هستند، بتوانند به اندازه هزینه‌های خود درآمد از پذیرش دانشجو داشته باشند.

کد خبر 6343605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمود IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      20 16
      با این وجود که اینهمه ظرفیت خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد چرا مسولان از این ظرفیت‌ها نمی‌خواهند به نفع کشور و مردم استفاده کنند .ظرفیت رشته های گروه تجربی و پزشکی. را زیاد کنند .وبچه های میهن را از دانشگاههای بی کیفیت چین و روسیه جمع کنند بیارنددانشگاههای ایران واز خروج ارز هم جلوگیری کنند .آیا واقعا ما جزه مستعمره کشورهایی همچون چین و روسیه نیستیم؟؟؟؟ و در این میان کشورهای دیگری همچون ترکیه نیز سو استفاده از این ضعف های ما نمی‌کند!!؟؟؟
      • آرشاوین IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
        11 14
        الان دانش آموزهای تجربی وضع بهتری نسبت به ریاضی و انسانی دارن
    • مریم IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      47 1
      وقتی بعد از اتمام تحصیلات نمیتوانند شغل مرتبط و مناسبی پیدا کنند چرا باید چند سال عمر را تلف کنند پذیرش دانشجو باید بر اساس نیاز جامعه باشد دانشگاهها به محلی برای کسب پول از مردم تبدیل شده اند جوان را چند سال آموزش میدند بعد رها میکنند این دانشگاهها ی اضافه تعطیل شوند بهتر است
    • IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      46 4
      دانش آموزان هیچ علاقه ای به تحصیل و یادگیری ندارند، به جای آن رو به بلاگری و یوتوبری آورده اند
      • IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
        20 1
        چون درامد بلاگری و یوتوبری از مهندسی برق و حقوق و ... بیشتره ما خواب بودیم این نسل جدید چن برابر من و شما میدونن چیکار دارن میکنن
    • IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      13 2
      با این همه تعطیلی مدارس دیگر حس و حال و روحیه درس خواندن برای کسی می ماند.
    • IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      28 1
      کشور در چند سال اینده با بحران جدی نیروی متخصص رو به رو خواهد بود!!! چرا کسی هشدار نمی دهد
    • IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      22 2
      آنهایی هم که می روند دانشگاه مهاجرت می کنند، هیچ کس برای ایران نمی ماند
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      18 1
      علت همه مصائب اموزش عالی را دریکی دوجمله طلابی برایتان می گویم -بازارکار نیاز به نیروهای ماهر دارد وتا زمانی که مهارت محوری سرلوحه اموزش وپرورش واموزش عالی ایران نباشد وضع بدتر هم می شود جوانان نیاز به کار برای تامین معاش وبازارکارنیاز به نیروهای ماهر نه مدرک دار
      • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
        8 2
        ما آمدیم که خراب کنیم نه اینکه بسازیم حالا یا از روی عمد و یا از روی نادانی ، نتیجه هر دو یکیست
    • آ IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      7 0
      سلام مي ،دونید جدید متوجه شدم دیگه نمی تونیم به ملل اروپا و آمریکا در مورد فرهنگ برهنگی و ابتذال تذکر اخلاقی بدهیم چونکه با یک سر زدن به تیک تاک و اینستاگرام می تونیم متوجه بشویم که دختران و جامعه زد فارسی زبان بیشترین عملکرد غربزدگی همان گرایش به هژمونی صهیونیستی در صنعت سرگرمی و تفریح کاذب را دارند. و این افراد بعد از انقلاب اسلامی در ایران به دنیا آمده و تحت نظارت سیستم تعلیم و تربیت ما بزرگ شده اند.
    • IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      13 0
      از یک طرف دانشگاه ها و موسسات هزینه هاشون به دلیل تورم بالا رفته و میخوان با افزایش ظرفیت پذیرش جبران کنن. از طرف دیگه شهریه ها بالاست و با توجه به شرایط اقتصادی خیلی از مردم توان پرداختش رو ندارن. حقوق ماهانه استادان به هزار دلار هم نمیرسه در نتیجه انتظار کیفیت نمیشه داشت. ۲ اتفاق جدید هم افتاده اول جوانهای متقاضی تحصیل از خودشون میپرسن چرا باید ۴سال مهاجرتم رو عقب بندازم و هزینه بیخود برای دانشگاه بی کیفیت بدم؟ و دوم درامد فارغ التحصیل دانشگاه یک چهارم درآمد دانشگاه نرفته شده.
    • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      13 2
      وقتی دانشگاه به محلی برای تفریح و پول خرج کردن تبدیل شده و بعد از چندسال یک مدرک خشک و خالی میدن دستت که فقط یک اسم و رسمی بزارن روت که دهن مردم بسته بشه بگن واو فلانی رفته دااانشگاااه معلومه اینجوری میشه... مردم دیگه پولی ندارن بریزن تو شکم دانشگاه‌های شهریه بگیر ... دانشگاه‌های دولتی هم که همه قبول نمیشن
    • IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      3 1
      رشته هایی با پذیرش سوابق تحصیلی رشته هایی هستند که هیچ اینده شغلی ندارند و داوطلبان علاقه ایی به این رشته ها ندارند بعضی رشته های مورد علاقه به پیام نور اختصاص یافته که داوطلبان به سیستم پیام نور علاقه مند نیستند بهتر است این رشته ها به روزانه اختصاص یابد تا داوطلبان انتخاب کنند مانند میکرو بیولوژی و مهندسی پزشکی و بهداشت و هوشبری و امثالهم.این نظر من بعنوان یک فرهنگی و اظهار نظر دانش اموزانم بود.
    • ابراهیم IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      9 2
      بس که تعداد دانشگاهها زیاده. نمونش علمی کاربردی ...تو هر شهری ۲۰ تا دانشگاه داره
      • امیر IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
        8 5
        😂😂باز علمی کازبردی چون شهریش پایینه یکم اذیت میکنن تو مدرک دادن یکی دو ترم اضافی نگه میدارن دانشجورو تهش یکی دوتا عملم یاد میدن دانشگاه های آزاد و پیام نور چی؟ اینهمه ظرفیتشون بالاس مثل خیار دانشجو میگیرن هزینه کن نمره بگیر تهشم بیا برو تو بقالی کار کن. طرف توشون رشته برق میخونه 😂 با دوتا تجهیز بلد نیست کار بکنه بعد گرفتن مدرکش میره تو شیرینی پزی مشغول به کار میشه بعد میاد میگه درس نخونید کار نیست به ما بها نمیدن . وضعیت غیرانتفاعی هم که از بقیشون بدتره
    • مبین IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      15 2
      نه تنها در ایران در کل دنیا نیز برای دو هدف به دانشگاه می روند اول برای کسب دانش روز دنیا که از این لحاظ دانشگاه های کشور رو باید کرکره شو پایین کشید چرا که برای منبع درآمد برای خودشان است و هیچ حرفی از علم و دانش توش نیست حتی دانشگاه های درجه۱ کشور. دوم مدرک گرایی و استخدام، که همه استخدام ها هم مال فرزندان یه عده و همچنین کسانی که پارتی دارند هستش و آخرش چه دیپلم باشی چه دکتری باید بری با حقوق قانون کار در شرکت و یا جایی کار کنی جز این است؟ به نظر شما انگیزه ای برای ادامه تحصیل وجود دارد؟
    • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      1 0
      با توجه ظرفیت خالی در شاخه نظری متاسفانه هنرجویان هنرستان‌ها قادر به ادامه تحصیل نیستند و اساسا اجازه داده نمی شود به بیان بهتر دوره های دانشگاهی با گرایش آموزش کارگاهی وجود ندارد
    • عابر همیشه پیاده IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      4 0
      وقتی رشته ها و دانشگاه های خوب برای سهمیه های پیدای ...درصد و ... درصد و ناپیدای کد ۱۲ رقمی دار .. است،پس رفتن به دانشگاه های غیر انتفاعی به درد استخدام نمی خورد چرا باید جوان به اینگونه دانشگاه هاو رشته ها برود؟ مثلا خود من ارشد نفت دانشگاه غیر انتفاعی دارم و در پارچه فروشی کار می کنم! چرا چون در استخدامی ارگانها مدرک را از کدام دانشگاه گرفتی و معرف داری یا سهمیه ... داری،سابقه کار داری مهم است؟! درب این دانشگاه ها را ببندید و به جایش کارخانه باز کنید و دیپلمه ها را پس از فن آموزی به کارگیرید
    • IR ۰۶:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      7 1
      در رشته های فنی مهندسی کار یک تیم و گروه صنعتی را از یک دانشجو می خواهند.که اصلا منصفانه نیست و باعث سر خوردگی دانشجو می شود.در رشته ی حقوق از دانشجو انتظار دارند که قانون نویسی را بلد باشد بعد وارد دانشگاه شود و بعد کلیه ی قوانین کشور را که بیش از سی و پنج هزار ماده و تبصره دارد از بر باشد و بعلاوه ی سایر دروس مثل ادبیات و تاریخ و عربی و غیره وغیره .یعنی از ابتدا با تابلو ورود ممنوع توی سر دانشجو می کوبند.که چرا آمده ای؟!حالا که آمدی رنج مضاعف بکش.
    • IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      9 0
      ساده بگم ، اگر برای تحصیل حقوق بدن ، شاید جوانها برن سر کلاس. این چیز عجیبی نیست . ۱۴۰۰ ساله ، نه تنها به طلبه ها حقوق میدن بلکه اسباب ازدواج هم فراهم می کن
    • سهراب IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      7 0
      درآمد توی حوزه سلامت هستش. رشته هایی نظیر رادیولوژی و چشم و فیزیوتراپی و دندان و ...
    • مهرآیین IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      4 0
      سلام با تشکر از گزارش خوب با جدول یک گزارش از دانشگاه های علمی کاربردی در پذیرش هنرستان ها هم تهیه کنید تا ببینم اقبال عمومی به کدام سمت و سو رفته است
    • مسعود ایزدپناه IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      1 0
      به نظر میرسد که؛ هوا بس ناجوانمردانه سرد است برای استاد های بعضی رشته ها،از جمله رشته ای مثل حقوق که مرتبط با قضاوت می‌باشد
    • IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      4 0
      تحصیل نظام قدیم بهترین بود.الان بچه ها هیچی بلد نیستن.
    • امین IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      1 0
      موقعی بعضی از دانشگاه ها برای چندرغاز پول مدرک میفروشن، دیگه چه انگیزه ای برای درس خوندن میمونه
    • ابراهیم IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۵
      2 0
      نوجوانان امروزی از همه ما آگاه‌تر هستند و می‌دانند که در علم و دانش پولی نیست حتی اگر پزشک و حقوقدان و.... شوند. یک ناخن کار در سطح خواندن و نوشتن ماهانه ۳۰ م درآمد دارد.
    • محسن IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
      0 0
      واقعا ،ایران قدر نیروهای خود را نمی‌داند من با این که فنی هستم بیشتر اوقات بیکارم
    • ممد IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
      0 0
      تعداد زیادی از آموزشگاهها به مدرسه عالی تبدیل بشه دروس عمومی حذف بشه و مدرک درجه یک مهارت بدهند شغل محور بشن وقتی آدم می تونن با مدرک دیپلم فنی زندگی اش را یگذرونه چرا عمر و پولش را تلف کند برود دانشگاه
    • محسن IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
      0 0
      واقعا ،ایران قدر نیروهای خود را نمی‌داند من با این که فنی هستم بیشتر اوقات بیکارم حیف جوانیم که تو ایران حروم شد