به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، دکتر پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهور، شب گذشته در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی اظهار داشت: دولت با تاسیس معاونت علمی و فناوری می خواهد از نزدیک و به طور جدی در خدمت رسانی به جوانان مبتکرسرمایه گذاری کند، همچنین در دولت کمسیون علمی و فناوری تاسیس شده تا مجموعه نیازهای نخبگان را به طور متمرکز در یک کمسیون بدون وقفه دنبال کند.
وی تاکید کرد: دولت به هیچ وجه در حمایت از نخبگان و کارآفرینان کنار نرفته و آمادگی کامل دارد تا کمک مالی خود را به فن آفرینان ارائه دهد و طرحهای تحقیقاتی آنان را گسترش دهد.
معاون اول رئیس جمهور از کار آفرینان و نخبگان درخواست کرد مشکلات خود را انعکاس دهند تا دولت به دنبال حل آن برآید و مصوبات لازم در آن زمینه را صادر و پیگیری کند.
وی تصریح کرد: اختصاص بودجه ای بالغ بر 300 میلیارد تومان به معاونت علمی و فناوری، اختصاص بودجه پژوهشی دستگاه ها به جز دانشگاه ها و وزارت علوم و بهداشت به معاونت علمی و فناوری از زمینه هایی است که به تولید علم و فن آفرینی در کشور منجر خواهد شد.
داوودی یادآور شد: اخیرا مصوب شده است تا پارکهای علمی و فن آوری به جز شهرهای بزرگ در شهرهای کوچکی نظیر کهکیلویه و بویر احمد، نیشابور، قزوین همدان، ارومیه، ساری و کرمانشاه نیز تاسیس شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه سیاستهای کلی دولت نهم در راستای رشد و شکوفانی علم و فن آوری است، گفت: مجموع سیاستهای کاربردی بومی کردن علوم فن آوری، تجاری سازی محصولات علوم و فن آوری، رابطه موثر دانشگاه با صنعت و جامعه، توانمند سازی و مشارکت بخش غیر دولتی در تولید فن آوری، ایجاد نشاط و انگیزه خود باوری در نخبگان و استعدادهای برتر، گسترش نهضت تولید علمی کشور و توجه به نقش اساسی علوم اسلامی در فرهنگ سازی از مواردی است که در برنامه چهارم توسعه گنجانده شده است.
وی با اشاره به نامگذاری سال 87 به نام نوآوری و شکوفایی توسط رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: با رهنمودهای ایشان پیشرفتهای خوبی خواهیم داشت و می توان با استفاده از این رهنمودها نیروهای بالقوه عظیمی که در کشور وجود دارد را هدایت کنیم تا به ظهور عظیم فن آوری منجر شود و اکنون نیز نمونه های بارز آن را در رشته های فن آوریهای نوین و فن آوریهای دفاعی شاهد هستیم.
داودی در بخش دیگری از سخنان خود بر ارتباط مستمر میان دانشگاه، مراکز تحقیقاتی با مراکز صنعتی تاکید کرد و گفت: با توجه به موضوع این جشنواره که "روند توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی کشور را عینیت می بخشد" باید تلاش شود تا این حرکت به یک جنبش فراگیر در عرصه های مختلف تبدیل و ارتباطات مراکز دانشگاهی، فرهنگی و تحقیقاتی را با مراکز صنعتی و تولیدی مستمر و غنی تر کنیم تا در نهایت به قله های رفیع علمی و اقتصادی دست یابیم.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مزیت نسبی ما یک مزیت نسبی متفاوت است، زیرا ما دارای مردم و جوانان متفکر هستیم و زمانی که از علم و فناوری صحبت می شود دامنه علم و فناوری به گوشه گوشه ایران منتقل شده است و حتی در شهرهای کوچک نیز شاهد این اصل هستیم که استعدادهای درخشانی وجود دارد.
داودی خاطرنشان کرد: این مزیتها زمانی که در کنار مزیتهایی چون نفت، گاز انرژی، صنایع و معادن قرار بگیرند زمینه های رشد و ارتقای نوآوری را ایجاد می کنند از اینرو ما در کنار مزیت انرژی، مزیت نسبی افکار بالا و قوی را هم داریم که این خود حاکی از این است که مزیتهای نسبی ایران محدود به یک رشته نیست و در هر رشته وارد شویم می توانیم نقش تعیین کننده داشته باشیم.
نظر شما