ناهید طباطبایی - نویسنده و مترجم - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: ما در حال حاضر در ادبیات داستانی مرحله جدیدی را آغاز کرده ایم و تحولاتی در حال شکل گیری است. از نظر ادبی، ادبیات داستانی امروز ما پیشرفته تر از دوره ادبیات زنانه است.
نویسنده "چهل سالگی" درباره دوره ادبیات زنانه توضیح داد: منظور از دوره ادبیات زنانه از شروع انقلاب تا دو سه سال اخیر است که تعداد کثیری از نویسندگان زن برای بیان حدیث نفس و بر مبنای نیازهای اجتماعی به سمت داستان نویسی آمدند اما در سه سال گذشته این جریان کمرنگ تر شده و نویسندگان مرد، ادبیات بهتری بر مبنای زیباشناختی با خود آورده اند.
ناهید طباطبایی همچنین گفت: در حال حاضر داستان کوتاه اولین جایگاه را به لحاظ کیفی دارد چرا که داستان کوتاه ادبیات دوران تضاد است و جامعه فعلی ایران به دلیل تناقض های موجود، داستان کوتاه را رشد می دهد.
وی به علل عدم رشد مناسب ادبیات خلاقه اشاره کرد و ادامه داد: نبود مدیریت صحیح اساسی ترین مشکل است. دیگر عاملی که می تواند به ادبیات آسیب بزند کامپیوتر و اینترنت است. تکنولوژی جدید حتی از پرداختن به سرگرمی هایی نظیر تلویزیون و سینما هم می کاهد. اما با تمام این توصیفات عقیده دارم هر تکنیک جدیدی معایب و مزایای خود را دارد و در پایان ادبیات خودش را پیدا می کند.
طباطبایی در پایان تصریح کرد: آنچه نویسنده را وادار به نوشتن می کند این است که او مجبور به نوشتن است و نوشتن برای او یک نیاز روحی است.
نظر شما