به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الشرق الاوسط، مکه مکرمه این روزها شاهد عملیات توسعه سازیهای وسیعی است که دارای ابعاد مختلف دینی، اقتصادی و اجتماعی است. این طرحهای توسعهسازی نه تنها مناطق مرکزی مانند مسجدالحرام را در برمیگیرد بلکه اطراف آنها را نیز شامل میشود تا مسلمانان بتوانند در موسم حج و همچنین در ماه مبارک از تسهیلات زیارت در آن بهرهمند شوند.
برخی از شهروندان مکه میگویند از 10 سال پیش تاکنون نقشه مکه تغییری نکرده است و با توجه به رشد ساکنان آن هنوز سبک گذشته خود را حفظ کرده است. برخی از افرادی که در اطراف کعبه خانه دارند خانههای خود را به صورت ماهانه و یا سالانه اجاره میدهند و مستأجر باید در موسم حج و عمره در ماه مبارک رمضان از آن خانه خارج شود تا مالک خانه را با قیمت بیشتری اجاره دهد که همه اینها به برکت وجود کعبه و مسجدالحرام در این سرزمین است.
محمد علی کارشناس امور ساختمامی مکه معتقد است که عملیات ساخت و ساز در مکه مانند دیگر شهرهای مسکونی نیست و علت عمده آن قداست این مکان اسلامی و طبیعت و جغرافیای آن است که در ارتفاعات واقع شده است، ارتفاعاتی که در اوایل اسلام محل اسکان قبایل مختلفی بوده است.
از سوی دیگر وجود بازار منتهی به منطقه مرکزی مسجدالحرام باعث افزایش قیمت شده است که رقابت شرکتهای بزرگ تجاری را بر انگیخته است. به طوری که میتوان گفت که قداست کعبه زمینه ای برای سرازیر شدن سودهای کلان اقتصادی برای صاحبان این املاک را فراهم کرده است.
در این ساخت و سازها و توسعه سازیها در مکه به این علت است که زائران خانه خدا بهتر و با سهولت بیشتری بتوانند مناسک حج را انجام دهند. فراهم آوردن تسهیلات برای این افراد زمینه های جذب بیشتر آنها را فراهم می آورد که ناچار سود اقتصادی از سوی زائران خانه خدا در این کشور فراهم می شود.
نظر شما