۸ خرداد ۱۳۸۳، ۱۴:۴۹

وصيت نامه امام (ره) ، ملت و مسئولين (2)

منصوري : وصيت نامه امام يك حجت و سند روشني براي آيندگان است

متاسفانه تا آنجايي كه مي دانم وصيت نامه امام در حد اينكه براي امام بود مطرح مي شود و در هيچ يك از خطوط كلي برنامه ريزي كشور ، استراتژي هايي كه تعيين مي شود سخن از وصيت نامه به ميان نمي آيد .

جواد منصوري ، مشاور وزير امور خارجه ، محقق و پژوهشگر تاريخ در گفتگو با گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر گفت : هر شخصيت بزرگي علاقمند است كه مجموعه تجربيات و يافته ها و همچنين شرايطي كه در آن زندگي كرده است به گونه اي به نسل بعد منتقل كند كه در واقع باعث جلوگيري از تكرار اشتباهات و خطاها بشود . به اين لحاظ درطول تاريخ ديديم كه نوشتن وصيت نامه  يك روال معمول بوده كه بزرگان براي ديگران نوشته اند . 

وي افزود : حضرت امام در اين وصيت نامه خود يك جامع نگري عجيب و يك مطالعه بسيار ژرفي داشتند و در بسياري از مسائل در اسلام شناسي ، در تاريخ معاصر ايران و جهان يك نگاه بسيار نافذي نسبت به آينده دنيا ، ايران و اسلام داشتند . و بر اساس آن يك متن جامع و سنجيده اي را تنظيم كردند .

مشاور وزير امور خارجه گفت : به اعتقاد من وصيت نامه امام يك حجت و يك سند روشني براي آيندگان است . يك برنامه دقيقي است . به عبارت ديگر آيندگان نمي توانند بگويند  كه اگر ما اين مطالب را مي دانستيم اين طوري حركت نمي كرديم . امام از تمامي بهانه و توجيه هايي كه ممكن بود در آينده مطرح بشود با نوشتن وصيت نامه جلوگيري كرد .

وي افزود :متاسفانه تا آنجايي كه مي دانم وصيت نامه امام در حد اينكه براي امام بود مطرح مي شود و در هيچ يك از خطوط كلي برنامه ريزي كشور ، استراتژي هايي كه تعيين مي شود سخن از وصيت نامه به ميان نمي آيد. در هيچ يك از سياست گذاري ها و برنامه ريزي هاي دولت ، وزارت خانه ها وصيت نامه امام به عنوان يك سند محوري براي تعيين خطوط كلي سياست ها مورد استفاده قرار نگرفته است .

منصوري گفت : در وصيت نامه امام مطالب بسيار دقيقي وجود دارد كه مي شود انجام بگيرد . ما بعد از رحلت امام بيشتر به تجليل شخصيت امام و تعريف وتمجيد از شخصيت و خدماتي كه ايشان در طول عمرشان انجام داده بودند پرداختيم .

وي در پايان به  زندگي حضرت امام(ره) اشاره كرد و افزود :  اگر شخصيتي همانند امام  درجاي ديگري در دنيا بود امروز صدها كتاب ، داستان ، شعر صدها بحث علمي و فلسفي درياره افكار و نظريات اين شخصيت در سطوح دانشگاهي و محافل تصنيفي حتي در مراكز تصميم گيري داشتيم . اما در ايران اينطوري نشد . امروز ما انواع و اقسام خيابان ها و ميدان هارا به نام امام داريم اما در همان ميدان ها و خيابان ها به نظرات امام هيچ عنايتي نمي شد .  

کد خبر 82223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha