به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، کامران باقری لنکرانی ظهر سه شنبه در همایش کشوری سل در تالار فخرالدین اسعد گرگانی افزود: سال گذشته 9 هزار و 423 نفر مبتلا به بیماری سل در کشور شناسایی شدند و تحقیقات نشان می دهد که فقط تعدادی از بیماران برای درمان به مراکز دولتی مراجعه می کنند.
وی اظهار داشت: پژوهشها نشان می دهد که بیمارانی که تحت پوشش DOTS قرار نمی گیرند، پایبندی کمتری برای درمان این بیماری دارند و اگر مدت شش ماه تحت درمان باشند، بهبود می یابند.
وی خاطرنشان کرد: بیماری سل در جهان و ایران ناشناخته و جدید نیست و پیشینه آن بر اساس مکتوبات بیش از سه هزار سال و طبق تحقیقات بیش از چهار هزار سال است.
به گفته باقری لنکرانی، بیش از انقلاب میزان بروز این بیماری در کشور بیش از 100 در یکصد هزار نفر بوده که اکنون به 13 در یکصد هزار نفر کاهش یافته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بیان داشت: میزان تخمینی شیوع بیماری سل در دنیا 139 در یکصد هزار نفر و میانگین بروز این بیماری 82 در یکصد هزار است.
وی عنوان کرد: این آمار در کشور ما در زمینه میانگین تخمینی بروز بیماری سل 13.5 در هر یکصد هزار نفر است و با توجه به اینکه دو کشور از مجموع 22 کشوری که شیوع سل در آنها بالا است در همسایگی ما واقع شده است، برای کنترل این بیماری باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی یادآورشد: در کشور ما حدود دو درصد همزمانی بروز بیماری سل با HIV مشاهده می شود که متوسط جهانی نزدیک به هشت درصد است.
باقری لنکرانی عنوان کرد: بیماری سل در برخی جاهایی رخ می دهد که فقر غذایی وجود دارد از این رو سبد حمایت غدایی از مسئولان در برنامه است.
وی افزود: طبق آما همچنین 10 درصد افرادی که به سل مبتلا می شوند به میکروب آلوده هستند و هرچه شناسایی بیماران زودتر انجام شود، درمان آسانتر صورت می گیرد.
نظر شما