به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میدل ایست آنلاین، مجله تونسی "مرآة الوسط" شنبه 26 اردیبهشت ماه مراسمی به مناسبت انتخاب قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 با حضور شخصیتهای برجسته برگزار کرد تا جایگاه قیروان در میان مسلمانان و تاریخ و فرهنگ اسلامی آن مورد توجه قرار گیرد.
عبدالعزیز تویجری مدیرکل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) طی سخنرانی در این مراسم ابراز امیداوری کرد با انتخاب شهر قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009، مجموعه ای از دستاوردهای فرهنگی و تمدنی حاصل شود و تا سالها ادامه داشته باشد.
وی افزود: نه تنها باید به حفظ میراث تاریخی و فرهنگی شهر قیروان همت گماشت، بلکه باید تمامی میراث و آثار تاریخی، دینی و فرهنگی پایتختهای فرهنگی جهان اسلام را حفظ و مورد توجه قرار داد.
زین العابدین بن علی رئیس جمهور تونس طی سخنرانی نیز در این مراسم، انتخاب قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را تلاشی برای ارتباط میان گذشته و حال و حفظ میراث فرهنگی و دینی تونس قلمداد کرد و گفت: عناصر و آثار تاریخی بسیاری در شهر قیروان وجود دارند که حاکی از اسلامی بودن آن است.
همه ساله سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) سه شهر را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی میکند که طی یکسال باید برنامه هایی به منظور معرفی ابعاد مختلف کشورهای اسلامی چون تاریخ، تمدن و فرهنگ اسلام و مسلمانان ارائه کنند.
تاریخ قیروان به سال 50 هجری ( 670 میلادی) بازمیگردد. از این رو یکی از قدیمیترین شهرهای اسلامی است. قیروان در اصل کلمه ای فارسی است که وارد زبان عربی شده و به معنای جای اسلحه، ارتش و مکان جمع شدن مردم در جنگ است.ساخت شهر قیروان در آغاز تاریخ تمدن اسلامی انجام شد که نقش مهمی در جهاد و اشاعه اسلام به عهده داشت. قیران در 160 کیلومتری پایتخت تونس قرار دارد و مسجد عقبه بن نافع از قدیمیترین آثار تاریخی این شهر است.
نظر شما