مصطفی امیدی مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت ارشاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات این همایش گفت: همایش فوق علاوه بر تهران دراصفهان نیز ادامه مییابد و پس از یک هفته با برگزاری مراسم اختتامیه در شیراز به کار خود پایان میدهد.
دبیر اجرایی سومین جشنواره بینالمللی شعر فجر -که اسفندماه سال گذشته برگزار شد- اضافه کرد: این همایش شامل برنامههای عمومی و تخصصی، شعرخوانی، ارائه مقاله و ایراد سخنرانی توسط شاعران ایرانی و 30 شاعر برجسته خارجی از 30 کشور جهان در مکانهای عمومی مانند تالار وحدت تهران و دانشگاههایی مانند علامه طباطبایی، تربیت مدرس و احتمالاً دانشگاه تهران است.
امیدی گفت: این برنامه نخستین دوره همایشی با عنوان "همایش شاعران ایران و جهان" است که زمینه ساز برگزاری دورههای بعدی همایش در سالهای آینده و آشنایی بیشتر شاعران ایرانی و خارجی با یکدیگر خواهد بود.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت ارشاد با اشاره به مقدمات انجام شده برای برگزاری این همایش افزود: ما با تمامی سفارتخانهها و رایزنیهای فرهنگی کشورمان در خارج و نیز انجمنهای شعری فعال داخل کشور مکاتبه و درخواست کردهایم که در برگزاری این همایش بزرگ ما را یاری دهند.
امیدی درباره هزینههای برگزاری این همایش بینالمللی نیز با تاکید بر آمادگی وزارت ارشاد برای تامین بودجه لازم برای این کار گفت: ما از نظر هزینه مشکلی برای برگزاری همایش نداریم. البته هزینه دعوت از شاعران خارجی با توجه به محل زندگی آنها و اسکان آنها در هتلهایی در ایران متفاوت و متغیر است اما مشکلی از این جهت به وجود نمیآید.
به گفته این مقام مسئول شاعران خارجی حاضر در این همایش لزوماً آشنا به زبان فارسی نیستند و گردهمایی هم مختص زبان و ادبیات فارسی نیست و مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز وزارت امور خارجه در حال احصاء اسامی 30 شاعر مهمان این همایش از دیگر کشورها به همراه خلاصهای از زندگینامه و سوابق و افتخاراتشان هستند.
همایش شاعران ایران و جهان با حمایت و پشتیبانی بخش بینالملل سومین جشنواره شعر فجر و دبیری موسی بیدج (دبیر این بخش) برپا میشود و در واقع تکمیل کننده بخش بینالملل جشنواره سال گذشته خواهد بود. قرار است شاعران جوان و پیشکسوت برگزیده سومین جشنواره بینالمللی شعر فجر در این همایش حضور یابند و به تعامل و هماندیشی درباره شعر معاصر، تحولات ادبی کشورهای مختلف و ویژگیهای شعر انقلاب اسلامی بپردازند.
نظر شما