علی دهقان کیا در گفتگو با مهر درباره آخرین تصمیم شورای عالی کار در اسفند ماه سال گذشته برای افزایش حداقل دستمزد کارگران گفت: با توجه به اینکه برای سالجاری دوبار دستمزد اعلام شد و بر اساس نظر بانک مرکزی در مصوبه دوم دستمزدها را 20 درصد افزایش دادند، برنامه ریزی امکان افزایش مجدد دستمزد در صورتجلسه گنجانده شد.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار اظهار داشت: اخیرا نیز توسط بانک مرکزی کاهش مجدد نرخ تورم نقطه ای و رسیدن آن به 14 درصد مطرح شده است که می خواهیم بدانیم به نظر بانک مرکزی کاهش در قیمتها چگونه اتفاق افتاده است؟
دهقان کیا ادامه داد: کاهش نرخ تورم نقطه ای به 14 درصد بیشتر به حرف شبیه است تا واقعیت، چون در حال حاضر هزینه های مربوط به خانوارها از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، تحصیل، حمل و نقل، درمان و غیره نه تنها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.
به گفته وی، بر اساس ماده 41 قانون کار در زمان تعیین حداقل دستمزد کارگران باید علاوه بر نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار، سبد هزینه های خانوار و یا حداقل معیشت نیز در نظر گرفته شود.
این مقام مسئول کارگری خاطر نشان کرد: بانک مرکزی و هر نهاد دیگری که خود را مسئول اعلام نرخ می داند بگوید در سبد هزینه های خانوار چه چیزی ارزان شده است؟
دهقان کیا ادامه داد: برای دستمزد امسال کارگران ابتدا افزایش 25 درصدی حداقل دستمزد را ابطال کردند و حال نیز از کاهش نرخ تورم سخن می گویند.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار تاکید کرد: بیش از 7 میلیون و 200 هزار نفر کارگر در این کشور زندگی می کنند که سرنوشت مزدی برای آنها مهم است و می خواهند بدانند بانک مرکزی چگونه گوشت، مرغ، شیر، روغن نباتی و سایر اقلام مصرفی خانوارها را ارزان شده می داند.
وی خواستار تشکیل فوری جلسه شورای عالی کار و عملی شدن وعده این شورا برای افزایش دوباره دستمزدها شد و بیان داشت: کارگران درخواست دارند تا هر میزانی که به گرانی ها افزوده شده به حقوق آنان نیز افزوده شود و این تغییر هرچه سریعتر انجام شود.
نظر شما