به گزارش خبرنگار مهر، بابک افقهی صبح امروز در یک نشست خبری با اشاره به در پیش بودن روز ملی صادرات (29 مهرماه ) گفت: صادر کنندگان نمونه سه شنبه 28 مهرماه جاری به حضور رئیس جمهور خواهند رفت تا مشکلات و موانع صادرات غیر نفتی را مطرح کنند.
معاون وزیر بازرگانی افزود: سازمان توسعه تجارت تاکید بسیاری بر اهداف سند چشم انداز 20 ساله خواهد داشت و انتظار دارد نقشه اقتصادی تمامی وزرای دولت بر مبنای ارتقای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای منطقه باشد.
وی تصریح کرد: شورای عالی تجارت خارجی به تصویب دولت رسیده و قرار است جایگزین شورای عالی صادرات غیر نفتی باشند با این تفاوت که تجارت خارجی و صادرات یک موضوع فرابخشی است و باید همه ارگانها و دستگاهها در ارتقای آن مشارکت کنند.
به گفته افقهی در شش ماهه ابتدای سال جاری صادرات غیر نفتی 140 درصد رشد را نسبت به اهداف کمی سال آخر برنامه چهارم تجربه کرده است.
وی گفت: ترویج کالاهای ایرانی در دستور کار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته و هدف ما این است که در شبکه های ماهواره ای تبلیغات کالاهای ایرانی را تا صد در صد تخفیف برای تبلیغات محیطی در بیلبوردها ارائه دهیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: توسعه حضور فیزیکی کالاهای ایرانی به معنای کمی و کیفی کردن صادرات کالاهای ایرانی در دستور کار قرار گرفته و در این میان توجه ویژه به کشور چین از منظر واردات و کیفی کردن کالاها مد نظر قرار دارد.
افقهی از تدوین طرح جدیدی برای مشوق های صادراتی خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر این شکستن تابوی ایجاد مراکز تجاری از جمله اهداف سازمان توسعه تجارت است که بر این اساس مراکز تجاری در کشورهای افغانستان، عمان، سنگال، آفریقایجنوبی، بلاروس و ارمنستان در اولویت قرار گرفته اند ضمن اینکه کمتر از یک ماه دیگر مرکز تجاری ایران در عمان افتتاح می شود.
وی ادامه داد: همزمان با راه اندازی این مرکز تجاری هماهنگی هایی با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی صورت گرفته تا با تقبل بخشی از هزینه ها خطوط منظم کشتیرانی را در این مسیر راه اندازی کنند.
افقهی یکی از برنامه های سازمان توسعه تجارت را مدیریت واردات عنوان و تصریح کرد: با سوء استفاده کنندگان از فضای باز تجاری ایران برخورد خواهیم کرد و به زودی برگ برچسب ایران کد برای کالاهای وارداتی را الزامی می کنیم به این معنا که طی یک برنامه زمانبندی مشخص نسبت به الزام کالاهای وارداتی و صادراتی به برچسب ایران کد اقدام خواهیم کرد و کالاهایی که این برچسب را نداشته باشند قاچاق محسوب شده و گمرک نیز اجازه ترخیص کالاهای بدون ایران کد را نخواهد داد.
وی گفت: در این راستا هماهنگی های لازم با گمرک جمهوری اسلامی انجام شده و در صددیم زمانبندی اجرای این طرح را با تعامل با دستگاههای اجرایی تدوین کنیم.
افقهی ادامه داد: باید از مزیت واردات در مقابل صادرات بهره گرفت. واردکنندگان کالا در چند سال گذشته، صادرات خود را کاهش داده اند بنابراین فعال شدن این امتیاز می تواند خود به هدفمند شدن واردات و کیفی شدن کالاهای وارداتی کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه طبق قانون برنامه چهارم توسعه، واردات و صادرات از هرگونه مجوز معاف است، افزود: هدف ما این است که با زنده کردن این روش، اگر قرار است که امتیازاتی از سوی دولت به واردکنندگان ارایه شود، به صادرکنندگانی تعلق گیرد که کار واردات نیز انجام می دهند. به این معنا که آنها در مقابل صادرات، امتیاز واردات دریافت می کنند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: هدف این سازمان این است که به طور جدی نسبت به تسهیل مبادلات تجاری اقدام کند از سوی دیگر باید رتبه کسب و کار ایران در میان کشورهای دنیا را ارتقا داد. هم اکنون ایران از میان 183 کشور دنیا، رتبه 138 را به لحاظ فضای کسب و کار دارد.
وی اظهار داشت: در 6 ماهه اخیر، 2 سند از اسناد وارداتی و 3 سند از اسناد صادراتی حذف شده است که به لحاطظ نبود بهره وری، تاثیری در شاخص بهبود فضای کسب و کار ایران نداشته است.
افقهی از شکل گیری تشکل وارداتی تا پایان سال جاری خبرداد و گفت: دولت به هیچ عنوان قصد دخالت در امور ایجاد تشکل های وارداتی را ندارد و هدف ما پیاده سازی قانونی شبیه قانون نظام صنفی است یعنی شورای عالی نظارت بر تشکل های وارداتی وجود داشته باشد.
به گفته معاون وزیر بازرگانی، هوشمند سازی تجاری در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته است و بر این اساس فردا موافقت نامه ای 3 جانبه میان سازمان توسعه تجارت ایران، اتاق بازرگانی ایران و اتاق تعاون به امضا خواهد رسید.
افقهی از ساماندهی خوشه های صادراتی با محوریت اتاقهای بازرگانی خبرداد و گفت: برای اولین بار امسال، صادرات کاالا با فناوری بالا در کشور اتفاق افتاد که برای تشویق این دسته از صادرکنندگان کالا و خدمات، تا سقف 5 درصد مشوق های صادراتی در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: بحث صادراتی کردن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته و دفتر نمایندگی این سازمان در مناطق مستقر شده است.
رئیس کل سازمان تسوعه تجارت ایران از حضور 5 وزیر در این سازمان برای حل و فصل مشکلات صادرکنندگان خبرداد و گفت: تلاش ما این است که سهم صادرکنندگان را از تسهیلات بانکی ارتقا بخشیم.
نظر شما