به گزارش خبرنگار مهر در کرج، بهمن حمیدی پیش از ظهر شنبه در نشست ادبی "عشق و رهایی، دو مضمون اصلی در داستان بیژن و منیژه شاهنامه فردوسی" در کرج افزود: متاسفانه گاهی در خصوص داستانهای عاشقانه ارزشمند ادبیات فارسی، بیشتر از هرچیز تنها به جنبه عاشقانه بودن اینگونه داستانها توجه می شود و افراد از توجه به مفاهیم باطنی و عمیقتر آنها بازمی مانند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد داستان بیژن و منیژه شاهنامه فردوسی در برخی از موارد، بیشتر از هر چیز به جنبه عاشقانه داستان توجه شده و افراد از توجه به مفاهیم عمیقتر و باطنی تر این داستان دور مانده اند.
مفهوم باطنی داستان بیژن و منیژه فراتر از یک داستان صرفا عاشقانه است
این نویسنده اظهار داشت: مفهوم باطنی داستان بیژن و منیژه فراتر از یک داستان صرفا عاشقانه است و به ارزشهای بسیار گرانقدر از جمله احترام به شخصیت زن و ... بازمی گردد.
حمیدی بیان کرد: البته منکر وجود مفهوم عشق در این داستان نیستیم اما نباید در این مفهوم باقی بمانیم و از سایر مفاهیم عمیقتر غافل شویم.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از داستانهای عاشقانه، عشق زمینی بسیار مقدس است زیرا پایه و اساس بسیاری از رفتارهای متعالی و ارزشمند انسان عاشق قرار می گیرد و زیباترین اساطیر را رقم می زند.
این استاد شاهنامه شناسی یادآور شد: توجه به مفهوم عشق زمینی بسیار ارزشمند است به شرط آنکه در کنار توجه به این امر به نقش عشق زمینی در رقم زدن رفتارهای متعالی انسان و مفاهیم باطنی داستانهای عاشقانه که مد نظر صاحب اثر بوده نیز توجه داشته باشیم.
در باور اساطیری همه چیز قابل پذیرش و باور است
حمیدی در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: ممکن است برخی از افراد به شاهنامه خرده بگیرند و بگویند در داستانهای آن اغراق شده درحالیکه در باور اساطیری همه چیز قابل پذیرش و باور است.
وی ادامه داد: می توان گفت رستم در شاهنامه به نوعی، تجسم و تبلور همه نیروهای ایرانیان است و به همین دلیل قادر است کارهای شگفت انگیز انجام دهد.
شاهنامه گنج پایان ناپذیر ایرانیان است
یک نظامی شناس نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: شاهنامه گنج پایان ناپذیر ایران است زیرا اگر همه سرمایه ها هم تمام شود، این سرمایه ارزشمند ادبی تمام نمی شود و همه پابرجاست.
بهروز ثروتیان ادامه داد: البته این امر در مورد بسیاری دیگر از آثار ارزشمند ادبی حکایت می کند که نمونه های اینگونه آثار در ادبیات ما کم نیستند.
بهروز ثروتیان ادامه داد: ادبیات ما بسیار پویا است و اگر معلمان خوبی در این زمینه داشته باشیم، می توانیم پویایی ادبیات کشور را به نسلهای بعد نیز منتقل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آشنایی جوانان و نوجوانان با آثار ارزشمند ادبی، آثار بسیار گرانقدری به همراه دارد و باید در جهت افزایش این آگاهی به بهترین نحو تلاش کنیم.
داستان بیژن و منیژه که یکى از داستانهاى معروف کتاب شاهنامه، کتاب حماسی ایرانیان به زبان فارسی است.
این داستان روایت عشق بیژن پسر گیو و منیژه دختر افراسیاب است.
نظر شما