۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۸:۰۴

اختصاصی مهر/

اجرای پروژه تولید میگوی سالم در بوشهر/ تولید میگو تا سقف 50هزار تن

اجرای پروژه تولید میگوی سالم در بوشهر/ تولید میگو تا سقف 50هزار تن

رئیس موسسه تحقیقات شیلات از اجرای طرح کلان ملی تولید میگوی سالم بدون بیماری خاص (SPF) خبر داد و گفت: این پروژه ملی در بوشهر اجرایی می شود که با اجرای آن می توان لارو و پست لارو میگوهای عاری از بیماری را در اختیار پرورش دهندگان قرار داد.

دکتر عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیماری لکه سفید میگو (SPF) را یک نوع بیماری ویروسی دانست و افزود: این بیماری ویژه لارو میگوها (بچه میگوها) و یک نوع بیماری شایع در میان میگوها است با شیوع این ییماری تولید کنندگان سالانه هزاران تن خسارات را متحمل می شوند.

رئیس موسسه تحقیقات شیلات با اشاره به واردات لارو میگو از سایر کشورها، اظهار داشت: لارو میگو معمولا از کشورهای دیگر چون جزایر هاوایی وارد می شد که وابستگی هایی را برای ما داشت و یا از کشورهای آسیای جنوب شرقی وارد می شد که این امر نیز منجر به ورود برخی بیماریها از جمله میگوهای مبتلا به بیماری لکه سفید می شد.
 
وی ادامه داد: با توجه به این مشکلات پروژه تولید میگوهای سالم و عاری از بیماری و عوامل پاتوژن با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب یک طرح جامع و کلان کشوری تایید و به تصویب رسید.
 
مطلبی با تاکید بر اینکه با اجرای این پروژه اقدام به تولید لارو میگوی سالم و عاری از بیماری خاص (SPF) می شود، خاطر نشان کرد: اجرای این پروژه می تواند اساس و پایه توسعه صنعت آبزی پروری کشور قرار گیرد چرا که از این طریق می توان "لارو" ها و "پست لارو" های سالم را در اختیار پرورش دهندگان میگو قرار داد.
 
وی دستیابی به دانش فنی تولید میگوی SPF در کشور و ذخیره سازی مناسب از میگوی عاری از پاتوژنهای خاص در کشور و ایجاد پایلوت تحقیقاتی به منظور پایش دائمی تولید میگوی SPF در کشور را از دیگر اهداف این طرح نام برد و یادآور شد: از جمله دستاوردهای این طرح افزایش تولید میگو تا سقف 50 هزار تن در سال برای مصارف داخلی تعیین شده است که در این راستا اقدام به ارائه برنامه ای برای این منظور می شود.
 
رئیس موسسه تحقیقات شیلات با بیان اینکه این طرح در بوشهر اجرایی می شود، اضافه کرد: مهلت اجرای این پروژه 30 ماه در نظر گرفته شده است و ما متعهد شدیم که در صورت تامین بودجه ها ظرف این مدت این طرح کلان عملیاتی شود.
 
مطلبی میزان اعتبارات این پروژه کلان را بالغ بر 8 میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: 4 میلیارد تومان این از سهم آورده موسسه تحقیقات شیلات ایران و 4 میلیارد تومان دیگر از اعتبارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین اعتبار خواهد شد.
کد خبر 1590955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha