۱۶ اسفند ۱۳۸۳، ۱۵:۳۰

گزارش "مهر " از نشست مطبوعاتي نخستين هم انديشي هويت ايراني

دكتر سيد محسن حسيني موخر ، دبير نخستين هم انديشي هويت ايراني، در نشست مطبوعاتي اعلام كرد : برگزاري نخستين هم انديشي هويت ايراني فرصتي فراهم مي كند تا صاحبنظران و پژوهشگران عرصه هاي مختلف در فضايي از تضارب آراء به ارائه ديدگاه هاي خود در زمينه مفاهيم و مولفه هاي هويت ايراني بپردازند و براي رويارويي با چالش هاي پيش روي اين هويت، برون رفت هايي جست وجو كنند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" دكتر سيد محسن حسيني موخر، دبير نخستين "هم انديشي هويت ايراني"، در نشست مطبوعاتي كه صبح امروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد به تشريح اهداف و برنامه هاي نخستين "هم انديشي هويت ايراني، مفاهيم، مولفه ها، راهبردها" پرداخت.

 وي در ابتداي سخنانش پرسش از هويت را از دغدغه هاي فكري انسان در حيات اجتماعي و فردي اش دانست و گفت : بشر با طرح اين پرسش در پي آن بوده تا ضمن بازنمايي ويژگي ها، امتيازات، كاستي ها و توانايي هايش وجوه تمايز خود را از ديگران تبيين كند. در اين ميان اقوام ايراني به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي و سياسي همواره در معرض تعامل با كشورها، اقوام، گفتمان ها، مذاهب و آيين هاي مختلف قرار داشته سعي كرده اند با تكيه بر مولفه هايي چون دينداري، همزيستي فرهنگي، خردورزي، تساهل و سازگاري نژادي و قومي، هويت ملي خود را بنا كنند. با اين حال اين هويت در طي قرون تغييراتي را متحمل شده و در جريان آمد و شد كاروان نسل ها تحولاتي پذيرفته، مولفه هايي را از دست داده و عناصري را به دست آورده است.  

دكتر حسين موخر افزود : برگزاري نخستين "هم انديشي هويت ايراني" فرصتي فراهم مي كند تا صاحبنظران و پژوهشگران عرصه هاي مختلف علمي و فرهنگي در فضايي از تضارب آراء و گفتمان هاي مختلف به ارائه ديدگاه هاي خود در زمينه مفاهيم و مولفه هاي هويت ايراني بپردازند و براي رويارويي با چالش ها و بحران هاي پيش روي اين هويت، برون رفت هايي جست وجو كنند.

دبير "هم انديشي هويت ايراني" اين برنامه را پيشنهاد شده از سوي معاونت اطلاع رساني دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام كرد و گفت : پس از ارائه اين پيشنهاد مركز تحقيقات زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تربيت مدرس مصمم شد تا با همكاري ديگر سازمان ها نخستين هم انديشي را در اسفند ماه سال 83 برگزار كند تا ضمن جريان شناسي موضوع، مقدمات برپايي همايش هاي ملي ديگري را فراهم سازد. از اين رو، پس از تشكيل كمية پژوهشي در آذرماه سال جاري طي دو فراخوان عمومي از صاحبنظران براي طرح آراء و افكارشان دعوت به عمل آمد.

دكتر حسيني هدف از برپايي اين همايش را بازكاوي و بازشناسي ابعاد و مفاهيم هويت ايراني و چالش هاي پيش روي آن در به دست دادن چشم اندازي روشن به منظور ترسيم اهداف و راهبردهاي آينده و نيز تبيين الگوي مناسب ايراني در توسعه علمي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي دانست.

وي همچنين اعلام كرد :  از ميان 120مقاله ارائه شده به اين هم انديشي 87 مقاله جهت انتشار برگزيده شده است و در روز مراسم،  30 مقاله در شش نشست تخصصي ارائه مي شود. در حاشيه اين هم انديشي "كتاب شناسي هويت ايراني" و "خلاصه مقالات نخستين هم انديشي هويت ايراني" عرضه مي شود. همچنين نمايشگاهي از دستاوردهاي تحقيقاتي صورت گرفته با موضوع هويت ايراني كه در مركز تحقيقات صدا و سيما، دبير خانه شوراي فرهنگ عمومي، پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي جهاد دانشگاهي، موسسه مطالعات ملي و مركزمطالعات فرهنگي بين المللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي صورت گرفته برپا خواهد شد.

نخستين هم انديشي "هويت ايراني، مفاهيم، مولفه ها و راهبردها"  روز چهارشنبه  19 اسفند ماه در دانشگاه تربيت مدرس برگزار مي شود.

کد خبر 163337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha