به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی رضوانی در حاشیه بازدید های نظارتی خود در خمین افزود: این همایش با همکاری پژوهشگاه باستان شناسی ایران، معاونت حفظ و احیاء سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار می شود.
وی گفت: سنگ نگاره ها جزو آثار بسیار ارزشمند تاریخی هستند که اطلاعات جامعی در خصوص دوران قبل از تاریخ که انسانها هنوز به صورت کلامی با یکدیگر صحبت نمی کردند و خط نیز اختراع نشده بود به ما می دهند.
وی بیان کرد: سنگ نگاره ها در حقیقت فرصتی برای کاووش در زمینه رنجیره تمدنی بشر قبل از تاریخ از منظر مردم شناسی و بهترین ابزار برای انتقال پیام به بشر هستند.
رضوانی اضافه کرد: این سنگ نگاره ها حاوی اطلاعات حدود جغرافیایی، مسیرهای عبوری، ترس، نگرانی ها، عبادت ها، بندگی و اجتماعات بشر دوران ماقبل تاریخ را به نشان می دهند.
وی ادامه داد: در اراک، خمین، خنداب، کمیجان، فراهان، تفرش و آشتیان سنگ نگاره هایی با قدمت چند ده هزار ساله تا صدساله گذشته کشف شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اضافه کرد: 25 مسیر از این سنگ نگاره ها به ثبت آثار ملی رسیده و بیشترین تراکم سنگ نگاره در شهرستان های اراک، خمین و تفرش است.
وی افزود: این همایش همچنین فرصتی برای معرفی سنگ نگاره های سایر استانهای کشور برای اینکه این آثار تاریخی به ثبت ملی برسند، است.
نظر شما