به گزارش خبرنگار مهر، نشست پژوهشی ادبیات پایداری و انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه 28 فروردین در تالار مهر حوزه هنری و با حضور علیرضا کمری، حمیدرضا شاهآبادی و احد گودرزیانی برگزار شد.
در این نشست احد گودرزیانی در سخنانی با اشاره به اینکه وقتی در کشور ما از ادبیات پایداری سخن به میان میآید ذهنها به سمت ادبیات انقلاب و دفاع مقدس میرود که متعلق به دوبازه زمانی متفاوت هستند، اظهار داشت: در حوزه ادبیات پایداری آثار تولید شده در کشور در طول سالهای گذشته کم نیستند، اما به نظرم هنوز تلاش کافی برای تولید ادبی در این حوزه انجام نشده است البته نباید این مساله را هم از یاد ببریم که زمان نامناسب تولید این آثار هم در این زمینه بیتاثیر نبوده است.
وی افزود: در سالهای دهه 70 آثار ادبیات پایداری به آرامی تولید شد و نویسندگان هم رفته رفته جذب آن شدند، اما مسئله این بود که این آثار آنچنان که باید دیده نمیشدند. ولی از اوایل دهه 80 ناشران و نویسندگان نگاهی خاص به تولید این آثار پیدا کردند و همین مسئله باعث توجه رسانهها به این آثار و بیشتر دیده شدن آنها شد. تا به امروز رسیدیم که جامعه آشنایی به نسبت خوبی با این آثار دارد و لااقل کتابهای مطرح در این عرصه را میشناسد؛ هرچند هنوز نمیدانیم آنها خوانده هم میشود یا نه.
این پژوهشگر حوزه تاریخ ادامه داد: در ادبیات دفاع مقدس ما به طور عمده به رونمایی و حرفهای جمعبندی شده درباره یک کتاب عادت کردهایم و حرفهای تازه دربارهآنها نداریم. رسانهها هم امروزه بیشتر به نقدهای توصیفی بسنده میکند که در یک کلام یعنی درجا زدن ما در حوزه تبلیغ این دست آثار.
گودرزیانی در ادامه از خاطرهنویسی به عنوان فصل مشترک میان ادبیات انقلاب و دفاع مقدس یاد کرد و گفت: با وجود اینکه بسیاری شعر را برترین گونه ادبی معرفی کننده ادبیات انقلاب و دفاع مقدس میشمارند، اما معتقدم هر کدام از گونههای ادبی به نوبه خود گوشهای از انقلاب را گرفته و سعی دارد درباره آن خاطرهای بگوید که این بازمیگردد به رابطه خوبی که ما ایرانیها با فرهنگ شفاهیمان داریم و میتواند مقدمهای باشد برای ورود گسترده ما به جهان ادبی داستان نویسی.
وی تاکید کرد: با فاصله گرفتن از سالهای دفاع مقدس جریانهای متعدد از جمله جریانهای سیاسی روی ادبیات جنگ تاثیر گذاشتند و در نتیجه ما هم به تاثیر از این رویداد به درون خودمان برگشتیم و تبدیل به انسانهایی با زبان آرامتری شدیم و سعی کردیم از ترفندهایی برای دیده شدن آثارمان در بازار هم بهره ببریم.
گودرزیانی افزود: در یک نگاه کلی، ادبیات پایداری امروز سعی دارد تا به مفاهیم و ارزشهای آن وفادار بماند و تجربهها را بیش از پیش محور فعالیت خود قرار دهد.
نظر شما