۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۰۰

پیگیری رئیس‌جمهور برای رفع مشکل کاغذ/ بازدید نمایشگاه کتاب کم نشده است

پیگیری رئیس‌جمهور برای رفع مشکل کاغذ/ بازدید نمایشگاه کتاب کم نشده است

مدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی که مشاور رئیس‌جمهور هم هست تاکید کرد که محمود احمدی‌نژاد پیگیر تولید داخلی کاغذ و رفع مشکل در این حوزه است.

علی زارعی‌نجفدری مشاور رئیس‌جمهور و مدیر عامل موسسه انتشارات علمی فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب و کیفیت برگزاری آن را باید با توجه به مقتضیات روز جامعه مورد ارزیابی قرار داد، اظهار کرد: بررسی اجمالی من در روزهای گذشته نشان می‌دهد که در شرایط فعلی راه پیش روی ناشران کاهش شمارگان نشر در عین ثابت نگاه داشتن کمیت تعداد عناوین منتشر شده است.

وی افزود: در نمایشگاه امسال هم من همین مساله را دیدم. استقبال مردم از نمایشگاه امسال با توجه به جدا شدن بخش بین‌الملل از محل اصلی برپایی نمایشگاه، کاهش پیدا کرده است. به هر شکل افرادی که برای بازدید از بخش بین‌الملل در سال های گذشته به شبستان می آمدند در زمره بازدیدکنندگان از نمایشگاه بودند اما امسال بازدیدکنندگان از بخش بین المللی لزوما به شبستان نمی روند.

زارعی ادامه داد: استقبال مردم حاصل استقبال از هر دو بخش نمایشگاه است. به نظر من امسال با توجه به حذف جایگاه بخش بین‌الملل از شبستان مصلی، راهروها بازتر و رفت و آمدها راحت‌تر شده و به همین دلیل حس می‌شود مراجعه کم شده است در حالی که به نظر من در مجموعه استقبال از نمایشگاه نسبت به سال قبل نه تنها کمتر نبوده که با نظم بیشتری هم انجام شده است.

مدیر عامل انتشارات علمی فرهنگی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه و اظهار نظر ایشان درباره تولید کاغذ به عنوان تنها راه رهایی نشر از وضعیت جاری گفت: در ایرانِ امروز هم امکان سرمایه‌گذاری در حوزه نشر وجود دارد و هم سرمایه‌گذاری در این حوزه سودده است.

وی افزود: مشکل ما در بحث تولید کاغذ مشکل زیرساختی است. من بنا بر ماموریتی که داشتم در سال های قبل، از چندین کارخانه کاغذ کشور بازدید کردم. واقع امر این بود که ماشین آلات و زیرساخت فعلی تولید کاغذ نه تنها مناسب نیست که جواب نیاز داخلی ما را هم نمی دهد. الان اگر با این امکانات بخواهیم تولید کنیم نه تنها کیفیت ندارد بلکه جواب نیاز جامعه را هم نمی‌دهد.

مدیر عامل موسسه انتشارات علمی فرهنگی گفت: ایران به دلیل فرهنگی بودنِ محیطش از کاغذ زیاد استفاده می‌کند. تصمیم درباره زیر ساخت و تغییر آن هم می تواند به راحتی گرفته شود اما عملی کردن آن زمان می‌برد. با یک یا دو سال زمان صرف کردن نمی‌شود انتظار داشت تحولی رخ دهد. من با مسئولان زیادی در این زمینه صحبت کرده ام که همه بر این مساله تاکید دارند. آقای رئیس جمهور هم در این زمینه چندین بار دستور دادند و  پیگیر هم هستند. وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت و معدن و تجارت هم پیگیر این موضوع هستند. کارهای مقدماتی خوبی هم انجام شده است ولی تا زمانی که جواب بدهد چند سالی زمان می‌برد.

وی در پایان تاکید کرد: اگر در بحث کاغذ خودکفا شویم، فرهنگ جامعه را مستقل کرده‌ایم. اینکه فرهنگ را به بهانه قیمت کاغذ بازیچه قرار دهیم و تضعیف کنیم، در تراز انقلاب اسلامی نیست. مشکلات مرتبط با کاغذ را نباید چندان بزرگ نشان داد اما از تولید داخلی و سرمایه‌گذاری در آن هم نباید غافل بود.

کد خبر 2048853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha