حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در مورد اینکه اصول حاکم بر رقابت سیاسی چیست؟ به خبرنگار مهر گفت: در فضای جمهوری اسلامی که هر شخص توانمندی می تواند در عرصه سیاسی خدمتی به جامعه بکند موظف است خودش را به مسلمان ها عرضه بکند تا مسلمان ها با شرایطی که در ذهن دارند آن فرد مشخص شده را بررسی و بعد انتخاب بکنند.
وی ادامه داد: بنابراین در این میان افرادی هستند که خودشان را برای معرفی شدن صالح می دانند که خودشان را در سطح جامعه مطرح می کنند با این حساب چند نکته قابل تأمل است؛ یکی اینکه خود رقابت کنندگان در عرصه انتخابات چه شرایط و وظایفی دارند و دیگر اینکه انتخاب کنندگان چه شرایط و وظایفی دارند.
استاد حوزه علمیه قم اظهارداشت: به نظر می آید که رقابت کنندگان وظیفه دارند که اولاً آنچه را که واقعیت است برای مردم بیان کنند بدین معنا که توانایی های خودشان را آنچنان که هست با درستی کامل به مردم بیان کنند بدون اینکه در این توانایی ها اغراقی به کار ببرند و خدای نخواسته اغراق به جهل کنند. این یک مسئله است که تبیین توانمندی ها بر اساس واقعیت های موجود در هر شخصی است.
وی افزود: دوم اینکه هر شخصی که باید برنامه هایی داشته باشد برنامه های خودش را برای مردم بیان بکند که من در دوره ریاست جهوری چه برنامه هایی را می خواهم اجرا کنم این برنامه ها باید واقع بینانه باشد یک طور نباشد که وعده های غیر واقع بینانه و دست نایافتنی بدهند، برخی چنین وعده هایی به مردم می دهند بعداً توقع در مردم ایجاد می کنند آنوقت وقتی این وعده ها عملی نمی شود آن فرد هم به دنبال این است که بتواند تکفیر نفس کند و گناه را به گردن دیگران بیندازد.
یوسفی مقدم ادامه داد: برنامه ای که کاندیداها پیشنهاد داده اند باید امکان وقوع و تحقق خارجی داشته باشد اگر نداشته باشد یک نوع روش غیر منطقی و به چالش کشیدن نظام مقدس جمهوری اسلامی است. برای اینکه یک فردی که دلش می خواهد پیشرفت کند و مطرح بشود ادعاهای بی مورد و وعده های خلاف واقع را به مردم می دهد. مسئله دیگر که در عرصه رقابت سیاسی خیلی مهم است این است که رقابت کنندگان اخلاق الهی و اسلامی را رعایت بکنند بدانند که برای متاع دنیا و قدرت دنیا نباید آبروی دیگران را مورد خطر قرار دهند. شخصیت دیگران را لکه دار و منکوب کنند که این شخص می خواهد رئیس جمهور بشود. اینها متاع دنیا است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم یادآور شد: کاندیداها باید امیر مؤمنان را الگو قرار دهند که حضرت هیچ گاه به کسی اهانت نمی کرد و اگر هم مورد اهانت قرار می گرفت آن اهانت را بی پاسخ می گذاشت برای اینکه این اهانت در جامعه اسلامی رواج پیدا نکند و اهانت به دیگران در جامعه اسلامی ریشه دار نشود. مسئولی که می خواهد خدمت کند اگر رعایت اخلاق اسلامی را نکند باید بداند که اصلاً شایستگی مسئولیت در جمهوری اسلامی را ندارد.
یوسفی مقدم تصریح کرد: نه تنها در نظام جمهوری اسلامی که نظامی الهی و اخلاقی است و خدا در این نظام بیشتر از دیگر نظام ها مسئولینش را مورد سؤال قرار می دهد چنین افرادی که حفظ شخصیت افراد را نمی کنند شأنیت و شخصیت و لیاقت ندارند، بلکه برای نظام های دیگر هم صلاحیت ندارند زیرا در همه عالم باید برای دیگران احترام قائل شد و احترام به دیگران یک روش عقلایی است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم درپایان یادآورشد: بنابراین اینها می توانند به عنوان وظایف و شرایط رقابت کنندگان باشد اما انتخاب کنندگان هم باید دقت بکنند کسانی را که برنامه های خلاف واقع به مردم ارائه می کنند را بشناسند کسانی که می خواهند در برنامه های خودشان تساهل در ارزشهای الهی ایجاد کنند بشناسند و کسانی که برای حرمت دیگران ارزش قائل نیستند بشناسند و بر اساس شناخت دقیق و واقعی فرد مورد نظر خود را انتخاب بکنند. دقت در شناخت فرد منتخب به معنای این است که یک انسان مسلمان با تعهد اسلامی و انسانی رأی می دهد و یک شخص را برای مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی انتخاب می کند آن هم مسئولیت به این سنگینی مثل ریاست جمهوری.
نظر شما