به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد محمدی ری شهری رئیس موسسه دارالحدیث در همایش «اخلاق انتخاباتی، حماسه سیاسی» که روز سه شنبه 31 اردیبهشت در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد گفت: یکی از مهمترین مباحث انتخاباتی این است که جایگاه ارزشی اخلاق در دنیای انتخاباتی حفظ شود. چرا که اخلاق هم به کار مردم و هم به کار کاندیداها می آید.
وی به تبیین ویژگی های کاندیدای اصلح پرداخت و گفت: مردم باید معیارهای ارزشهای اخلاقی فرد اصلح را بشناسند و هرکس بیشتر اخلاق را رعایت کند حتما صلاحیت بهتری برای این امانت داری خواهد داشت. اصلی ترین نکته برای یافتن جایگاه اصلی برای رقابت های انتخاباتی این است که هدف داوطلب از ورودی صحنه رقابت چیست؟ آیا هدف رسیدن به قدرت و تصدی گری ریاست است یا خدمت به مردم برای خدا؟ آیا داوطلب تشنه قدرت است یا عاشق خدمت برای خدا؟ هرکدام از این دو صورت اخلاق خاص خود را دارد اگر کسی تشنه قدرت باشد یک ویژگی اخلاقی دارد و اگر کسی تشنه خدمت باشد ویژگی اخلاقی متفاوتی دارد.
آیت الله ری شهری تصریح کرد: تشنگان قدرت از هر ابزاری برای رسیدن به قدرت و از هر ابزاری برای کسب رای مردم استفاده می کنند اگر ملی گرایی رای آور باشد ملی گرا می شوند و اگر دین داری رای آور باشد لباس مذهب بر تن می کنند و اگر آزادی خواهی رای آور باشد آزادی خواه می شوند. نشانه شیفتگان خدمت، رعایت ارزش های اخلاقی و در راس آن رعایت مصالح نظام اسلامی است.
رئیس موسسه دارالحدیث تاکید کرد: صدر رعایت ارزش اخلاقی داوطلب، رعایت مصالح نظام است. انتظار مردم از رئیس جمهور این است که مصالح را رعایت کند در حالی که دشمنان که این مسئله را از رئیس جمهور انتظار دارند. دومین ویژگی اخلاق داوطلبان خدمت، احترام به رقیب است.
وی با اشاره به حدیثی که بر بالابودن حرمت مال و خون و آبروی مومن از کعبه تاکید دارد خطاب به کاندیداها گفت: رقیب تو هم مومن است چرا که شورای نگهبان او را تایید کرده است.
وزیر اسبق اطلاعات انصاف در نقد را سومین ویژگی داوطلبان خدمت برشمرد و تاکید کرد مطلق گرایی یکی از آفات مهم سیاسی و اجتماعی و اخلاقی است. بر اساس روایات ما مومن نسبت به کسی که با او منصفانه رفتار نمی کند با انصاف برخورد می کند. داوطلبی که طالب خدمت است باید با دیگران با انصاف رفتار کند.
آیت الله ری شهری در پایان تصریح کرد: ویژگی چهارم داوطلبان خدمت عدم بهره گیری آنها از ابزار نامشروع است، یعنی داوطلب خدمت به مردم به دروغ لباس عدالت خواهی نمی پوشد و به دروغ شعار حقوق مردم را نمی دهد و وعده های نامناسب نمی دهد چنین داوطلبی اصلا شکست ندارد یعنی اگر کسی برای خدا به صحنه آمد که 3 یا 5 یا 6 نفر همه پیروزند که رای بیاورد و چه رای نیاورد این فرد پیروز است و در صورت پیروزی از خدا بخواهد که دچار قدرت زدگی و دیکتاتوری و خودمحوری نگردد.
نظر شما