به گزارش خبرنگار مهر در مسکو، در آغاز این مراسم که با حضور شماری از داوطلبان این دوره برگزار شد، سیدحسین طباطبایی وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو طی سخنانی ضمن خیرمقدم به دوستداران فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی که آموزش زبان فارسی را برگزیدهاند، گفت: زبان فارسی، زبان حکمت، هنر، ادبیات و زیباییهای نهفته در شاهکارهای والای ادبیات فارسی است. اگر برای آموختن زبانهای خارجی جذابیتها و فرصتهای مادی، مالی، تجاری و انگیزههایی از این دست همگانی است، غالباً زبان فارسی را به عشق گشودن دریچهای به جهان پر رمز و راز ایران و فرهنگ و ادبیات غنی آن میآموزند و اظهارات شما در فرمهایی که برای ثبتنام تکمیل کردهاید مصداقی بر این مهم است.
طباطبایی با تبریک حسن انتخاب علاقهمندان آموزش زبان فارسی، سطوح تعریف شده، شیوه آموزش، متون در نظر گرفته شده و پارهای جزئیات دیگر دورههای آزاد زبان فارسی را به اطلاع شرکتکنندگان رساند.
فاطمه محمدی، دانشجوی دکترای زبان روسی و یکی از مدرسان این دوره در ادامه مسائلی در خصوص نحوه تدریس، سرفصلها، متون درسی و ... را با حاضران در میان گذاشت. سپس چند تن از متقاضیان شرکت در دورههای پاییزه زبان فارسی در سخنانی به بیان دلایل، انگیزهها و هدف خود از آموزش زبان فارسی پرداختند.
در این میان اظهارات یکی از شرکتکنندگان در این دورهها جالب توجه بود. وی با بیان اینکه اشعار نظامی گنجوی و آشنایی با شاهکارهای این شاعر بزرگ، یکی از مهمترین انگیزههای وی برای آموختن زبان فارسی بوده است، افزود: هر چند برخی میخواهند فارسیسُرای بودن نظامی را انکار کنند و در خبرها دیدهاید که حتی لوحهای فارسی اشعار وی را از آرامگاه او برچیدهاند، ولی هر محقق و آشنا به تاریخ ادبیات جهان خوب میداند که نظامی شاعری پارسیسرا بوده است. من برای اینکه با اشعار این شاعر بزرگ به زبان خودش آشنا شوم، قصد آموختن این زبان شیرین را دارم.
یکی دیگر از شرکتکنندگان، آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم ایران به عنوان صاحبان یکی از کهنترین فرهنگها و تمدنها را دلیل و انگیزه اصلی خود برای آموختن زبان فارسی دانست.
شرح دیدهها و خاطرات یکی از دانشجویان زبان فارسی دانشگاه دولتی مسکو که به تازگی از دورههای دانشافزایی بازگشته است و نمایش فیلمی درباره ایران از دیگر برنامههای مراسم افتتاحیه دوره پاییزی آموزش آزاد زبان فارسی مسکو بود.
در ادامه برنامه، گروهبندی کلاسهای آموزش زبان فارسی صورت پذیرفت و با توجه به شمار زیاد داوطلبان این دوره، فارسیآموزان در سه گروه تقسیم شده و دو گروه در محل بنیاد بینالمللی ایرانشناسی و یک گروه در محل رایزنی فرهنگی تشکیل شد.
از اواسط بهار سال جاری، دورههای جدید آموزش آزاد زبان فارسی در بنیاد بینالمللی ایرانشناسی آغاز شده که با استقبال روزافزون علاقهمندان روس مواجه شده است.
نظر شما