به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسنی که اواخر مرداد سال 90 با رأی هیئت مدیره بنیاد ادبیات داستانی و حکم بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این هیئت به مدیرعاملی بنیاد یادشده رسیده بود، پس از یک دوره 28 ماهه از سمت خود استعفا کرد.
حسنی که با حاشیههایی جانشین محمود سالاری، مدیرعامل پیشین این بنیاد شده بود، توانست بنیاد ادبیات داستانی را از چند اتاق و فعالیت بسیار محدود در زمان سالاری به ساختمانی در خیابان فرصت انتقال دهد و برنامههای گوناگونی اعم از خرید آثار داستانی، احیاء رمانها و کتابهای پژوهشی قدیمی، جلسات نقد و بررسی ادبیات داستانی، راهاندازی دو نشریه «داستان» و «یکی بود، یکی نبود» را سامان دهد.
برگزاری جلسات متناوبی در قالب «عصر تجربه»، «عصر اقتباس»، «نشستهای علمی» و رونمایی از کتابهای تازه انتشارات عصر داستان و همچنین برپایی نشستهای مشترک با سایر نهادهای فرهنگی حوزه ادبیات داستانی از دیگر اقدامات این بنیاد بوده است.
بنیاد ادبیات داستانی البته از حدود یک سال قبل به دلیل مشکلاتی که نوعاً مالی به نظر میرسد، ساختمان استیجاری خود را ترک و به یک ساختمان قدیمی در خیابان ویلا نقل مکان کرد. این در حالی است که حسنی از همان وقت از حمایت نشدن بنیاد از سوی معاونت امور فرهنگی گلایه داشت؛ چرا که با برکناری بهمن دری از معاونت فرهنگی ارشاد، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت شده بود که کوچکسازی بنیاد، یکی از نظرات او در زمان آغاز تصدی مسئولیت بوده است.
محمد حسنی البته به دلیل حمایت مالی از داستاننویسان سرشناس و پرداخت حقالتالیف بالا به آثار خریداری شده، در دو سال گذشته از سوی برخی ناشران و مسئولان فرهنگی، مورد نقد جدی قرار گرفته است.
آخرین اقدام بنیاد ادبیات داستانی در حوزه پژوهش داستان، گردآوری فیشهای تحقیقاتی زندهیاد حسین حداد، تدوین و انتشار آنها با عنوان «زیر و بم داستان» بود که با حضور نویسندگان و پژوهشگران در حوزه هنری رونمایی شد.
نظر شما