۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۳۷

فعالیت 350 مرکز دولتی آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری در کشور

فعالیت 350 مرکز دولتی آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری در کشور

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از تاسیس و فعالیت مراکز آموزشی مشکلات ویژه یادگیری دولتی و غیردولتی در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نامدار عبدالهیان تعداد مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری دولتی کشور تا پایان خرداد سال 92-91 را 324 مرکز عنوان کرد و افزود: با تاسیس 25 مرکز جدید،‌ تا پایان آبان سال 93-92 تعداد مراکز دولتی به 350 مرکز دولتی و همچنین تعداد مراکز غیردولتی تاسیس شده در استان‌ها نیز به 50 مرکز توسعه یافت.

وی با اشاره به آمار دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری شناسایی شده وتحت پوشش آموزش و توانبخشی این مراکز تا پایان سال 92-91، تعداد دانش‌آموزان را 34500 دانش‌آموز اعلام و با توجه به رویکرد مدیریت مشارکتی و بروزرسانی عملکرد تشخیصی و آموزش ویژه مراکز سراسر کشور، به تشریح اقدامات انجام شده و در حال انجام ستاد کشوری پرداخت.

عبدالهیان بروزرسانی ابزارهای غربالگری، تشخیص و شناسایی و صحت تشخیص افتراقی مراکز و انواع آن، از طریق انطباق و هنجاریابی مقیاس هوشی استنفورد بینه و نسخه 4 وکسلر تکمیل یافته، کی مت ریاضی و حافظه فعال را از جمله این اقدامات برشمرد و ادامه داد: با ارسال بخشنامه کشوری، تمامی مراکز ملزم به اجرای مقیاس استنفورد بینه شدند.

معاون وزیر، علاوه بر لزوم برگزاری دوره‌های ضمن خدمت و یا کارگاهی هر یک از رویکردها و دوره‌های متمرکز و تامین مدرس کشوری انجام شده در استان‌ها، بروزرسانی روش‌های آموزش ویژه، از طریق رویکردهای حافظه فعال، تشخیص زودهنگام، پاسخ به مداخله و استفاده از رویکرد موسیقیایی در بهبود اختلالات وتدوین پروتکل درمانی درحیطه‌های مختلف اختلال را از دیگر کارهای انجام شده عنوان کرد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، راه‌اندازی سامانه هوشمند و ثبت‌نام، گزارشگیری و گزارش‌نویسی اختلالات یادگیری، به منظور ثبت اطلاعات آماری و عملکردی مراکز، ارائه دستورالعمل‌ها، شیوه نامه‌ها و جزوات و مقالات آموزشی و تخصصی، تبادل اطلاعات علمی و تخصصی همکاران سراسر کشور از طریق این سامانه را از اهداف و اقدامات اجرا شده آموزش و پرورش استثنایی ذکر کرد.

وی همچنین اجرای آزمون برخط (On line) از طریق سامانه اختلالات یادگیری، جهت تعیین سطح دانش و آگاهی نیروهای دست‌اندرکار آموزش و توانبخشی دانش‌آموزان با مشکلات ویژه یادگیری و همکاری با استان‌های داوطلب به منظور ارتقاء سطح آگاهی اجتماعی از مشکلات ویژه یادگیری از طریق استفاده از رسانه‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های اجرا شده سازمان مطرح کرد.

عبدالهیان، در پایان ارزشیابی کمی و کیفی مراکز به کمک سامانه اختلالات یادگیری به همراه گزارش‌های استانی واعلام رتبه‌بندی جهت برنامه‌ریزی‌های آینده‌نگر در این حوزه را مهم و اجرا شده دانست.

کد خبر 2195079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha