به گزارش خبرنگار مهر، ساوه نه تنها با انار سرخش در جهان شناخته شده است بلکه تولیدکنندگان ساوه نیز با برندهای خود توانسته اند نام این شهر کوچک استان مرکزی را زبانزد کنند اما همیشه شهرت دردسرهایی با خود به همراه دارد.
تولیدکنندگان به تولید کالایی پرسود فکر می کنند، مصرف کنندگان به خرید کالای با کیفیت و اداره استاندارد به تولید کالایی مطابق با استانداردهای لازم که در آن منافع مصرف کننده و تولید کننده در نظر گرفته شود اما همیشه کارها بر وفق مراد نیست.
تنها 290 واحد صنعتي در ساوه گواهينامه استاندارد دارند
نماينده مردم ساوه وزرنديه در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از اينكه از تعداد هزار و 100 واحد توليدي و صنعتي در ساوه تنها 290 واحد صنعتي داراي گواهينامه استاندارد است افزود: لازم است تمامي اين واحدها موفق به اخذ نشان استاندارد از سازمان ملي استاندارد شوند.
شهلا ميرگلو بيات لزوم رعايت استانداردهاي اجباري را براي توليد كنندگان يك محدوديت ندانست و گفت: رعايت استاندارهاي اجباري، نه تنها محدوديت نيست، بلكه باعث ارتقاي سطح توليد و افزايش كيفيت كالاهاي توليدي آنان خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر چتر نظارتي استاندارد بر تمامي كالاهاي ايراني گسترانده شود، كالاي ايراني به عنوان كالايي مقاوم و باكيفيت مي تواند بازارهاي جهاني را تسخير كند و موجب رونق اقتصاد كشور شود.
ميرگلو بيات تصریح کرد: توليدكنندگان بايد با رعايت استاندارد به فكر رعايت حقوق شهروندي و امنيت و سلامت و البته جلب رضايت حداكثري مصرف كنندگان باشند.
مشکلات شهر ساوه برای استاندارد سازی
وی با اشاره به مشکلات شهر ساوه برای استاندارد سازی ادامه داد: شهرستان ويژه ساوه به ايجاد نمايندگي سازمان ملي استاندارد احتياج دارد تا بتواند نيازهاي صنايع مستقر در اين شهرستان را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه ساختمان اداره استاندارد سالهاست که نیمه تمام مانده است گفت: با احداث ساختمان استاندارد در شرایطی که گمرک ساوه نیز مستقل شده است در وقت، زمان و هزينه صاحبان صنايع ساوه اعم از ترانزيت و اخذ گواهينامه استاندارد از مركز استان يا تهران صرفه جويي می شود.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی نیز با اشاره به ساختمان نیمه تمام اداره استاندارد شهر ساوه به خبرنگار مهر گفت: این نیمه کاره بودن به علت عدم رعایت مسایل استاندارد در مدیریت پیشین این اداره اتفاق افتاد.
سیدسعید میرنظامی افزود: این ساختمان در ابتدا قرار بود در 400 متر بنا شود اما به 800 متر و سپس به یک هزار و 200 متر بنا تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه پیمانکار این ساختمان نیز برخی از مسایل را در احداث ساختمان رعایت نکرده بود تصریح کرد: در شرایطی که با محدودیت بودجه عمرانی مواجهیم این سوء مدیریتها هزینه احداث ساختمان را افزایش داد.
وی گفت: اگر ساختمان به همان 400 متر بنا باقی می ماند قیمت ساخت آن نیز کمتر می شد و ساختمان اداره استانداد به بهره برداری می رسید.
مدیر اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی شهر ساوه نیز با بیان اینکه از یک هزار و 100 واحد تولیدی تمام این واحدها مشمول استاندارد اجباری نیستند به خبرنگار مهر گفت: برخی از واحدهای تولیدی از جمله سنگ بری، دمپایی سازی و... درست است که در شهر ساوه فعالیت می کنند اما کالاهایی نیستند که مشمول استاندارد اجباری باشند.
برخی از کالاها نیز به علت نقص در موارد استاندارد هنوز موفق به دریافت گواهینامه استاندارد نشدند
سید سعید شریفی با بیان اینکه برخی از کالاها نیز به علت نقص در موارد استاندارد هنوز موفق به دریافت گواهینامه استاندارد نشدند به خبرنگار مهر گفت: این واحدها عمدتا آزمایشگاه کنترل کیفیت و یا مسئول کنترل کیفیت ندارند.
وی ادامه داد: دریافت گواهینامه استاندارد به این شکل نیست که تولیدکنندگان نامه بزنند و اداره استاندارد هم با درخواست آنها بدون رعایت اصول استاندارد موافقت کند بلکه در وهله اول باید تولیدکنندگان شرایط اولیه تولید محصول با کیفیت را در واحدها ایجاد کنند.
شریفی با تاکید بر اینکه استاندارد هزینه نیست بلکه سود است ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان آزمایشگاه کنترل کیفیت را تاسیس می کنند اما حاضرنیستند هزینه کنند و یک مهندس کنترل کیفیت را برای کنترل کیفیت محصول خود استخدام کنند در صورتی که مسئول کنترل کیفیت باعث می شود از دوباره کاری ها در محصولات تولیدی جلوگیری شود و تولیدکننده به سود بیشتر برسد.
وی افزود: واحدهایی که مشمول استاندارد اجباری هستند ولی موفق به گواهینامه استاندارد نمی شوند اجازه تولید، توزیع و تمرکز انبوه را ندارند و در صورت مشاهده با این افراد برخورد می شود.
شرکتها از استاندارد فرار می کنند
شریفی با بیان اینکه شرکتها از استاندارد فرار می کنند گفت: اگر شرکت گواهینامه استاندارد بگیرد بازرسان اداره استاندارد محصولات انها را کنترل می کند لذا برای اینکه تولیدکننده مجبور نباشد هر روز ضوابط استاندارد را رعایت کند تمایل دارد از دریافت این گواهی نامه فرار کند و از آن طرف برخی از شرکتها نیز مراجعه می کنند که گواهینامه استاندارد بگیرند و وقتی برند آنها جا افتاد دیگر دوست ندارند مسایل استاندارد را رعایت کنند.
این مدیر استاندارد در خصوص سئوال خبرنگار مهر مبنی بر گرفتار شدن تولیدکنندگان در بروکراسی اداری گفت: پروسه دریافت گواهینامه استاندارد سه ماهه است مگر این که تولیدکننده نخواهد برخی از ضوابط استاندارد را رعایت کند. همجنین هیچ مرحله ای از گرفتن گواهینامه استاندارد هزینه ای برای تولیید کننده ندارد و تنها وقتی گواهینامه صادر شد 100 هزار تومان تولید کنده بابت صدور آن می دهد.
وی گفت: همچنین برای چک کردن محصول در آزمایشگاههای کنترل کیفیت اداره استاندارد نیز 130 هزار تومان از آنها گرفته می شود که در مقایسه با تولید آنها رقم قابل توچهی نیست.
پروسه دریافت گواهینامه استاندارد سه ماهه است
وی ادامه داد: اگر تولیدکننده به اداره استاندارد برای دریافت گواهینامه مراجعه کند و بخواهد واقعا ضوابط تولید استاندارد را رعایت کرده و پس از آن نیز محصول با کیفیت تولید کند در این پروسه نه تنها سود واقعی به شرکت برمی گردد از آن طرف مصرف کننده نیز سود خواهد برد ضمن اینکه اداره استاندارد نیز مجبور نیست از ضوابط قضایی برای برخورد با انها استفاده کند.
مديرعامل شركت باند ، گاز و پنبه ساوه نیز به خبرنگار مهر گفت: فرايند توليد گازهاي استاندارد و با كيفيت فرايندي بسيار پيچيده و حساس است و رعايت استاندارد آن نياز به استفاده از فن آوري روز دارد.
توفيقي با بیان اینکه ما در شركت باند وگاز و پنبه تمامي سطوح استاندارد سازي را رعايت مي كنيم گفت: خريد باند وگازهاي كاملا استاندارد باعث می شود سلامت بيماران و مجروحان حفظ شود و در اين خصوص نبايد صرفه جويي در هزينه ها داشته باشند چراكه اختلاف قيمت ها بين يك گاز استاندارد با مورد بي كيفيت آن بسيار اندك است و اين اختلاف هزينه ناچيز را نبايد شهروندان با سلامتي و جان خود بپردازند.
رعايت استاندارها موجب افزايش سطح توليد و ارتقاي كيفيت خواهد شد اما هر روز خبرهاي متعددي از توقيف اجناس بي كيفيت بدون استاندارد در رسانه ها منتشر مي شود از خودروهايي كه سازمان استاندارد در خصوص آنها اما و اگرهايي دارد تا مواد غذايي و ساير اقلام پرمصرف كه توجه به اين اخبار، بر اهميت گسترش فعاليت هاي سازمان ملي استاندارد در نقاط مختلف كشور مي افزايد اما با وجود این برخوردها و شهرت مهر استاندارد برای مردم هنوز که هنوز است تولید کنندگان از این زدن این مهر در محصولات خود امنتاع می کنند.
...
گزارش: سمیه بصیرت
نظر شما