۱۵ دی ۱۳۹۲، ۹:۳۷

مهر گزارش می دهد؛

وقف با سابقه ترين ميراث ارزشمند اسلامي/ لزوم قرار گرفتن وقف در جريان فعاليت هاي توليدي و اقتصادي

وقف با سابقه ترين ميراث ارزشمند اسلامي/ لزوم قرار گرفتن وقف در جريان فعاليت هاي توليدي و اقتصادي

سمنان – خبرگزاری مهر: وقف با سابقه ترين ميراث ارزشمند اسلامي است كه از صدر اسلام تاكنون در همه جوامع اسلامي سخت مورد توجه بوده و به رغم همه نوسان ها و موانعي كه در عمر طولاني خود با آن ها دست به گريبان بوده، آثار بسيار ارزشمند و موثري برجاي گذاشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، وقف بدون تردید جلوه ‏گاهی مطمئن و جاودانه برای نیکوکاران و ابرار در کمک به آحاد افراد جامعه است و امروز باید به آن بیشتر توجه شود.

فرهنگ وقف همانند سایر موضوعات فرهنگی، دینی، اجتماعی و اقتصادی برای وارد شدن به قلمرو هنجاری جامعه و تبدیل شدن به فرهنگی فراگیر نیازمند تشریح، تبلیغ، بسترسازی، تمهید مقدمات و شرایط اجرایی مناسب و متناسب است.

هرچند قبل از اسلام وقف به معنای دقیق کلمه وجود نداشت؛ ولی انواعی از تخصیص اموال و املاک به معابد و امور خیریه و افراد وجود داشته که از جهاتی شباهت‏ هایی با وقف داشته ‏اند.

ضرورت اهتمام به گسترش فرهنگ وقف در جامعه

در قرآن مجید، آیه ‏ای که بر وقف و احکام فقهی آن صراحت داشته باشد، وجود ندارد؛ ولی می‏ توان از باب اولویت با آیات مربوط به احسان و انفاق، قرض ‏الحسنه، تعاون و صدقه به جواز و بلکه جهان و استحباب وقف استدلال کرد.

ائمه اطهار(ع) با تأسی از پیغمبر اسلام و حضرت زهرا(س)، به عنوان امام و رهبر و معلم جامعه مسلمین اهتمام زیادی در گسترش فرهنگ وقف در جامعه داشته‏ اند، با قول وصل و تقریر خود این اقدام خداپسندانه را مورد ترغیب و حمایت قرار می‏ دادند.

در مقام عمل نیز ائمه اطهار(ع) به فراخور توانایی مالی که داشته ‏اند و مصلحتی که تشخیص می‏ دادند، اقدام به وقف اموال خود می‏ کردند.

حقيقت اين است كه مي توان سرمايه هاي عظيم وقف را نيز همانند ديگر سرمايه ها با رعايت همه جوانب وقف، موازين شرع و اهداف واقفان در جريان فعاليت هاي توليدي و اقتصادي قرار داد تا به اين وسيله به رشد و توسعه و استقلال اقتصادي جامعه كمك شايان و قابل توجه باشد كه اين امر يقيناً در راستاي اهداف واقفان خواهد بود.

سنت حسنه وقف اندیشه مترقی و بلندی در دین اسلام است

امام جمعه موقت سمنان در خطبه های هفته قبل نماز جمعه سمنان ضمن تاکید بر اینکه وقف برای نماز جمعه و برپایی این آیین سیاسی عبادی باید بیش از گذشته ترویج شود، اظهار کرد: وقف یکی از تعالیم مترقی و پیشرفته اسلام است و همچون سایر تعالیم این دین مبین و احکام پیامبر گرامی اسلام، با فطرت انسانی موافقت دارد.

حجت‏الاسلام سید جلال احمد پناهی افزود: اگر فرد، با عقل سلیم و فطرت سالم خود به فلسفه وقف بنگرد، مشخص خواهد شد که این سنت حسنه الهی دارای چه فواید بسیاری بوده و چه اندیشه مترقی و بلندی در دین اسلام است.

وی ادامه داد: وقف بدون شک دارای فواید بی‏شمار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و پیشرفت دینی و نهادینه شدن ارزش‏های والای اسلامی در جامعه است.

برای برگزاری آیین سیاسی و عبادی نماز جمعه به وقف بپردازند

امام جمعه موقت سمنان گفت: پیشنهاد می‏ شود همه کسانی که تمکن مالی مناسبی دارند، در راستای توجه بیشتر به وقف و موقوفات بکوشند و نماز جمعه نیز یکی از نهادهایی است که وقف باید در آن وارد شود و افراد برای برگزاری این آیین سیاسی و عبادی به وقف بپردازند.

احمد پناهي با بیان اینکه نهاد نماز جمعه بودجه دولتی ندارد، اضافه کرد: مردم خود باید پای کار باشند و این فریضه مهم دینی را هر هفته بهتر از گذشته برپا دارند و در این زمینه، می توان از موقوفات و وقف نیز بهره گرفت.

وی با اشاره به اینکه از چند هفته قبل تاکنون صندوق‏های جمع ‏آوری کمک در نماز جمعه سمنان دیگر چرخانده نمی‏ شود، از تعبیه چند صندوق ثابت در ورودی و خروجی میعادگاه نماز جمعه سمنان خبر داد و از مردم مومن و خداجوی این شهر خواست تا کمک‏های خود را بیش از گذشته درون این صندوق‏ها بریزند.

ترویج سنت وقف نیاز به فرهنگ‏سازی مستمر دارد

امام جمعه مهدیشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ترویج سنت حسنه وقف نیاز به فرهنگ‏سازی مستمر دارد و همه باید خود را در این زمینه مسئول بدانند.

حجت ‏الاسلام محمد بارانی بر لزوم ترویج سنت حسنه وقف تأکید کرد و اظهار داشت: حضور مقدس و پرخیر و برکت امام رضا(ع) موجب شده است تا مردم این سرزمین، از برکت وجودی امامزادگان واجب ‏التعظیم برخوردار شوند و این امر، بسیار اهمیت دارد.

وي با تاکید بر اینکه در برهه کنونی، همه مردم و مسئولان باید در راستای ترویج سنت حسنه وقف بکوشند، ادامه داد: امروز وظیفه همگان است که در تکریم این بزرگواران، تمام تلاش خود را صرف و خرج کنند.

کرامت و مشی الهی امامزادگان خط مشی زندگی ما باشد

امام جمعه مهدیشهر افزود: باید از کرامت و مشی الهی و خدایی امامزادگان و امام رئوف‏مان، امام رضا(ع) بهره‏ برداری مناسبی در زندگی خود کرده و آن را خط مشی مسیر حرکتی خویش قرار دهیم.

وي افزود: یکی از این راه‏ها و سنت‏های اسلامی، زنده نگه داشتن سنت حسنه وقف در راستای کمک به نیازمندان و رفع نیازهای عمومی و چالش‏های اجتماعی است که باید به آن بیش از گذشته توجه شود.

بارانی ادامه داد: امامزادگان بزرگوار ما در این راستا، تلاش‏های زیادی کرده ‏اند و ما نیز باید در این زمینه حرکت کنیم و خدای نکرده لحظه‏ ای از مسیر الهی و ربانی دور نشویم.

حفظ باورهای دینی مردم در برهه کنونی از اوجب واجبات است

امام جمعه مهدیشهر اظهار داشت: آنچه در پایداری انقلاب اسلامی نیز در طول سال‏های گذشته مورد نظر بوده، حضور مردم در صحنه و همراهی آنها با دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی است و در راستای ترویج سنت حسنه وقف نیز باید همین روحیه حفظ شود.

وي با بیان اینکه حفظ باورهای دینی مردم در برهه کنونی از اوجب واجبات است، خواستار فرهنگ‏سازی عمیق‏تر و بهتر در راستای ترویج سنت حسنه وقف در جامعه و بین عموم مردم شد.

باراني افزود: عامل اصلی تمام پیروزی‏ های ملت بزرگ ایران در عرصه‏ های مختلف در طول سال‏های گذشته، ایمان دینی آنها بوده است و در حوزه وقف نیز باید شاهد تجلی بیشتری از این ایمان و اعتقاد قلبی باشیم.

تنوع خوبی در موقوفات کشور وجود دارد

امام جمعه گرمسار نیز در خطبه های این هفته نماز جمعه با اشاره به فرارسیدن هفته وقف، خواستار توجه بیشتر به این سنت حسنه در جامعه شد و گفت: تنوع خوبی در موقوفات کشور وجود دارد و فرهنگ وقف باید بیشتر نهادینه شود.

حجت ‏الاسلام سیدعلی مهدی‏ نژاد ضمن بیان اینکه واقفان در حقیقت همواره در قید حیات هستند، افزود: باید تلاش کرد تا فرهنگ وقف در جامعه ترویج شود و بدانیم که اگر بتوانیم موقوفات را احیا کنیم، این امر می‌تواند به دولت نیز کمک شایانی کند.

وی با تأکید بر توجه به ایجاد موقوفات جدید افزود: باید سعی کرد تا بخشی از اموال افراد بهره‌مند جامعه برای تحصیل فرزندان مناطق محروم و دورافتاده و نیازمندان وقف شود.

امام جمعه گرمسار با بیان اینکه تنوع خوبی در موقوفات کشور وجود دارد، تأکید کرد: همه موقوفات فقط مربوط به مساجد و امام حسین(ع) نیست؛ بلکه در حوزه‌های مختلف شاهد تنوع آن هستیم که امروز نیز به خوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به نیات واقفان جامه عمل پوشانده شود

امام جمعه گرمسار افزود: توقعی که وجود دارد، این است که به نیات واقفان جامه عمل پوشانده شود و حق واقف خدای نکرده مورد تصرف قرار نگیرد.

مهدی‏نژاد ادامه داد: تصرف در وقف و ادا نکردن حق واقفان مضرات بسیاری به همراه دارد و باید مراقب باشیم تا در این ورطه گرفتار نشویم و بدانیم که تا امروز کسی نتوانسته است از این تصرفات نامشروع خیری ببیند.

وی همچنین گفت:‌ در برخی از موقوفات، نگهداری اماکن و موقوفه کار بسیار مشکلی است و در استان سمنان نیز متأسفانه برخی از موقوفات متروکه شده‌‌اند و باید به آنها رسیدگی کرد تا مورد استفاده قرار بگیرند.

ترویج سنت حسنه وقف از دستورات مورد توجه خاص اسلام است

امام جمعه شاهرود  نیز در خطبه های نماز جمعه این هفته گفت: وقف یکی از سنت‏های حسنه الهی است که باید همواره به آن توجه داشت و در مسیر اشاعه و ترویج آن از هیچ کوششی دریغ نکرد.

حجت‏الاسلام محمود ترابی با اشاره به فرارسیدن هفته وقف، خواستار توجه بیشتر به این سنت حسنه در جامعه شد و اظهار داشت: امروز نیاز استان سمنان بدون شک، ترویج و گسترش فعالیت‏های قرآنی است و وقف‏های جدید باید در حوزه علوم دینی، مذهبی و قرآنی هدایت شود.

وي با تاکید بر اینکه وقف یکی از سنت‏های حسنه الهی است که باید همواره به آن توجه داشت و در مسیر اشاعه و ترویج آن از هیچ کوششی دریغ نکرد، ادامه داد: اقداماتی که سازمان اوقاف و امور خیریه در سطح جامعه و در راستای توجه به عموم مردم انجام می دهد، جای قدردانی دارد.

بازنویسی وقف‏نامه کار بسیار بزرگی است

امام جمعه شاهرود همچنین فعالیت‏هایی را که در راستای بازنویسی وقفنامه ‏ها در کشور و استان سمنان در جریان است، قابل تقدیر دانست و گفت: بازنویسی وقف‏نامه کار بسیار بزرگی است که در طول تاریخ انقلاب بی‏ نظیر بوده و باید با جدیت به آن پرداخته شود.

وي با اشاره به لزوم گرامیداشت هفته وقف گفت: وقف به معنای واقعی کلمه چشمه جوشان احسان و نیکوکاری بوده و امروز نیاز داریم تا در راستای گسترش موقوفات گام برداریم.

ترابی ادامه داد: ترویج سنت حسنه وقف از دستورات مورد توجه خاص اسلام است و همه مردم و مسئولان به خصوص متمولان باید به این امر توجه کنند.

وقف سبب ماندگاری انسان برای همیشه تاریخ می‏ شود

امام جمعه شاهرود با تاکید بر اینکه وقف سبب ماندگاری انسان برای همیشه تاریخ می‏ شود؛ اما امروز لازم است تا در وقف به دو نکته توجه شود، افزود: در راه انجام فعالیت‏ها در این بخش، ابتدا باید نیازسنجی دقیقی انجام شود و وقف براساس نیازهای روز جامعه باشد.

ترابی ادامه داد: دوم اینکه باید تلاش کرد تا به موقوفات به خوبی رسیدگی شود و مال‏ الاجاره‏ های وقف به ‏روز باشد.

وی با بیان اینکه برخی از حوزه ‏ها متاسفانه در سال‏های اخیر در باب وقف مظلوم واقع شده است، اظهار داشت: از جمله این حوزه‏ ها، می ‏توان به قرآن و مجالس قرآنی اشاره کرد که باید فعالیت‏ های بیشتری در این بخش انجام گیرد.

حمایت از فعالیت‌های اوقاف باید بیشتر شود

مدیرکل دفتر برنامه‎ریزی و بودجه استانداری سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه حمایت همه مردم و مسئولان از فعالیت‌های اوقاف و امور خیریه باید بیشتر شود، اظهار کرد: وقف یکی از سنت‏ های حسنه الهی است که باید برای ترویج و گسترش آن تلاش کرد.

رقیه نانگیر تصریح کرد: هر چه قدر برای مراکز دینی، مذهبی، اعتقادی و قرآنی در جامعه هزینه شود، نوعی سرمایه‌گذاری است و این امر بسیار اهمیت دارد و باید به آن به خوبی پرداخته شود.

وی اظهار داشت: نقش سازمان اوقاف و امور خیریه در توسعه و تقویت فعالیت‎های قرآنی، دینی و اجتماعی استان سمنان بسیار برجسته و اثرگذار بوده و نهاد وقف به نوعی بازوی توانمند دولت در فعالیت‌های مختلف محسوب می‏ شود و باید روز به روز تقویت شود.

فعالیت‎های قرآنی، دینی و امور خیریه در تمام بخش‌ها نهادینه شود

مدیرکل دفتر برنامه‎ریزی و بودجه استانداری سمنان افزود: فعالیت‎های قرآنی، دینی و امور خیریه باید در تمام بخش‌ها نهادینه شود و مردم به صورت خودجوش به این سمت روی آورند و فعالیت‏ها را به سطح جامعه بکشانند.

وي با مثبت ارزیابی‎ کردن فعالیت‎های اداره کل اوقاف و امور خیریه در استان سمنان خاطرنشان کرد: نگاه مثبت و خوبی به فعالیت‎های انجام شده در این زمینه وجود دارد.

نانگیر ادامه داد: مساعدت‌های لازم در این بخش نیز انجام خواهد شد و حمایت‎هایی در حد بضاعت استان سمنان برای تقویت فعالیت‏های اوقاف و امور خیریه در استان صورت می‏ گیرد.

سنت حسنه وقف دچار مظلومیت‌هایی شده است

رئیس مرکز اطلاع‏رسانی و امور بین‏ الملل وزارت کشور نیز طی نشستی با مسئولان و خبرنگاران استان سمنان با تاکید بر اینکه سنت حسنه وقف دچار مظلومیت‌هایی شده است که باید بیشتر به آن پرداخته شود، اظهار داشت: در حوزه وقف باید گفت که سازمان اوقاف و امور خیریه و خود سنت حسنه وقف دچار مظلومیت‌هایی هستند.

روح‏ الله جمعه‏ ای با اشاره به اینکه هنوز شاهد هستیم که تابلوی این سازمان در بسیاری از موارد هنوز "سازمان حج و اوقاف و امور خیریه" است، افزود: وقف و اوقاف تا حدود زیادی مهجور مانده‌اند و رسانه‌ها باید نقش آگاهی‌بخشی خود را در همه زمینه‌ها به خصوص وقف و اوقاف به خوبی اعمال کنند.

تنوع نیات واقفان حاکی از بصیرت و ریزبینی آنهاست

سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان مهدیشهر نیز در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به اینکه تنوع نیات واقفان حاکی از بصیرت و ریزبینی واقفان و نیکوکاران در دوره‏ های خودشان است، اظهار کرد: وقف سنتی است که از زمان پیامبر گرامی اسلام(ص) و بر اساس روایت ‏های تاریخی که وجود دارد، از قبل از اسلام هم وجود داشته است.

محسن براتی تصریح کرد: همیشه بر اساس کمبودها و نیازهای اجتماعی که در زمان و ادوار تاریخی احساس می‏ شده است، توسط واقفان و خیراندیشان برای تامین نیازها، وقف‏ هایی رخ می‏ داده است.

وي افزود: واقفان خیراندیش با بصیرت و بینش عمیقی که داشتند، در دوره خود کمبودها و نیازهای اجتماعی را می‏ شناختند و در راستای برطرف ساختن آن گام برمی‏ داشتند.

توجه واقفان به کمبودها و نیازهای محیط زندگی خود

سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان مهدیشهر افزود: واقفان برای اینکه مردم اطراف آنها حتی پس از فوت واقف از مشکلی در رنج و عذاب نباشند، بخشی یا تمام املاک و دارایی‏ های خود را وقف می کردند تا در خدمت آحاد افراد جامعه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: نیکوکاران همواره در طول تاریخ اموال، امکانات و دارایی ‏های خود را وقف می‏ کردند تا از عواید آنها، نیازهای اجتماعی برطرف شود.

براتي اضافه کرد: تنوع نیات موقوفات، ما را به این نتیجه می‏ رساند که نیکوکاران و واقفان خیراندیش، شناخت خوبی به محیط زندگی خود داشته‏ اند و بر آن اساس، به وقف توجه کرده ‏اند.

سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان مهدیشهر گفت: تنوع نیات حاکی از بصیرت و ریزبینی واقفان و نیکوکاران در دوره ‏های خودشان است؛ تامین جهیزیه برای زوجین جوان، کمک هزینه‏ های تحصیلی برای افراد بی بضاعت، تامین غذا برای ماه رمضان افراد نیازمند و محروم، تامین آب شرب برای آشامیدن نیازمندان و ... از جمله این نیات است.

ساماندهی همکاری اوقاف با دیگر دستگاه‌های اجرایی در دامغان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دامغان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بهینه ‏سازی و ساماندهی همکاری با دیگر دستگاه‌های اجرایی در دستور کار این سازمان قرار دارد، گفت: اميدواريم بتوانیم با کمک تمام دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه نهادهای متصدی امور فرهنگی و اجتماعی، نگاه جامعه به موضوع وقف و فعالیت در حوزه فرهنگ را بهبود بخشیم و روند کم توجهی به این امور را اصلاح کنیم.

حجت‌الاسلام جاهد نجفی‌عمران با بیان اینکه دین مقدس اسلام تأکید بسیاری بر اهتمام به سنت وقف دارد، افزود: این سنت الهی برآمده از فطرت پاک انسانی و تجلی ارزش‌های متعالی اسلامی است که پرداخت صحیح به آن بسیاری از مشکلات و ناهنجاری موجود در جامعه را از بین می برد.

وی تصریح کرد: تقویت همکاری شایسته بین دستگاه‌های اجرایی و اداره اوقاف و ‌امور خیریه بدون تردید دستاوردهای خوبی را در راستای ترویج فرهنگ وقف، حفاظت و حراست از موقوفات، استفاده از سنت وقف برای پیشبرد فعالیت‌های حوزه دین و فرهنگ به دنبال دارد.

636 موقوفه شهرستان دامغان در بخش ‏های تجاری وجود دارد

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دامغان با بيان اينكه 636 موقوفه شهرستان دامغان در بخش‏های تجاری وجود دارد که به مردم خدمات‏ رسانی می کنند افزود: همچنین 29 موقوفه در حوزه آموزشی، یک هزار و 166 موقوفه در حوزه کشاورزی، پنج موقوفه در حوزه بهداشت و درمان، 16 موقوفه در حوزه صنعت و 78 موقوفه دیگر در حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرستان و تحت نظارت اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دامغان فعالیت دارند.

به گفته نجفی‏ عمران شهرستان دامغان یک هزار و 58 موقوفه، شش هزار و 50 رقبه، 198 مسجد، 14 حسینیه و 38 بقعه متبرکه دارد.

ساماندهی 37 واحد سوییت در جوار امامزادگان بسطام برای پذیرایی از زائران

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بسطام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این اداره با توجه به اهمیت بسطام و خوش آب و هوا بودن و جذب سالانه هزاران نفر از گردشگران، سعی کرده است تا با در اختیار گرفتن و ساماندهی 37 واحد سوییت در جوار امامزادگان منطقه، به زائران امامزادگان و زوار حرم رضوی خدمات ارائه دهد.

حجت ‏الاسلام مرتضی میرکو از آمادگی این اداره برای استقبال و خدمات‏ رسانی به زائران خبر داد و گفت: اوقاف و امور خیریه همواره کوشیده است تا گستره خدمات ‏رسانی به مردم و عموم جامعه را افزایش دهد و امروز شاهد فعالیت‏های خوبی در این بخش هستیم.

وی با بیان اینکه اوج فعالیت‏های خدمات‏ رسانی به زائران، مسافران و گردشگران در بسطام همواره در روزهای تعطیلات نوروزی انجام می‏ شود، افزود: پس از ابلاغ طرح "آرامش بهاری"، هر ساله در بسطام نسبت به آماده ‏سازی همه بقاع متبرکه و امامزادگان برای پذیرایی از مسافران اقدام می‏ شود.

وی افزود: در این ایام، شماری از بقاع متبرکه و امامزادگان به عنوان مجری طرح معرفی می‏ شوند و با تقسیم کار و توجیه وظایف در اداره و سرکشی مداوم از آنها، فعالیت‏ها به شکل مطلوبی پیش می‏ رود و ارائه خدمات مطلوب به زائران در دستور کار قرار می‏ گیرد.

مستند 5 قسمتی "وقف میراث ماندگار" پخش می‏ شود

مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع‏رسانی هفته گرامیداشت وقف در استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: مستند پنج قسمتی "وقف میراث ماندگار" به مناسبت فرارسیدن هفته وقف تهیه شده است که در این ایام، هر روز یک قسمت آن پخش می‏ شود.

بهنام مطلبی در تشریح سایر برنامه‏های هفته گرامیداشت وقف در استان سمنان ادامه داد: ستاد خبری برای همایش "وقف و رسانه" و هفته گرامیداشت وقف در استان سمنان راه ‏اندازی شد.

وی با اشاره به اینکه در این ستاد خبری، در گام نخست همایش «وقف و رسانه» را برگزار کردیم که مورد استقبال مطبوعات و اهالی رسانه در این استان قرار گرفت، اضافه کرد: این همایش به خوبی برگزار شد و نفرات برتر آن بر اساس معیارها و ملاک‏هایی که وجود داشت، معرفی و تجلیل شدند.

رسانه‏ های استان سمنان همکاری و تعامل خوبی با اداره کل اوقاف و امور خیریه دارند

مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع‏رسانی هفته گرامیداشت وقف در استان سمنان افزود: برنامه‏ های شاخصی که در هفته وقف پیش‏بینی شده، شامل برگزاری نشست خبری مدیر این اداره کل به مناسبت هفته وقف، حضور دست‏اندرکاران وقف در رسانه‏ ها و صدا و سیما و اجرای برنامه‏ های متعدد فرهنگی، دینی، مذهبی و ... است.

مطلبي تصریح کرد: امسال برای نخستین بار، همایش وقف و رسانه را با هدف نهادینه‏ سازی فرهنگ وقف در استان سمنان برگزار کردیم و رسانه‏ های استان سمنان نیز به واقع، خوب در این حوزه ورود پیدا کرده ‏اند.

وی گفت: رسانه ‏های استان سمنان همکاری و تعامل خیلی خوبی با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان دارند؛ اما این تعامل‏ ها باید بیشتر از قبل باشد و با این امید، برنامه‏ ها اجرایی می‏ شود.

مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی هفته گرامیداشت وقف در استان سمنان بیان کرد: باید ارتباط بهتری با رسانه‏ ها در استان سمنان داشته باشیم و اطلاع‏ رسانی مطلوب‏ تری از برنامه‏ های وقف صورت گیرد.

وقف سیستمی پویا و بازویی نیرومند با کارکردی مؤثر در ساماندهی امور کشور

وقف موجب پدیدار شدن بسیاری از عناصر کالبدی و چشم ‏اندازهای جغرافیایی، در سراسر سرزمین های اسلامی شده است و می ‏طلبد تا برای بهره‏ گیری بهینه از منابع و توانمندی‏ های این نهاد مردمی به عدالت اجتماعی رسید.

وقف به عنوان یک سیستم پویا و بازوی نیرومند، کارکردی مؤثر در ساماندهی امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی، مذهبی و کالبدی جامعه بر عهده گرفته است.

بهره‏ گیری بهینه از منابع و توانمندی ‏های این نهاد مردمی که نشأت گرفته از اعتقادهای دینی انسان است، می ‏تواند منجر به رشد و توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه شود که نتیجه نهایی آن به یقین دستیابی به عدالت اجتماعی خواهد بود.

موقوفات، در هر زمان و مکانی، تقریبا همه نیازهای جامعه را پوشش می‏ دهند؛ به صورتی که در هر زمانی، خلأ در بخشی از جامعه به وجود می ‏آید، واقفان خیراندیش و آگاه درصدد پر کردن این خلأ، موقوفات جدید را ساماندهی می ‏کنند.

نهاد وقف علاوه بر آثار فرهنگی، مذهبی، آموزشی، اقتصادی و اجتماعی، آثار جغرافیایی مهمی نیز به همراه دارد.

.......................................
گزارش از عصمت سالار

کد خبر 2207610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha