به گزارش خبرنگار مهر، این شب شعر شامگاه چهارشنبه به مناسبت نزدیک شدن به سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و بیان اهداف آن برگزار شد و در سومین خیمه خود در سنندج ندای وحدت مورد نظر انقلاب در ماه مبارک ربیع الاول و میلاد پیامبر اسلام (ص) از زبان هنرمندانه هنرمندان توانمندی از استان های تهران، کرمانشاه، همدان، ایلام و کردستان در قالب شعر به صدا درآمد.
همچنین در این روز به مناسبت اولین سالگرد درگذشت استاد والا مقام شعر کردستان "شاهرخ اورامی" که از منادیان تقریب مذاهب اسلامی بود، مراسم گرامیداشتی برگزار شد.
در شب های شعر انقلاب شاعران برجسته و توانمند کشور علیرضا قزوه، محمد جواد محبت، ناصر فیض، مرتضی امیری اسفندقه، بیژن ارژن، محسن عربخالقی، مهدی زنگنه، حبیب الله بخشوده، غلامرضا بکتاش، میلاد عرفانپور و میر هاشم میری اشعار خود را که در زمینه انقلاب بود، قرائت کردند.
همچنین در کنار این شعرای نامی کشور، شاعران توانمند استان طاهره تختی، اکرم بهرامچی، منصور دولتی، علی احسان فریدونی، امجد ویسی، یحیی صمدی، حجت الاسلام سید محمد سادات، صباح حسنی، ابوالقاسم معمار، بهزاد کرم الهی، ایرج بهرام نژاد، خلیل مختاری نیا، سید جلال حسینی، امیر کردستانی، محمد عزیزی و مهدی صفی یاری به قرائت شعر پرداختند.
ایران مرکز شعر و ادب جهان است
رئیس حوزه هنری استان کردستان در مراسم شب های شعر انقلاب گفت: همانگونه که مردم جهان کشور هند را با بالیود آن و فرانسه را با پنیر آن می شناسند، ایران نیز به عنوان مرکز شعر و ادب جهان با نام شعرای برجسته آن می شناسند.
امین مرادی اظهار داشت: شعر یکی از هنرهای کهن ایران زمین است و فرهنگ و تمدن این سرزمین را با معرفی شاعران بزرگی به جهان نشان داده و پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران نیز، شعر انقلاب به خوبی توانست ارزش های انقلاب را تبیین کند.
وی افزود: علیرغم اینکه هنر شعر در ایران یکی از مهمترین عرصه های معرفی فرهنگ و تمدن این سرزمین به جهانیان است اما آنگونه که شایسته این هنر است تلاش نشده و شعر همیشه در سایه دیگر عرصه ها قرار گرفته است.
رئیس حوزه هنری کردستان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر پیوست فرهنگی در تمامی عرصه های کشور تاکید داشته اند، ادامه داد: متاسفانه نسبت به دیگر عرصه ها در کشور به هنر شعر توجه کمتری می شود.
مرادی به ویژگی های شعر انقلاب نیز اشاره کرد و یادآور شد: کیفیت آثار شعرا، محتوا و مزمون، کمیت شاعران و اثرگذاری اشعار، چهار ویژگی شعر انقلاب است که باید به آنها توجه کرد.
وی بیان کرد: تاثیرگذاری در هنر یکی از مهمترین اصول انتقال مفاهیم است و در سایه همین اصل نیز شعر آئینی و شعر جنگ به عنوان دو دستاورد شعر انقلاب ظهور کردند و در سه دهه اخیر شعرا توانسته اند آثار ارزشمند و فاخری را در این زمینه ها ارائه دهند.
رئیس حوزه هنری کردستان گفت: با گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی ایران نسل های مختلفی از شعرای انقلاب رشد کرده اند که می توانند در قالب هنر شعر ارزش های این انقلاب را در جهان معرفی کنند.
مرادی افزود: استان کردستان نیز که به تعبیر مقام معظم رهبری سرزمین هنر و فرهنگ نامیده شده است، شاعران، هنرمندان و ادبای بزرگی پرورش داده که توانشته اند در عرصه شعر انقلاب نیز دستاوردهای ارزشمندی داشته باشند.
وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین این شعرا در عرصه شعر انقلاب "شاهرخ اورامی" شاعر و ادیب برجسته کردستانی است که پس از انقلاب توانست با اشعار خود علاوه بر تبیین دستاوردهای انقلاب به عنوان منادی وحدت و تقریب مذاهب اشعار بسیاری را بسراید.
گفتنی است پس از این سخنرانی 25 شاعر برجسته و توانمند کشور به قرائت اشعار خود در حوزه انقلاب پرداختند.
نظر شما