۲۴ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۳۵

جعفرزاده:

وزارت آموزش و پرورش 13 درصد از کل اعتبارات هزینه ای لایحه بودجه سال 93 را به خود اختصاص داد

وزارت آموزش و پرورش  13 درصد از کل اعتبارات هزینه ای لایحه بودجه سال 93 را به خود اختصاص داد

رشت – خبرگزاری مهر: عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت آموزش و پرورش 13 درصد از کل اعتبارات هزینه ای لایحه بودجه سال آینده را با اعتباراتی به میزان 191 هزار میلیارد ریال مقام نخست را به خود اختصاص داد.

غلامعلی جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با 10 درصد از کل اعتبارات هزینه ای  با اعتبار 149 هزار میلیارد ریال  جایگاه دوم را در این لایحه کسب کرد.

وی اظهارداشت: سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح با هشت درصد کل اعتبارات هزینه ای به میزان 116 هزار میلیارد ریال و ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با چهارصد کل اعتبارات هزینه ای به میزان 61 هزار میلیارد ریال به ترتیب  مقام های سوم و  چهارم دریافت اعتبار در بودجه سال 93 را به خود اختصاص دادند.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ضمن اعلام جزئیات بودجه استانی در لایحه بودجه سال آینده نسبت منابع به مصارف و نسبت مصارف به منابع را تشریح کرد و گفت: بر اساس لایحه بودجه سال آینده 22.5 درصد از منابع بودجه عمومی از منابع استانی و 77.5 درصد از منابع ملی تامین می شود؛ یعنی 22.5 درصد از درآمد کشور از استان ها تأمین می شود.

وی افزود: کل اعتبارات در بخش مصارف (به غیر از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای) در لایحه بودجه سال 204 هزار میلیارد تومان است که از این رقم  95 درصد اعتبارات ملی و 5 درصد اعتبارات استانی است.

جعفرزاده ادامه داد: به عبارتی 22.5 درصد از 100 درصد درآمدهای کشور از محل استان های تامین و تنها پنج درصد از این کل درآمدها در برای استان هزینه می شود.

وی اظهارداشت: نکته مهمی که در رابطه با مصارف وجود دارد اینکه بودجه استانداری ها در لایحه بودجه 93 از بودجه استان ها تفکیک و بودجه استانداری ها به عنوان بودجه ملی طبقه بندی شده که این طبقه بندی در راستای تمرکزگرایی دولت است.

درآمدهای استانی بیش از مصارف استانی هستند

عضو ثابت کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نسبت درآمدهای استانی به مصارف عمومی استان ها (بودجه عمومی و تملک دارایی) گفت: نسبت درآمدهای استانی به مصارف عمومی استان ها که شامل هزینه های عمومی و اعتبارات تملک دارایی ها می شود در لایحه بودجه بیش از 4.8 برابر است که با در نظر گرفتن بودجه استانداری ها این نسبت 4.5 برابر می شود؛ این نسبت بیانگر این است که درآمدهای استانی بسیار بیش از مصارف استانی هستند.

وی اذعان داشت: نسبت درآمدهای استانی به مصارف عمومی استان ها در قانون بودجه 92 برابر با 2.6 برابر بوده است؛ افزایش این نسبت در لایحه بودجه سال آینده بیانگر این است که بودجه 93 به لحاظ مصارف نسبت به بودجه 92 متمرکز شده است؛ به عبارتی تمرکزگرایی در بودجه 93 افزایش یافته است.

جعفرزاده همچنین با اشاره به شاخص نسبت مصارف به منابع استان ها تصریح کرد: نسبت مصارف به منابع استانی از تقسیم مصارف عمومی استان ها به درآمد استان ها قابل محاسبه است که این نسبت برای همه استان ها برابر با 22 درصد شده است؛ یعنی تنها 22 درصد از درآمدهای استانی به مصارف عمومی استان ها می رسد؛ در حالی که این نسبت در قانون بودجه 92 برابر با 37 درصد بود.

وی با بیان اینکه این نسبت برای همه استان ها به صورت مجزا قابل محاسبه است، ادامه داد: با محاسبه نسبت مصارف به منابع استانی برای هر یک از استان ها به صورت مجزا سه نکته قابل مشاهده می شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: نکته نخست اینکه ضریب مصارف به منابع استانی در لایحه بودجه 93 برابر با 22 درصد است که این میزان نسبت به قانون بودجه امسال 15 درصد کاهش یافته است که این به معنای تمرکزگرایی بیشتر در هزینه‌ ها است.

وی بیان داشت: نکته دیگر مبتنی بر ضریب مصارف به منابع استانی است که این ضریب در لایحه بودجه 93 نسبت به قانون بودجه 92 بیانگر افزایش همگرایی بین استان ها خواهد بود؛ به طوری که بیشترین ضریب در بودجه 92 برابر با 272 بود که این میزان در لایحه بودجه سال آینده به 200 کاهش یافته است.

جعفرزاده اعلام کرد: این همگرایی نشان می دهد تفاوت نگاه دولت به استان ها از نظر بازگشت درآمدهای استانی به همان استان کمتر شده است.

وی تصریح کرد: با محاسبه نسبت مصارف به درآمد نیز مشاهده می شود استان ایلام با ضریب 206 بالاترین ضریب را در بین استان ها به خود اختصاص می دهد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر چه ضریب نسبت مصارف به درآمد کاهش یابد بیانگر این است که دولت تمایل ندارد درآمد هر استان را در همان استان هزینه کند، همچنین گفت: در این بین ضریب استان تهران برابر با سه است که تقریبا در بین رتبه های پایانی استان ها در این بخش قرار دارد.

تغییر نامحسوس توزیع درآمدهای استانی/ سهم 5 درصدی بودجه استانی نسبت به کل اعتبارات

وی ادامه داد: نکته سوم تغییر نامحسوس در توزیع درآمدهای استانی است که در این بین رتبه استان ها از نظر بزرگی ضریب مصارف به منابع استانی کمتر تغییر کرده؛ به عنوان مثال در بودجه 92، استان خراسان جنوبی با ضریب 272 نخستین رتبه و استان ایلام با ضریب 265 دومین استان را در بخش توزیع درآمدهای استانی به خود اختصاص داند؛ در حالی در بودجه 93، استان خراسان جنوبی با ضریب 154 چهارمین استان و استان ایلام با ضریب 206 نخستین استان را در بخش توزیع درآمدهای استانی به خود اختصاص داده‌اند.

جعفرزاده اذعان داشت: این موضوع به معنای تغییر معنادار در ترتیب قرار گرفتن استان ها نیست به طوری که هفت استان نخست در بخش توزیع درآمدهای استانی در لایحه بودجه 93 همان هفت استان در قانون بودجه 92 است که با تحلیل این موضوع مشاهده می شود سهم بودجه استانی به کل اعتبارات حدود پنج درصد است.

وی گفت: استان تهران نیمی از درآمدهای استانی کل کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که از 487 هزار میلیارد ریال درآمد کل کشور 230 هزار میلیارد ریال را به استان تهران اختصاص یافته است؛ این در حالی است که این استان در بخش ضریب مصارف استان با ضریب سه رتبه پایانی در بین 31 استان کشور را دارد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضریب مصارف هفت استان ابتدایی در بودجه 93 گفت: استان ایلام با ضریب 206، کهکیلویه و بویراحمد با ضریب 195، استان سیستان و بلوچستان با ضریب 174، استان خراسان جنوبی با ضریب 154، استان گلستان با ضریب 115، استان سمنان با ضریب 108 و خراسان شمالی با ضریب 105 هفت استانی هستند که بیشترین ضریب مصارف را دارند.

تامین 69 درصد از درآمد کشور از طریق 4 استان/ تنها 28 درصد مصارف کل کشور در این چهار استان

وی با بیان اینکه 69 درصد از منابع استانی کل کشور در استان های تهران، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی و کرمان متمرکز شده است یعنی 69 درصد از درآمد کل کشور از طریق استان های مزبور  به دست می آید این در حالی است که این استان ها در مجموع 28 درصد مصارف استانی کل کشور را تشکیل می دهند.

جعفرزاده ادامه داد: مجموع درآمد 16 استان کشور که درآمد استانی آنها اندک است، 10 درصد از کل درآمدهای استانی کشور را به خود اختصاص می دهد.

وی با بیان اینکه نسبت مصارف به منابع استانی هفت استان کشور بیش از 100 است، گفت: این هفت استان عبارتند از ایلام، کهکیلویه و بویر احمد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، گلستان و لرستان که در قانون بودجه 92 نسبت مصارف به منابع استانی 15 استان کشور بیش از این میزان بود.

نماینده مردم رشت در مجلس نهم با اشاره به بیشترین سرانه مصرف عمومی استان ها افزود: استان های بوشهر، ایلام، کهکیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی، سمنان، خراسان شمالی، هرمزگان، زنجان و چهارمحال بختیاری بالاترین سرانه مصرف عمومی استان ها را در لایحه بودجه 93 به خود اختصاص می دهند.

وی بیان داشت: در مقابل استان های تهران، البرزو اصفهان استان هایی هستند که سرانه مصرف بودجه عمومی و سرانه مصرف اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای آنها از همه استان ها کمتر است.

سرانه درآمد هر نفر در چهار استان/ تهران پر درآمد ترین

جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به سرانه درآمدی هر یک از استان ها نیز اظهارداشت: سرانه درآمد هر نفر به ترتیب در استان تهران در سال 18.92 میلیون ریال، در استان بوشهر 13.42 میلیون ریال، در استان هرمزگان 9.62 ریال و در استان اصفهان 8.25 ریال است.

وی همچنین به سرانه مصارف عمومی استان ها با در نظر گرفتن بودجه استانی اشاره کرد و گفت: استان بوشهر با 4.41 میلیون ریال بالاترین سرانه مصرف و استان تهران با 0.48 میلیون ریال پایین ترین سرانه مصرف بودجه عمومی را به خود اختصاص داده است.

عضو ثابت کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تهران با 0.48 میلیون ریال، البرز با 0.82 میلیون ریال، استان اصفهان با 1.02 میلیون ریال و خراسان رضوی با 1.05 میلیون ریال به ترتیب پائین ترین سرانه مصرف عمومی را به خود اختصاص می دهند.

وی در ادامه به سرانه مصرف هر نفر برای پروژه های تملک دارایی های سرمایه ای برای هر استان اشاره کرد و  افزود: چهار استان تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی در بخش پروژه های تملک دارایی در انتها قرار دارند.

جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآورشد: هفت استان تهران، اصفهان، البرز، هرمزگان، یزد، قزوین و مرکزی کمتر از یک چهارم منابع درآمدی استان را برداشت می کنند.

کد خبر 2214274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha