۳۰ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۱۴

جنتی خبر داد:

سیاست وزارت ارشاد واگذاری نظارت و صدور مجوز کتاب‌های دینی به قم است

سیاست وزارت ارشاد واگذاری نظارت و صدور مجوز کتاب‌های دینی به قم است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سیاست جدید وزارت ارشاد بر واگذاری امور نظارت، بررسی و صدور مجوز کتاب‌های دینی به استان قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی که صبح دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل سابق و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم سخن می‌گفت، اظهار کرد: با کمال تاسف در حال حاضر 3 هزار پروژه نیمه تمام فرهنگی و غیرفرهنگی در سراسر کشور وجود دارد که تالار مرکزی قم با پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصد یکی از این طرح‌هاست.

وی گفت: دولت یازدهم همان طور که در لایحه بودجه 93 پیش بینی کرده است، سعی دارد اعتبارات پروژه‌هایی که بیش از 80 درصد پیشرفت دارد را تامین کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گسترش ارزش‌ها و انتشار معارف دینی و پاسداری از فرهنگ و تمدن ایرانی و معرفی آن به جهان را از اهداف مهم این وزارتخانه ذکر کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مجموعه ابزارهایی که در اختیار دارد باید به این اهداف دست پیدا کند.

جنتی ظرفیت‌های علمی، فرهنگی و هنری اعم از گسترش امر کتاب و کتابخوانی، تولید فیلم‌های سینمایی، تولید آثار نمایشی، رونق هنرهای تجسمی و نمایشی، تولید آثار خوشنویسی، انتشار مجلات و موسیقی را از ابزارهای انتقال این فرهنگ دانست و تاکید کرد: این وزارتخانه قبل از انقلاب فقط عهده‌دار انتشار مجلات و موسیقی بود. بعد از انقلاب، دستگاه‌های مختلفی با این وزارتخانه ادغام شدند و به تدریج بعضی از آنها از این وزارتخانه جدا شده و به صورت سازمان مستقل فعالیت می‌کنند.

وی به تشکیل معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: مجموعه گسترده‌ای از فعالیت‌ها بر عهده این وزارتخانه است و کسی که در استان‌ها مسئولیت مدیرکل را بر عهده می‌گیرد باید به نوعی جامعیت داشته باشد تا به همه مسائل بپردازد.

نگاه تک بعدی به مسائل فرهنگی پسندیده نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: تک بعدی نگاه کردن به مسائل فرهنگی و ارشاد اسلامی درست نیست.

به گفته جنتی هر استانی دارای امتیازات نسبی است ولی قم علاوه بر امتیازات بسیاری از استان‌ها، امتیاز بزرگ دیگری به نام وجود مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، مراجع عظام تقلید و موسسات و مراکز بزرگ تحقیقاتی را داراست.

وی مراجع تقلید را استوانه‌های فقه و فقاهت دانست و به مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تاکید کرد که از ظرفیت‌ها و امتیازات ویژه قم استفاده کند.

جنتی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های فیلم سازی، هنرهای تجسمی و نمایشی و... در قم وجود دارد و فعالیت‌های ارزنده‌ای انجام شده و باید از این استعدادها به خوبی بهره گرفت. حتی در حوزه موسیقی که یکی از مسائل مبتلابه است باید به آن توجه شود.

وی افزود: اگر کسی ردیف‌ها و دستگاه‌های موسیقی را خوب بشناسد راحت‌تر می‌تواند در احکامی که صادر می‌کند توجه داشته باشد.

واگذاری امور نظارت و صدور مجوز کتاب‌های دینی به قم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سیاست جدید وزارت ارشاد بر واگذاری امور نظارت، بررسی و صدور مجوز کتاب‌های دینی به استان قم خبر داد و گفت: قم مرکز علوم و معارف دینی است و اگر قرار باشد در هر گوشه‌ای از کشور کتاب‌های دینی منتشر شوند، بررسی و صدور مجوز آن باید در قم انجام شود.

جنتی ادامه داد: در این راستا تعدادی از شخصیت‌های برجسته علمی و دینی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند که کار نظارت و بررسی کتاب‌های دینی را عهده‌دار شوند.

وی ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با مراجع تقلید، اعضای جامعه مدرسین، مدیریت حوزه‌های علمیه، فعالان و صاحب نفوذان حوزه و اهالی فرهنگ و هنر را مهم دانست و به مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیه کرد نسبت به این مسئله اهتمام جدی داشته باشد.

تعجب از آمارهای ارائه شده

وی در پاسخ به اظهارات احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که ادعا داشت قم در برخی فعالیت‌های فرهنگی و هنری جزو استان‌های محروم کشور است، اظهار کرد: آمارهایی که آقای امیرآبادی ارائه کرد برای من تعجب آور بود. این آمارها از نظر فضای فرهنگی و هنری قم باید بررسی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که با تلاش بیشتر دولت و مجلس، توجه بیشتری به فعالیت‌های فرهنگی و هنری قم شود.

کد خبر 2217526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha