۱۲ اسفند ۱۳۹۲، ۷:۱۳

صادقي:

منظومه شعر"شاره‌که م سنه" شناسنامه فرهنگ سنندج است

منظومه شعر"شاره‌که م سنه" شناسنامه فرهنگ سنندج است

سنندج- خبرگزاری مهر: استاد دانشگاه و هنرمند برجسته کردستاني ایرانی گفت: منظومه شعر"شاره‌که م سنه" شناسنامه فرهنگ سنندج است و به همين دليل بايد براي حفظ آثار اين چنين در جامعه تلاش كر.

به گزارش خبرنگار مهر، قطب الدین صادقی شامگاه یکشنبه در مراسم اختتامیه همایش فرهنگ عامه کردی با نگاهی به آثار محی الدین حق شناس که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، با اشاره به اینکه فرهنگ شامل دو گونه رسمی و مردمی است، گفت: گروه و طبقه ای  که مردم هیچ گاه نتوانستندعقاید، اندیشه ها  و باورهای آنها را درقالب اصوات بشنوند پیام خود را به روش های مختلف هم چون سرودن شعر به گوش جهانیان رسانده  و می رسانند.

وی به ارزش های منظومه شعر شاره که م سنه استاد حق شناس اشاره کرد و اظهارداشت: در قالب های حماسه، تعلیمی و غنایی ادبا و شعرای زیادی در استان آثار ادبی خلق کردند ولی منظومه اشعار محی الدین حق شناس با توجه به نوستالوژی که در مردم استان به ویژه سنندجی ها ایجاد می کند بی نظیر و بی همتاست.

وی افزود: بیشتر اثار ادبی و مجموعه اشعار موجود ناظر و حول محور انسان و ارتباطات و پیوند بشر با طبیعت، همنوعان و حتی حیوانات بوده  ولی منظومه شاره که‌م سنه استاد حق شناس در رابطه با یک شهر است که این مطلب بر ارزش کار این شاعر نام آوازه سنندجی افزوده است.

این استاد دانشگاه و هنرمند برجسته کردستاني افزود: حق شناس در شاره که م سنه با روایت و زنده کردن هویت مردم جامعه خود، مبنا و منبعی ارزشمند تاریخی خلق کرده است.

صادقی با بیان اینکه هویت نیاز روانی انسان ها و پیش نیازی برای نیازهای اجتماعی است، عنوان کرد: هویت اجتماعی تنها در معماری خلاصه نمی شود بلکه در باورها و ارزش ها نیز نهفته است و ماموستا حق شناس با سرودن منظومه اشعار شاره که م سنه به خوبی هویت اجتماعی مردم رابیان کرده است.

وی اظهار داشت: این شاعر سنندجی از به یادمانده ها منظومه ای ساخته که بزرگ تر از به جامانده هاست.

وی با بیان اینکه آگاهی یکی از موارد مهم در بدست آوردن هویت است ، عنوان کرد: هگل گفته است غایت هنر این است که هرجور احساس و تمایلات و شور و شوقی که خوابیده بیدار کند و جان دهد، که  شاره که م سنه ماموستا حق شناس، منظومه ای در نهایت آگاهی  و عشق است که شناسنامه ای برای فرهنگ این شهر هم محسوب می شود.

همايش يك روزه فرهنگ عامه کردی با نگاهی به آثار محی الدین حق شناس به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان، دانشگاه آزاد سنندج، شهرداري و شوراي اسلامي شهر سنندج و شماري ديگر از انجمن هاي فرهنگي و ادبي اين شهر برگزار شد.

کد خبر 2247746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha