به گزارش خبرنگار مهر، حامدقادرمرزی شامگاه یکشنبه در اختتامیه همایش فرهنگ عامه کردی با نگاهی به آثار محی الدین حق شناس که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، گفت: شعرهای ماموستا حق شناس در کتاب شاره که م سنه به اندازه ای قوی سروده شده اند که هر خواننده ای با داشتن مقداری قدرت تجسم به خوبی قادر به تصور مکان، شخصیت ها و آدب و رسوم و در کل تاریخ سنندج خواهد شد.
وی اظهارداشت: این کتاب شاعر سنندجی بهترین منبع برای دانشجویان رشته معماری و شهرسازی برای شناخت بهتر سنندج است.
وی با اشاره به اینکه مکان ها در ساخت هویت نقش موثری دارند، عنوان کرد: اگر استاد حق شناس در یکی دیگر از شهرهای سنندج به دنیا می آمد و زندگی می کرد نمی توانست خالق اثری هم چون شاره که م سنه باشد.
رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: این شاعر سنندجی علاوه بر داشتن طبع و استعداد کافی با الهام گرفتن از وجود مکان ها و آثار تاریخی و طبیعت زیبای شهر سنندج و تغییر و تحولات ایجاد شده در این شهر به مرور زمان، توانست منظومه اشعار ارزشمند وماندگاری را خلق کند.
قادرمرزی در ادامه به اهمیت زبان مادری اشاره کرد و اظهارداشت: هر روز واژه های جدیدی به زبان افزوده می شوند هرچند این امر با توجه به پیشرفت هایی که صورت می گیرد امری بدیهی است ولی نباید واژه های کهن زبان خود را به واسطه این تغییر و تحولات به فراموشی بسپاریم.
وی افزود: واژه کامیپوتر سال هاست وارد فرهنگ لغات ما شده و هرچند واژه رایانه را معادل آن قرار دادند ولی چون واژه ای بیگانه و متعلق به ما نیست بیشتر به صورت واژه اصلی تلفظ می شود.
وی عنوان کرد: در مقابل ورود واژه هایی از زبان بیگانه باید واژه هایی را هم که از پدرانمان نسل به نسل به ما رسیده حفظ کنیم و در این رابطه والدین رسالت خطیری برعهده دارند.
نظر شما