به گزارش خبرگزاری مهر، العربیه در تحلیل خود می نویسد: بعد از هشت سال جنگ خونین، ایران و عراق آتش بس کردند. جنگی که بیش از نیم میلیون کشته برجا گذاشت و ده ها هزار نفر نیز در جریان آن مجروح شدند. هر چند این جنگ با آتش بس به پایان رسید اما دشمنی میان دو کشور باقی ماند. در آن سوی مرزهای ایران و در همسایگی شرقی این کشور یک دولت افراطی در افغانستان روی کار آمد.
در سال 1997 میلادی طالبان که قدرت را در افغانستان در دست داشت، دیپلمات های ایران را در مزار شریف به قتل رساند. از آن سال ها تا کنون ایران توسط کشورهای مختلفی که دولت محافظه کار و بنیاد گرای آنها با تهران مشکل داشته و با آن دشمن بودند احاطه شده است کشورهایی که سیاست های آنها در قبال ایران همانند سیاست عراق در زمان صدام و افغانستان در زمان طالبان بود.
در ادامه این تحلیل به حمله آمریکا به کشورهای افغانستان و عراق اشاره شده و آمده است: در یک اقدام غیر منتظره جرج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا برای انتقام حوادث 11 سپتامبر به افغانستان حمله کرد و رژیم طالبان ساقط شد. بوش پس از این کار در سال 2003 میلادی به عراق حمله کرد و صدام و حکوت بعث نیز سرنگون شدند. بدین ترتیب دو دشمن اصلی ایران یعنی طالبان و صدام از بین رفتند.
پس از بروز این تحولات در عراق و افغانستان، بغداد و کابل که تا آن زمان از دشمنان اصلی ایران محسوب می شدند تبدیل به دوستان تهران شدند. به اعتقاد نویسنده این تحلیل، ایران کشور بسیار خوش شانسی است چون هر زمان که این کشور خود را در تنگا دیده و از سوی کشورهای دشمن احاطه شده توسط یکی نیروی خارجی از این وضعیت رها شده است.
در ادامه تحلیل العربیه آمده است: ایران هم اکنون نیز از سوی اسرائیل به شدت تهدید می شود و "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر آن، به شدت نسبت به اقدامات غرب در خصوص ایران معترض است اما آیا اینبار نیز تهران به کمک یک نیروی خارجی از دست تل آیو خلاص می شود؟
در پاسخ به این پرسش العربیه می نویسد: با توجه به شدت یافتن تنش میان روسیه و امریکا بر سر اوکراین، ایران بار دیگر این فرصت را پیدا کرده تا از پیامدهای آن استفاده کند. در حالیکه ایران روابط نزدیکی با روسیه دارد و از سوی دیگر در حال مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی در خصوص برنامه هسته ای خود است می تواند بهره های فراوانی از روابط نزدیک خود با مسکو ببرد.
علاوه بر این موضوع، ایران تا این لحظه به طور رسمی موضع خود را در مورد تحولات اوکراین اعلام نکرده اما رسانه های این کشور از موضع مسکو حمایت می کنند. با توجه به آنکه ایران در مذاکرات هسته ای خود و با پایان دادن به تحریم ها و همچنین در خصوص سوریه به حمایت های روسیه نیاز دارد، تهران حمایت از موضع مسکو در خصوص اوکراین حتی به طور غیر رسمی را وظیفه خود می داند.
در نتیجه، این حمایت غیر آشکار می تواند منجر به این شود که ایران سرانجام به موشک های اس 300 دست پیدا کند. این موشک ها جندین سال قبل به تهران فروخته شده اما مسکو بواسطه فشارهای غرب هنوز آنها را به ایران تحویل نداده است. علاوه بر این ممکن است حمایت از روسیه در مورد اوکراین، موجب آن شود که تهران در مذاکرات آتی خود با کشورهای 1+5 دست بالاتر را داشته باشد.
در این میان و درست در زمان اوج تنش های میان روسیه و آمریکا، "بنیامین نتانیاهو" از توقیف یک کشتی حامل موشک برای نیروهای مقاومت فلسطینی خبر می دهد. بر اساس ادعای نتانیاهو این موشک ها ساخت سوریه بوده و ایران قصد داشت آنها را تحویل حماس بدهد.
نتانیاهو همچنین از کشورهای مذاکره کننده با ایران به شدت انتقاد کرد اما این اظهارات وی و حتی کشتی حامل موشک نیز نتوانست توجه جهانیان را به خود جلب کند. به نوشته العربیه، هیچ کس در آمریکا این سخنان نتانیاهو را جدی نگرفت زیرا همه او را فرد عصبانی می دیدند و همچنین با توجه به حضور او در واشنگتن اتهام علیه ایران نمی توانست صحت چندانی داشته باشد.
به اعتقاد العربیه، اگر میزان تنش های میان روسیه و آمریکا به موجب اوکراین تا این حد نبود شاید نتانیاهو می توانست از این ادعای خود بهره برداری کند اما در شرایط فعلی کسی به ادعای وی توجه نمی کند.
شاید اگر نتانیاهو این ادعا را در شرایط و زمان دیگری مطرح می کرد می توانست به موفقیت بزرگی دست پیدا کند اما با توجه به تنش های میان آمریکا و روسیه و همچنین گزارش جدید "یوکیو آمانو" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، مبنی بر اینکه ایران نهایت همکاری را با آژانس داشته و از سوی دیگر تهران در حال دریافت پول های بلوکه شده نفتی خود است و در تاریخ اول مارس 450 میلیون دلار و در تاریخ هشتم مارس نیز 550 میلیون دیگر از این پول را دریافت کرده می توان گفت در شرایط فعلی ایران اسرائیل ار منزوی کرده است.
نظر شما