۱ فروردین ۱۳۹۳، ۱۱:۱۴

وقوع «جنگ‌هایی که دنیا را تغییر دادند» در کتابفروشی‌ها

وقوع «جنگ‌هایی که دنیا را تغییر دادند» در کتابفروشی‌ها

کتاب «جنگ‌هایی که دنیا را تغییر دادند» نوشته چارلز مسنجر با ترجمه منوچهر پزشک، توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب پیش از روزهای نوروز منتشر و وارد بازار نشر و کتابفروشی‌ها شد. عنوان اصلی این کتاب The wars that changed the world است و برای اولین بار، دهم اکتبر سال 2009 در 208 صفحه منتشر شد.

این کتاب نوشته یک افسر بازنشسته ارتش انگلستان است که حدود 25 جنگ بزرگ دنیا را در این کتاب گردآوری کرده است. جنگ‌های مورد نظر هم از سال 341 پیش از میلاد شروع می‌شوند و تا اسکندر، جنگ داخلی روم، جنگ مغول‌ها در چین، سقوط قسطنطنیه، جنگ‌های صلیبی، فتح مکزیک به دست اسپانیایی‌ها، فتح هند به دست بابر، جنگ داخلی ژاپن، جنگ 30 ساله اروپا، جنگ‌های استقلال آمریکا و ... پیش می‌آید. جنگ‌هایی که در این کتاب درباره‌شان نوشته شده است، به ترتیب تاریخ وقوعشان مرتب شده و مطالب کتاب هم به این ترتیب پیش می‌آید.

نخستین نبرد این مجموعه یعنی جنگ بزرگ پلوپونزی از این جهت اهمیت دارد که سقوط آتن مقتدرترین دولتشهر یونان باستان را رقم زد. پیروزی‌های اسکندر مقدونی امپراتوری کوتاه‌مدتی ایجاد کرد، اما آن پیروزی‌ها برای این مهم شمرده می‌شوند که اروپاییان برای نخستین بار به آسیا دست پیدا کردند. نبرد نهایی جهان باستان، جنگی داخلی است که جمهوری رم را به امپراتوری تبدیل کرد.

به این ترتیب اسامی جنگ‌ها و بخش‌های مختلف این کتاب عبارت است از: جنگ بزرگ پلوپونزی، پیروزی‌های اسکندر، جنگ داخلی روم، مبارزه شارل مارتل با مورها، جنگ صلیبی هفتم، سرنگونی مغول در چین به دست دولت مینگ، قسطنطنیه، فتح مکزیک به دست اسپانیا، فتح هندوستان به دست بابر، جنگ‌های داخلی ژاپن، جنگ سی‌ساله، جنگ هفت‌ساله، جنگ استقلال آمریکا، انقلاب و نبردهای ناپلئون، مبارزه آزادیخوانه بولیوار و سان مارتین، جنگ داخلی آمریکا، جنگ فرانسه - پروس، جنگ روسیه - ژاپن، جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، جنگ داخلی چین، جنگ سرد، ویتنام، جنگ شش‌روزه و جنگ با تروریسم.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

سال 1758 م شاهد آن بود که فردریک در آغاز حالت تهاجمی به خود گرفت. او در مقابل اتریشی‌ها به موراوی حمله برد و اولموتْس را محاصره کرد، اما با حمله دیگری از جانب روس‌ها ناچار به قطع محاصره شد. خوشبختانه از زمانی که دوک برونسویک فرانسوی‌ها را به آن سوی راین عقب رانده بود، دیگر فعلا خطر آن‌ها فردریک را تهدید نمی‌کرد. فردریک در بیست و پنجم اوت به روس‌ها در تسورندورف واقع در شرق اودر حمله و تقریبا نابودشان کرد. جنگ سپس، برای رویارویی با اتریشی‌ها، به ساکسونی برگشت. اما آنان موفق شدند در نیمه اکتبر با محاصره ارتش فردریک در شب، در هوخکیرش، او را غافلگیر کنند؛ گرچه فردریک محاصره را شکست. اتریشی‌ها سپس درسدن را محاصره کردند، اما با نزدیک شدن فردریک با یک ارتش تازه‌نفس، بازپس نشستند. در جای دیگر، انگلیس سرانجام موفق شد بندر لوئیسبرگ در کانادا را پس بگیرد، اما در فتح بندر تایکاندروگا و پیشروی به سوی پایتخت فرانسوی کبک شکست خورد. در هند، پیشروی اصلی در دریا، در جریان دو درگیری بین ناوگروه‌های انگلیسی و فرانسوی در خلیج بنگال رخ داد، فرانسوی‌ها شکست خوردند و انگلیسی‌ها را در سروری دریاها تنها گذاشتند.

این کتاب با 311 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 18 هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 2259933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha