به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه سفر رئیس جمهوری و هیئت دولت به لرستان مردم شهرستان پلدختر مطالبات جدی از مسئولان امر دارند که در صورت تحقق این مطالبات می تواند به توسعه این شهرستان مهم امیدوار شد.
امام جمعه پلدختر در این رابطه در گفتگو با مهر اظهار داشت: پالایشگاه نفت پلدختر از مصوبات دور دوم سفر هئیت دولت به لرستان بود که عملیات اجرایی آن در بهمن ماه سال 88 با حضور مسئولان و مردم در روستای جلگه خلج به زمین زده شد.
حجت الاسلام لروند ادامه داد: قرار شد ظرف مدت زمان 36 ماه فاز اول این پالایشگاه به بهرهبرداری برسد، اما با گذشت 6 سال نه تنها پیشرفت فیزیکی نداشته بلکه در ایستگاه کلنگ زنی متوقف شده و روی زمین مانده است.
حجت الاسلام لروند افزود: با توجه به اینکه 83.5 درصد نفت لرستان در شهرستان پلدختر تولید می شود انتظار مردم از رئیس جمهور احداث پالایشگاه در این شهرستان است.
نبود استخر شنا در شهرستان پلدختر
وی گفت: شهرستان پلدختر با داشتن جمعیت قابل توجه گرمترین شهرستان های استان لرستان و همانند خوزستان گرمسیری است که گرما در فصل تابستان به حدود 50 درجه می رسد و احداث استخر در این شهرستان از مصوبات دور اول رئیس جمهور است که تنها با گذشت هشت سال 12 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
حجت الاسلام لروند افزود: این شهرستان دارای جوانان پر شور و نشاطی است که نبود استخر شنا موجب شده که علاقمندان به این ورزش مفرح جهت آب تنی خود را به رودخانه کشکان بکشانند به طوری که هر سال این رودخانه وحشی قربانی می گیرد و یا در تالابها تن خود را به آب بزنند که در این میان برخی با اتفاقات ناگواری مواجه و غرق میشوند.
وی ادامه داد: این امر موجب شده که جوانان مجبورند مسافت 50 کیلومتر را طی کنند تا به شهرهای مجاور مانند کوهدشت و دره شهر بروند که این امر علاوه بر صرف انرژی، اتلاف وقت، هزینه ایاب و ذهاب باید مخاطرات جاده را به آن اضافه کرد.
امام جمعه پلدختر گفت: تکمیل استخر شنا در شهر محروم پلدختر از نیازهای ضروری، انتظارات مردم و از مطالبات جوانان این شهرستان از رئیس جمهور و هیئت دولت است.
قطب تولید انجیر سیاه کشور به علت کمبود آب در معرض نابودی است
وی با بیان این که انجیر سیاه در 870 هکتار باغ شهرستان پلدختر تولید می شود و بهترین انجیر جهان است گفت: سالانه از باغات این شهرستان 13 هزار تن انجیر تولید می شود که بیش از 13درصد انجیر سیاه کشور است به طوریکه علاوه بر استانهای کشور به کشورهای اروپایی هم صادر می شود.
حجت الاسلام لروند افزود: عملیات اجرایی احداث کارخانه فرآوری انجیر در بهمن ماه سال 90 در پلدختر آغاز شد و قرار شد فاز اول آن به ظرفیت چهار تا 6 هزار تن انجیر در سال 91 به بهره برداری برسد که تاکنون محقق نشده است.
امام جمعه پلدختر با بیان این که قطب تولید انجیر سیاه کشور به علت کمبود آب در معرض نابودی است گفت: تسریع در تکمیل کارخانه فرآوری انجیر و تامین آب باغات منطقه زیودار با احداث سد بن لار و زیودار روی رودخانه مادیان از حداقل انتظارات انجیر کار این شهرستان از رئیس جمهور است زیرا 800 خانوار انجیر کار با حدود 6 هزار نفر در این باغات مشغول کار هستند.
مسکن مهر پلدختر هنوز تکمیل نشده است
وی به مسکن مهر پلدختر اشاره کرد و گفت: شهرستان پلدختر نخستین شهرستان استان لرستان است که عملیات اجرایی مسکن مهر در زمینی به مساحت 5.5 هکتار از سال 89 آغاز شده، ولی متاسفانه با گذشت چهار سال تاکنون این پروژه تکمیل نشده است.
حجت الاسلام لروند با بیان این که جانمایی مسکن مهر پلدختر غیر کارشناسی و در مسیر سیلاب بود افزود: ساختمانهای آن در چهار طبقه بدون آسانسور ساخته شده اند و غیر استاندارد بودن سازهها و نامناسب بودن نما از نواقص و مشکلات مسکن مهر پلدختر است.
وی گفت: انتظار متقاضیان مسکن مهر پلدختر که با گذشت چهار سال هنوز صاحب سر پناهی نشده اند و با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند این است که دستور لازم در این راستا صادر کنند و نگذارند بیش از این متقاضیان مورد بی مهری مسکن مهر قرار گیرند.
آزادراهی که چهار هزار نفر را بیکار کرد
امام جمعه پلدختر گفت: با افتتاح آزادراه خرم آباد - پل زال در آبان ماه سال 89 روستائیان حاشیه این آزاد راه را با مشکلات عدیده و خسارات فراوان از جمله عوارض سنگین از اهالی حاشیه آزاد راه ، بیکاری و خشک شدن چشمه ها و تخریب زمین های کشاورزی مواجه شده اند به طوری که می توان گفت این پروژه عظیم نه تنها برای مردم منطقه سود و عایدی نداشت بلکه نان و آب آنها را آجر کرده است.
وی با بیان این که هر چند احداث آزاد راه خرم آباد - پل زال يک افتخار بزرگ و ملي است افزود: این طرح موجب بیکاری چهار هزار نفر از اهالی حاشیه آزاد راه خرم آباد - پل زال شده است که حل این مشکلات از خواسته های مردم منطقه از رئیس جمهور است.
امام جمعه پلدختر تکمیل ایستگاه های پمپاژ آب، اختصاص دو درصد مازاد نفت و گاز به شهرستان با توجه به آلودگی هایی که عاید شهرستان شده، کمک به کشاورزان، چهار باند کردن محور پلدختر - خرم آباد، احیای تالاب ها به عنوان جاذبه گردشگری و احداث گنبد شهدای گمنام را از دیگر خواسته های مردم شهرستان پلدختر از رئیس جمهور عنوان کرد.
افزایش میزان تخصیص اعتبارات حوزه آب از خواسته های مردم پلدختر
مدیر منابع آب شهرستان پلدختر نیز در این رابطه به مهر گفت: طرح آبرسانی جایدر یک طرح ملی و بزرگترین طرح آبرسانی شهرستان است از پایان شهریور 88 آغاز شده و ردیف اعتبار ملی گرفت و تا کنون دارای پیشرفت فیزیکی 35 درصد است و 35 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و بهره برداری از آن نیاز است.
اکبر مهری افزود: با بهره برداری از این طرح دو هزار و 540 هکتار از اراضی دیم منطقه به آبی تبدیل می شود و یکهزار و 270 فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد می کند.
وی گفت: پنج هزار نفز جمعیت بهره بردار از آن استفاده می کنند و از مزایای این طرح جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر است.
مهری افزود: افزایش میزان تولید کشاورزی و دامی، اصلاح و بهبود روش های آبیاری به منظور مصرف بهینه آب و افزایش راندمان آبیاری از دیگر مزایای طرح آبرسانی دشت جایدر است.
مدیر منابع آب شهرستان پلدختر گفت: عملیات اجرایی طرح آبرسانی دشت واشیان نیز در سال 83 آغاز شده است و دارای ردیف اعتباری استانی است و تا کنون 9 میلیارد تومان هزینه شده است.
مهری با بیان این که برای تکمیل و بهره برداری از این طرح به 20 میلیارد تومان نیاز است افزود: شبکه آبیاری و زه کشی طرح انجام نشده و قرار شد پیرو سفر معاون عمرانی استاندار لرستان دو میلیارد تومان اعتبار در سال 93 و سه میلیارد در سال 94 به ایستگاه پمپاز واشیان تخصیص داده شود.
ایستگاههای پمپاژ آب پلدختر چشم به راه اعتبار
وی پیشرفت فیزیکی طرح آبرسانی واشیان را 65 درصد عنوان و تصریح کرد: با تکمیل و راه اندازی این طرح یکهزار و 500 هکتار از زمین های دیم منطقه واشیان به آبی تبدیل می شود و 750 نفر اشتغالزایی مستقیم دارد و چهار هزار نفر از جمعیت بهره بردار از این طرح استفاده می کنند.
وی به طرح آبرسانی "بان بازه چم مهر" اشاره کرد و گفت: این ایستگاه آماده بهره برداری است تا کشاورزان منطقه به صورت ثقلی آبیاری کنند و برای خرید لوازم و تجهیزات آن به هفت میلیارد تومان نیاز است.
مهری افزود: با بهره برداری از این طرح یکهزار و 250 هکتار از زمین های دیم منطقه به آبی تبدیل می شوند و برای 625 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد می شود.
مدیر منابع آب شهرستان پلدختر گفت: یکهزار و 500 نفر جمعیت بهره بردار از آن استفاده می کنند و در این شهرستان سالانه 5.5 میلیارد مترمکعب روان آب خروجی داریم و به علت اختلاف و ارتفاع اراضی کشاورزی نسبت به رودخانه ها امکان انتقال آب به صورت ثقلی وجود ندارد بنابر این احداث ایستگاه های پمپاژ یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
تامین آب موجب کاهش مهاجرت پلدختری ها از روستاها به شهر می شود
وی دلیل طولانی شدن بهره برداری از ایستگاه های پمپاز چم مهر و واشیان را استانی بودن طرح ها دانست و افزود: به طوری که ایستگاه های پمپاز واشیان از میزان اعتبار مصوب آب در سال 92 یکصد میلیون تومان تنها به آن اختصاص داده شده است.
وی گفت: انتظار ما از رئیس جمهور به موقع تخصیص یافتن اعتبارات پروژه ها و افزایش میزان تخصیص اعتبارات مصوب به عنوان خواسته های مردم است.
مهری افزود: اعتبار مصوب سال 92 برای طرح آبرسانی جایدر پنج میلیارد و 320 میلیون تومان بوده است که تنها 40 درصد آن تخصیص داده شده است.
مدیر منابع آب شهرستان پلدختر گفت: انتظار ما از رئیس جمهور کوتاه شدن زمان تخصیص اعتبارات است که این امر موجب می شود که کشاورزان اشتیاق به امر تولید داشته باشند و از مهاجرت آنها به شهر جلوگیری می شود.
نظر شما