به گزارش خبرنگار مهر، بافت تاریخی بوشهر دارای 38 هکتار وسعت است که از آن به عنوان یکی از شاهکارهای معماری یاد میشود و می تواند فرصت بسیار خوبی برای توسعه گردشگری در استان بوشهر باشد.
هر چند در گذشته به بافت قدیم بوشهر به خوبی توجه نشده است و بسیاری از بناهای این بافت در آستانه نابودی قرار گرفته است ولی لازم است که تلاش مناسبی برای توسعه این بافت صورت بگیرد تا زمینه احیای آن ایجاد شود.
بافت قدیم بوشهر از زیباترین بافت تاریخی در جهان است که در گذشته و بر اثر برخی کم توجهیها آسیب دیده بود و لازم است که بار دیگر احیا شود که هر چند این مهم نیازمند اعتبارات زیادی است ولی سرمایهگذاری در این بخش میتواند رونق گردشگری استان بوشهر را در پی داشته باشد.
البته طی سالهای اخیر بارها صحبت از مرمت آن زده شده است ولی شاهد اقدامات عملی در این زمینه نبوده ایم و گویا مسئولان استان بوشهر عزم خود را برای احیای این محدوده جزم کردهاند.
یکی از مهمترین مشکلات بافت قدیم و فرسوده بوشهر، مشکل فاضلاب و دفع آبهای سطحی است که مشکلات زیادی را برای ساختمانهای آن ایجاد میکند و یکی از مشکلات توسعه این بافت است.
لزوم استفاده از سبک معماری بوشهر در ساخت و سازهای جدید
معاون ساماندهی و توسعه نوسازی بافتهای فرسوده شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران دوشنبهشب در نشست ساماندهی بافت قدیم بوشهر به ویژگیهای ممتاز این بافت اشاره کرد و اظهار داشت: بافت قدیم بوشهر دارای خصوصیات ممتازی است که این بافت را بینظیر کرده است.
علیرضا ابلقی با اشاره به ناشناختهبودن بسیاری از ویژگیهای ممتاز این بافت، خاطرنشان ساخت: باید برای احیای این بافت اقدامات سریع صورت بگیرد چرا که در غیر این صورت شاهد تخریب این بافت خواهیم بود و مشکلات زیادی در این زمینه ایجاد میشود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از سبک معماری بوشهر در ساخت و سازهای جدید این شهر، افزود: در شرایط کنونی هر چیزی که در بافت قدیم بوشهر ساخته میشود، هماهنگی لازم را در ارتباط با سبک معماری سنتی بوشهر ندارد.
معاون ساماندهی و توسعه نوسازی بافت های فرسوده شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به مشکلات فاضلاب در بافت قدیم بوشهر، تاکید کرد: فاضلاب بزرگترین مشکل این بافت است که باعث میشود تا حضور در این بافت سخت شود و گردشگران نتوانند به خوبی در این بافت بگردند.
وی خواستار تلاش و همت همه مسئولان برای بازیابی بافت قدیم بوشهر شد و ادامه داد: باید به صورت هدفمند در این زمینه تلاش کنیم و از کارهای سطحی و مقطعی پرهیز کنیم.
وضعیت بحرانی برخی از ساختمانهای بافت قدیم بوشهر
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای بازسازی و مرمت این بافت اظهار داشت: برخی از بناهای این بافت در حال تخریب هستند و باید برای احیای آنها تسریع باشیم.
محمد ابراهیم فروزانی با اشاره به وضعیت بحرانی برخی از ساختمانهای بافت قدیم بوشهر اضافه کرد: دستکاههای آب و فاضلاب باید تلاش بیشتری در زمینه بهبود شرایط این بافت داشته باشند تا شاهد تخریب این بافت نباشیم.
وی بر لزوم ارائه خدمات متنوع در این بافت به مردم تاکید کرد و افزود: نباید تنها به توسعه زیرساختهای مسکونی این بافت توجه کنیم و بلکه باید همه خدمات مورد نیاز مردم در این بافت ارائه شود.
علیرضا صفایی مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر نیز با اشاره به اختصاص 20 میلیارد رسال اعتبار برای ساخت دانشکده معماری در بافت قدیم بوشهر، بیان داشت: از همه توان و ظرفیتها برای توسعه این بافت استفاده خواهیم کرد و امیدواریم به خواستههای خود دست یابیم.
علی اکبر شمسا یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بوشهر بر لزوم تلاش همه مسئولان برای احیای بافت قدیم بوشهر تاکید کرد و ادامه داد: همه ما در این زمینه مسئول هستیم و باید با هزینه کردن در این بافت زمینه توسعه همه جانبه بوشهر را فراهم کنیم.
لزوم ساماندهی فاضلاب و دفع آب های سطحی بافت قدیم شهر بوشهر
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر نیز با اشاره به اینکه توسعه بافت قدیم بوشهر در اولویت مسئولان استان بوشهر قرار دارد، اظهار داشت: باید قدر این بافت تاریخی را بدانیم و برای جلوگیری از تخریب آن اقدامات اساسی صورت دهیم.
شاپور رستمی خواستار اجرای کارها در بافت قدیم بوشهر بر اساس معماری این بافت شد و اضافه کرد: باید خطوط قرمزی در بافت قدیم بوشهر مشخص شود و همه باید این خطوط را رعایت کنند.
وی بر لزوم ساماندهی فاضلاب و دفع آب های سطحی بافت قدیم شهر بوشهر تاکید کرد و ادامه داد: همه باید به صورت دلسوزانه در مسیر توسعه بافت قدیم بوشهر حرکت کنیم.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر به برخی برنامهریزیهای صورت گرفته برای بازسازی بافت قدیم بوشهر در سال جاری اشاره کرد و افزود: هزینه کردن در این بخش نوعی سرمایهگذاری برای آینده است.
نظر شما