به گزارش خبرنگار مهر، نادر نیک پرست صبح چهارشنبه در نشست کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی خراسان شمالی، با اشاره به اجرای سیاست های جدید جمعیتی در کشور و استان، اظهار کرد: با توجه به این که در طول 25 سال گذشته همواره در خصوص کنترل جمعیت فرهنگ سازی و تبلیغات شده است؛ تغییر این فرهنگ در کوتاه مدت امکان پذیر نبوده و نباید انتظار داشت مردم ایران به زودی دست از رفتار نهادینه شده خود بردارند.
وی اضافه کرد: در طول یک سال گذشته مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در گام نخست برای آموزش کارکنان خود برای تغییر نگاه آنها به سیاست های جمعیتی اقدام کرده تا آنها را با سیاست های جدید همراه کند.
نیک پرست با اشاره به این که وضعیت خراسان شمالی از نظر رشد جمعیت قابل قبول است، از رسیدن جمعیت این استان به حد جایگزینی قطعی خبر داد و افزود: در حال حاضر میزان رشد جمعیت در غالب نقاط این استان به 2.1 درصد رسیده که این میزان رشد از میانگین کشوری بالاتر است.
به گفته وی در این زمینه خراسان شمالی هدف گذاری وزارت بهداشت را محقق کرده اما هنوز رشد جمعیت در این استان موزون نیست به گونه ای که در برخی مناطق رشد جمعیت افزایش مناسبی داشته اما در قسمت هایی از خراسان شمالی نیز میزان رشد چندان مناسب نبوده است.
نیک پرست یادآور شد: بر اساس آمار موجود در حال حاضر میزان رشد جمعیت در مناطقی چون جرگلان، بیدک، باغچق و ... در خراسان شمالی دارای بیشترین رشد و مناطقی چون شهرستان اسفراین نیز دارای کمترین میزان رشد جمعیت بوده اند.
وی با بیان این که بر این اساس باید برای هر منطقه، با توجه به وضعیتی که دارد تدبیر و سیاست گذاری خاصی انجام شود، اضافه کرد: باید تلاش شود تا نرخ رشد جمعیت در استان متوازن و منطبق با سیاست های جمعیتی کشور باشد.
نیک پرست در ادامه با اشاره به آسیب ها و موانع موجود در برابر افزایش جمعیت استان و کشور، اظهار داشت: افزایش سن ازدواج و بالا رفتن سن باروری در میان اقشار تحصیل کرده جامعه، افزایش آمار طلاق، ناباروری، تجردهای قطعی و وجود خانه های مجردی از جمله این موانع به شمار می روند.
وی تصریح کرد: برای افزایش جمعیت کشور لازم است در کنار تشویق و ترغیب مردم برای فرزندآوری؛ موانع رشد جمعیت نیز برطرف شود تا مردم خود برای اجرای سیاست های افزایش جمعیت پیشگام شوند.
در حال حاضر خراسان شمالی بیش از 906 هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما