به گزارش خبرنگار مهر، عباس رجایی، ظهر شنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوایی آلودگی استان مرکزی، با اشاره به اینکه در کمیسیون کاهش آلودگی هوای کشور طرح هوای پارک بررسی و برای ورود به صحن علنی مجلس آماده است، افزود: در این طرح اقدامات سختگیرانه ای در بخش های مختلف برای کاهش آلودگی هوا مطرح شده است.
وی با بیان اینکه اگر این طرح به تصویب نهایی مجلس برسد می توانیم شرایطی مهیا کنیم که خودروهای تولید داخلی استانداردهای زیست محیطی را داشته باشند، افزود: این طرح در راستای کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ و رسیدن به استاندارد جهانی برنامه های خوبی دارد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بخشی از آلودگی هوا مربوط به خودروها است، اظهار کرد: در این طرح سن خودروها، میزان خروج آلایندگی از اگزوز خودروها و آلایندگی خودروهای فرسوده مطرح شده است.
وضعیت معاینه فنی خودروها نامساعد است
رجایی با اشاره به وضعیت نامساعد معاینه فنی خودروها، اضافه کرد: در برخی موارد مشاهده می شود که افراد با پرداخت مبالغی برچسب معاینه فنی را بدون داشتن استانداردهای لازم در خودروهای خود دریافت می کنند.
وی ادامه داد: آلودگی صوتی بخش دیگری از آلودگی در جامعه مطرح است که سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و که نتایج این قانون سبب رفع مشکلات آلودگی صوتی می شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با کسانی که تصمیم گیری های مربوط به آلودگی هوا را نقض می کنند و به دلایل غیرفنی اجرایی شدن برنامه ها را معلق می کنند برخورد شده و تصمیمات سختگیرانه و مجازات های خاصی برای آنان در نظر گرفته می شود.
رجایی با اشاره به اینکه با اعلام مدیر عامل شرکت گاز در فصل سرما کمبود گاز در کشور نداریم، خواستار پرداخت شش میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه برای تامین سوخت مورد نیاز برای فعالیت واحدهای تولیدی شد.
رفع مشکلات و ایجاد اصلاحات سبب حفظ تولید
استاندار استان مرکزی در این جلسه با تاکید بر اینکه در استان مرکزی تولید باید حفظ شود، گفت: در این کارگروه به دنبال کاهش آلودگی هوا هستیم و فعالیت هیچ واحد صنعتی متوقف نمی شود.
محمدحسین مقیمی با بیان اینکه باید کارخانه ها و اشتغال حفظ و به فعالیت خود ادامه دهند، گفت: باید برنامه زمان بندی برای اصلاحات و رفع مشکلات موجود داشته باشند.
وی اظهار کرد: باید مشکلات قابل رفع، حل، اصلاحات انجام و تصمیمات جدی گرفته شود و در این مسیر مسئولیت با صنایع و اداره کل صنعت، معدن و تجارت است، که گزارش کاملی از اجرای برنامه های خود برای کاهش آلودگی هوا ارائه کنند.
استاندار استان مرکزی ادامه داد: طی دو هفته برنامه ای از سوی صنعت، معدن و تجارت استان و تعیین زمان جایگزینی ۳۲۰ دیگ آلومینیوم سازی و واحد انتقال آندسازی ارائه شود.
کاهش تعداد روزهای ناسالم از ۹۰ روز به ۴۵ روز
مقیمی با بیان اینکه براساس آمار ایستگاه های سنجش آلودگی هوا امسال تعداد روزهای ناسالم ۴۵ روز بود، گفت: در سال ۹۲ شهر اراک ۹۰ روز آلوده را پشت سرگذاشت.
وی با اشاره به آلودگی های دیگر چون خودروها که سبب افزایش آلودگی می شوند، افزود: برای پیشگیری از مصرف مازوت در صنایع و بازگشتن اراک به حالت اول باید برنامه ریزی و زمان بندی داشته باشیم.
استاندار استان مرکزی تصریح کرد: وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان محیط زیست باید دستورالعملی تدوین کنند و براساس آن موادی که آلودگی های در شهرهای بزرگ ایجاد می کنند، چگونه مورد استفاده قرار گیرند تا آلودگی آن کاهش یابد.
مقیمی با تاکید بر اینکه سلامت مردم در اولویت است، اظهار کرد: باید در این بخش از فکر، دانش و انرژی و آمار و احتمال کمک بگیریم تا با تامین انرژی مورد نیاز صنایع، سلامت مردم را تضمین کنیم.
وی از دیگر مشکلات شهر اراک را حمل و نقل و ترافیک دانست و افزود: برای جایگزینی خودروهای فرسوده، موتورسیکلیت های آلاینده، اتوبوس ها و مینی بوس های خارج از رده که سهم بالای در آلودگی هوا دارند، برنامه ریزی شود.
تعویض ۷۰ دیگ آلومینیوم در ۶ ماهه گذشته
مدیر عامل شرکت ایرالکو اراک با ارائه گزارشی از فعالیت شرکت ایرالکو، گفت: فاز اول تعویض و نوسازی ۷۰ دیگ از خط سه مربوط به خطوط قدیم کارخانه آلومینیوم ایران احیا شد.
حمیدرضا بادکوبه ای با اشاره به اینکه خط مذکور دارای ۱۴۰ دیگ بود، افزود: ۷۰ دیگ خط مذکور در سال ۹۲ از مدار تولید خارج و جهت نوسازی و تعویض با دیگ هایی که قابلیت اتصال به سیستم فیلتراسیون را دارند، اقدام شد.
وی ادامه داد: مراحل پایانی نصب و بهره برداری از این ۷۰ دیگ در دست پیگسیری بوده و در ابتدای هفته گذشته فقط ۱۰ دیگ آن طی مراسمی به بهره برداری رسید.
مدیر عامل شرکت ایرالکو اراک اظهار کرد: در صورت بهره برداری کامل از این ۷۰ دیگ بخشی معادل ۱۶ درصد از دیگ های خطوط قدیمی به سیستم فیلتراسیون متصل می شود.
بادکوبه ای تصریح کرد: بر این اساس بیش از ۸۴ درصد خطوط قدیم کارگاه احیاء به سیستم فیلتراسیون متصل نبوده و آلاینده های حاصل از فرآیند تولید مستقیما به محیط تخلیه می شود.
وی تاکید کرد: در ادامه فاز اول این پروژه باید نسبت به تعطیلی باقیمانده ۷۰ دیگ قدیمی خط سه و جمع آوری و جایگزینی آن با دیگ های جدید در اسرع وقت اقدام شود.