۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۲۶

مشروح نشست خبری سخنگوی ارشاد؛

واکنش به اجراهای تالار وحدت/ مردم چقدر از نمایشگاه، کتاب خریدند؟

واکنش به اجراهای تالار وحدت/ مردم چقدر از نمایشگاه، کتاب خریدند؟

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد تالار وحدت باید در اختیار اجراهای هنری با کیفیت قرار گیرد و به ویژه این تالار محل اجرای جنگ‌های شاد و موسیقی پاپ نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست رسانه ای که صبح امروز ۱۱ خرداد ماه در وزارت ارشاد برگزار شد، درباره تخفیف ویژه پخش تیزر فیلم‌های در حال اکران گفت: در جلسه‌ای که برخی از سینماگران به اتفاق حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی با محمد سرافراز رئیس رسانه ملی داشتند، نقطه نظرهای بسیاری مطرح شد که یکی از این نقطه نظرها تخفیف ۹۸ درصدی تلویزیون برای پخش تیزر فیلم های در حال اکران از تلویزیون بود.

وی با اشاره به موارد دیگری که در این جلسه از سوی سینماگران با رئیس صدا و سیما مطرح شد، افزود: علاوه بر طرح تخفیف ویژه برای پخش تیزر فیلم های در حال اکران از تلویزیون، سه سرفصل دیگر نیز مطرح شد که ایجاد کمیته مشترک بین سینما و سیما با هدف بررسی پخش فیلم های داخلی از رسانه ملی، خرید رایت فیلم های سینمایی توسط تلویزیون و توجه به سینما به عنوان بازوی اثرگذار در تولید محتوا از جمله موارد مطرح در این جلسه بود.

توافقات ارشاد و صدا و سیما

نوش آبادی تبلیغ فیلم های سینمایی در حال اکران از شبکه های ماهواره ای را در شأن سینمای ایران ندانست و گفت: تبلیغات در شبکه های ماهواره نه در شان سینما و نه در شان فیلمساز است و اقدام اخیر رئیس سازمان صدا و سیما گامی مثبت در جهت توسعه سینما و اشاعه سینمای ملی بود؛ حرکتی که در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی شکل گرفت.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رویکرد صندوق اعتباری هنر توضیح داد: رویکرد دولت یازدهم از ابتدا بر وابسته نبودن صندوق اعتباری هنر به بودجه های دولتی بوده است و در این راستا ساماندهی امور هنرمندان کشور، تامین نیازهای معیشتی و رفاه از جمله بیمه و بیمه تکمیلی را نیز شامل می شود. علاوه بر عدم وابستگی صندوق اعتباری هنر به بودجه های دولتی در نظر داریم شأن هنرمند به عنوان قشر فرهیخته جامعه نیز حفظ شود و به همین دلیل به دنبال راهکارهایی برای ارتقا و تقویت اقتصادی این صندوق هستیم.

نوش‌آبادی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با اجرای موسیقی و نمایش‌های بی‌کیفیت شأن تالار وحدت زیر سوال رفته است واکنش حوزه مدیریتی وزارت ارشاد چیست؟ گفت: واقعیت این است که بسیاری از موسسات هنری و هنرمندان علاقه دارند در تالار وحدت اجرای برنامه داشته باشند، اما این امکان به معنی واقعی وجود ندارد چرا که تالار وحدت از مکان‌های مهم تاریخی و اثرگذار در حوزه هنر است و این انتظار که تالار وحدت را در اختیار هر برنامه‌ای قرار دهیم، بی‌مورد است.

وی در ادامه افزود: با این اوصاف تالار وحدت میزبان برنامه‌هایی خواهد بود که دارای استانداردهای هنری و فاخر باشند و بتوانند هنر ملی را معرفی و در اختیار مخاطب قرار دهند. نباید نمی‌توانیم هر هفته تالار وحدت را در اختیار جُنگ‌های شادی و برنامه‌های موسیقی پاپ قرار دهیم. درواقع نه امکان این کار را داریم و نه به صلاح است.

نوش‌آبادی در پاسخ به این نکته که برج میلاد پاسخگوی نیاز مخاطب موسیقی پاپ نیست، گفت: برای هر اجرا در تالار وحدت، اصولی تعریف شده که مطابق با این اصول و بر اساس استانداردهای یک برنامه هنری فاخر باید برنامه‌های اجرایی این تالار را فراهم کرد. بنابراین تالار وحدت مناسب اجرای موسیقی‌های پاپ نیست.

وی افزود: بر همین اساس در تلاش هستیم تفاهمنامه‌ای با شهرداری تهران مبنی بر در اختیار قرار دادن برج میلاد برای اجراهای موسیقی پاپ امضا شود تا نگرانی علاقه‌مندان به این موسیقی برطرف شود و بتوانند برنامه‌های مورد علاقه خود را در سالن‌های مناسب به نظاره بنشینند.

نوش‌آبادی در پایان این بخش از سخنانش گفت: واقعیت این است که در کشور محیط مناسب و فضاهای خوب برای برگزاری کنسرت و نمایش‌ وجود ندارد بنابراین در نظر داریم توافقنامه‌هایی با استان‌ها برای ساخت سالن‌های مناسب منعقد شود که در این راستا با استان کرمان تفاهمنامه بسته شده و قرار است ۱۰ سالن مناسب با همکاری شهرداری استان کرمان در این شهر ساخته شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد ارزیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تجربه نخست واگذاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به تشکل های صنفی حوزه نشر و اینکه آیا این وزارتخانه همچنان مصمم است که کل امور نمایشگاه را به تدریج و تا سال ۱۳۹۷ به آنها واگذار کند یا خیر؟ گفت: سیاست کلی وزارت ارشاد واسپاری و واگذاری امور به بخش غیر دولتی و استفاده از ظرفیت ها و امکانات و توانمندی های بخش خصوصی است.

وی افزود: با توجه به وظایف متنوع و متعددی و تکالیف بسیار پرزحمتی که به عهده وزارت ارشاد سپرده شده است، طبیعی است تنها با امکانات و ظرفیت های خودش توان برگزاری کامل نمایشگاه را نداشته باشد لذا تصمیم بر این است که آن حوزه هایی که قابل واسپاری است واگذار شود و همانطور که در حوزه های اقتصادی بسیار از نقاط دنیا، امور به بخش غیر دولتی سپرده شده است، در حوزه های فرهنگی هم این مسائل باید اجرا شود.

سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه ما در سیاست گذاری ها، تعیین اهداف، چارچوب‌ها و نظارت همچنان به همان شیوه سابق عمل خواهیم کرد و این امور بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود گفت: واسپاری کارها به معنی واگذاری سیاست ها و اهداف نیست و ما فقط امر تصدی گری و در واقع اجرا را واگذار می کنیم.

سخنگوی ارشاد ادامه داد: یکی از کارهایی که امسال واگذار شد، نمایشگاه کتاب تهران بود که هر ساله به عنوان یک نمایشگاه مهم ملی و بین المللی برگزار می شود. ما لاجرم و قهرا باید بخشی از کارهایمان را واگذار کنیم و از همین رو تصدی گری نمایشگاه را می توانیم واگذار کنیم. امسال هم این کار انجام شد که یک تجربه جدید و نسبتا موفق بود. قطعا نقاط ضعف هم داشته اما نقاط قوت آن از نقاط ضعفش بیشتر است.

وی همچنین با بیان اینکه ممکن است کسانی گزارش هایی ارائه کرده باشند که در آن نقاط ضعف نمایشگاه را بولد کرده باشند تاکید کرد: ما منکر نقاط ضعف نیستیم اما همین که به ناشران خودمان هویت و اعتبار دادیم که تشکل های آنها می توانند برگزار کننده یک نمایشگاه بزرگ ملی و بین المللی باشند، خود آنها را هم امیدوار کرده است. البته این چرخه باید کامل شود و در سال های آینده هم آن بخش هایی که احساس شود می تواند در این حرکت دیده شود، باید مدنظر قرار بگیرد.

واگذاری امور به بخش خصوصی به معنی واگذاری به مردم نیست

نوش آبادی همچنین از ادامه سیاست واسپاری امور به تشکل های صنفی حوزه های مربوطه و از جمله امور نمایشگاه مطبوعات، جشنواره مطبوعات و جشنواره قرآن خبر داد و گفت: واگذاری این امور به بخش خصوصی به معنی واگذاری به مردم نیست بلکه ما در این زمینه با تشکل ها و انجمن های و ان جی اوهای صنفی و تخصصی در ارتباط هستیم.

وی تاکید کرد که سیاست واسپاری امور این قبیل نمایشگاه ها و جشنواره ها به بخش های غیر دولتی، در راستای اجرای سیاست های کلی نظام، جلب اعتماد به مردم و با هدف گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری انجام می شود.

سخنگوی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره هزینه های نمایشگاه کتاب امسال هم با بیان اینکه هنوز ریز هزینه ها را در  اختیار ندارد گفت: نمایشگاه کتاب در سال ۹۴ هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی یک حرکت رو به رشد بود و امسال برای اولین بار هزینه های اضافه ای را که در این نمایشگاه وجود داشت، به حداقل رساندیم.

وی با اشاره به برخی اقدامات در این زمینه گفت: شاید برخی از این تصمیمات باعث گله مندی هم شد از جمله اقدام وزارت ارشاد به حذف بن کتاب در نمایشگاه بود ولی این یک کار درست بود چراکه توزیع بی رویه بن کتاب و ورود بن های کاغذی به بازار خرید و فروش و دست به دست شدن آنها در مسیرهایی ناسالم و نادرست آن هم برای کشوری که می خواهد توسعه فرهنگی را تجربه کند، زیبنده نبود.

این مقام مسئول وزارت ارشاد تصمیم اخیر دستگاه فرهنگی کشور را نشانه شجاعت وزارت ارشاد دانست و گفت: شجاعت وزارت ارشاد در این بود که بن های خرید کتاب را که بدون حساب و محاسبه و بی هدف چاپ می شد، جمع آوری کرد و میلیاردها تومان در این زمینه صرفه جویی شد. همچنین هزینه هایی که برخی از نهادها از وزارت ارشاد می گرفتند تا حضورشان را در نمایشگاه کتاب تهران به ما تحمیل کنند، آنها هم حذف شد چراکه ما معتقدیم نمایشگاه کتاب یک کار بزرگ فرهنگی است که همه باید به نوعی در آن احساس مشارکت داشته باشند.

به گفته سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این سیاست اصولی وزارت ارشاد بیش از ۱۰ میلیارد تومان صرفه جویی در حوزه هزینه های این وزارتخانه به دنبال داشته است.

خریداری بیش از صد میلیارد تومان کتاب در نمایشگاه امسال

نوش آبادی همچنین از خریداری بیش از صد میلیارد تومان کتاب در نمایشگاه امسال از سوی میلیون ها انسان علاقه مند و شیفته کتاب که به نمایشگاه می امدند، خبر داد و گفت: باید وزارت ارشاد به خاطر این کار بزرگ و حرکت شجاعانه اش تشویق شود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نمایشگاه قرآن هم گفت: این نمایشگاه امسال در ماه مبارک رمضان و با امکانات بیشتر برگزار خواهد شد.

سخنگوی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص آخرین بررسی ها برای تعیین مکان نمایشگاه کتاب در سال آینده اعلام کرد: شهردار تهران در آیین اختتامیه نمایشگاه کتاب قول داد که شرایط برگزاری این نمایشگاه در تپه های عباس آباد برای سال آینده فراهم شود که در این خصوص هم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کرده است. در هر حال ما از این قول استقبال می کنیم و از شهردار تهران هم تشکر می کنیم که قصد دارد در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد چراکه اگر ما بتوانیم مکان مناسبی برای نمایشگاه کتاب داشته باشیم این شهرداری و نهادهای دیگر مسئول در زمینه تعیین مکان مناسب برای نمایشگاه هستند که باید قدم جلو بگذارند.

وی گفت: واقعیت این است که مصلای تهران را برای برگزاری نمایشگاه کتاب نساخته اند اما چون مکانی مشابه مصلی فعلا نداریم، از آن برای برگزاری نمایشگاه استفاده می کنیم و اگرچه شاهد همکاری مدیریت مصلی هم هستیم اما نباید به این موضوع بسنده کنیم و باید فکر یک مکان مناسب و جایگاهی در خور شأن نمایشگاه کتاب تهران باشیم و امیدواریم شهرداری تهران با توجه به توانمندی های اجرایی و مالی که دارد مکان مناسبی را در اختیار نمایشگاه بزرگ کتاب تهران بگذارد.

حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سوالی درباره اظهارات پیروز ارجمند درخصوص واگذاری امور تامین امنیت کنسرت های موسیقی به ادارات اماکن در استان ها گفت: وقتی یک کنسرت موسیقی در استانی می خواهد برگزار شود، بدیهی است این استانداران و فرمانداران باید نسبت به تامین امنیت این کنسرت ها در شورای تامین اقدام کنند اما موافقت با برگزاری کنسرت ها به هیچ وجه منوط به مجوز شورای تامین استانداری ها نیست.

وی تاکید کرد: صدور مجوز برای کنسرت های  موسیقی در هر نقطه از کشور فقط بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هیچ نهاد دیگری مسئولیتی در این خصوص ندارد اما برگزاری این کنسرت ها نیازمند همکاری و مساعدت و مشارکت نهادهای انتظامی و امنیتی و سایر نهادها است.

نوش آبادی گفت: اگر شورای تامین یک استان مصلحت ندید یک برنامه ای اجرا شود این به معنای لغو مجوز آن نیست بلکه به معنی تعویق در اجرای آن برنامه است. استانداری ها و فرمانداری ها هم براساس قانون موظفند، امنیت اجتماعات قانونی را تامین کنند که این نوعی هدایت و حمایت و پشتیبانی است که صورت می گیرد و ما هم از این روند تشکر می کنیم و اعلام می کنیم که تامین امنیت کنسرت ها بر عهده آنها است نه جای دیگر.

سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر صدور مجوز اولین آلبوم رپ (گفت آواز) در کشور که خواستار توضیح نوش آبادی در این خصوص شد، گفت: ما قبلا هم گفته ایم که چیزی به نام موسیقی رپ با آن الگو و مدل غربی در کشور نداریم و مجوزی هم تاکنون به این شیوه داده نشده است اما آن آلبومی که مدنظر شما است، رپ نیست بلکه یک نوع موسیقی با یک نوع سبک و شیوه نو است که ممکن است موسیقی غربی الهام گرفته باشد اما محتوای آن کاملا مرتبط با معیارهای ما در وزارت ارشاد اسلامی است. من نمی توانم بپذیرم که به موسیقی رپ با همان الگوی غربی مجوز داده ایم کما اینکه آقای ارجمند و حتی خواننده آن اثر هم گفته اند که نمی شود نام این اثر را رپ گذاشت.

در این نشست خبری یکی از خبرنگاران با نشان دادن نسخه ای از یک آلبوم موسیقی به نام «فراموشی» و طرح این موضوع که این سی دی حاوی ترانه هایی در حمایت از فتنه ۸۸ است، خواستار توضیحات سخنگوی وزارت ارشاد درخصوص نحوه صدور مجوز به این آلبوم شد که نوش آبادی در این زمینه گفت: ظاهرا مجوز این آلبوم در سال ۱۳۹۲ صادر شده، محتوای این آلبوم در دولت قبلی هم مورد بررسی قرار گرفته بود و دولت قبلی هم آن را تایید کرده بود اما صدور مجوز آن به دولت جدید احاله پیدا کرد و در نهایت اصلاحاتی در متن این آلبوم به عمل آمد. این آلبوم هم بیشتر یک موسیقی دکلمه‌ای است و نه رپ.

نوش آبادی همچنین درباره احتمال برگزاری جشنواره موسیقی پاپ این مسأله را دور از ذهن ندانست اما گفت: هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.

کد خبر 2765925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha