۲۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۵۸

فائو هشدار داد:

۱۲.۹ میلیون یمنی مبتلا به ناامنی غذایی

۱۲.۹ میلیون یمنی مبتلا به ناامنی غذایی

براساس گزارش فائو، ادامه درگیری‌ها در منطقه خاورمیانه تاثیر شدیدی بر بخش کشاورزی خواهد گذاشت و ادامه این روند موجب خواهد شد تا کشورهای عراق، یمن و سوریه با یک «بحران فزاینده انسانی» رو به رو شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تازه‌ترین گزارش فائو نشان می‌دهد که از مجموع ۱۲.۹ میلیون نفر یمنی مبتلا به ناامنی غذایی، ۶.۱ میلیون نفر در وضعیت "اظطراری" و ۶.۸ میلیون نفر دیگر نیز در شرایط "بحرانی" از لحاظ دسترسی به غذا قرار دارند که این امر از افزایش ۲۱ درصدی وخامت اوضاع یمن در مقایسه با سال گذشته میلادی حکایت دارد.

براساس آخرین گزارش ماهانه منتشر شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با عنوان «شاخص بهای غذا» و نسخه جدید گزارش سه ماهه «چشم انداز زراعت و وضعیت غذا»، پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۵ میزان تولید غلات در منطقه خاورمیانه در مقایسه با شرایط خشک‌سالی سال گذشته در پی رشد ۱۸ درصدی تولید غلات در ترکیه اندکی بهبود یابد.

در این میان ادامه درگیری‌ها در منطقه تاثیر شدیدی بر بخش کشاورزی خواهد گذاشت و ادامه این روند موجب خواهد شد تا کشورهای عراق، یمن و سوریه  با یک «بحران فزاینده انسانی» رو به رو شوند.  پیش‌بینی می‌شود، میزان تولید غلات در جهان در سال ۲۰۱۵ به دو هزار و ۵۲۷ میلیون تن برسد که این رقم نشان دهنده کاهش ۱.۱ درصدی در مقایسه با میزان تولید سال ۲۰۱۴ است، حال آنکه در ماه گذشته میلادی (ژوئن) فرایند تولید نسبتا بهبود داشته است.

بنا براین گزارش، شاخص بهای غذا در ماه ژوئن در مقایسه با ماه مه به میزان ۰.۹ درصد کاهش داشته به طوری که این شاخص با رسیدن به عدد ۱۶۵.۱ واحد از کاهش ۲۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حکایت دارد، حال آنکه این رقم کمترین سطح از سپتامبر سال ۲۰۰۹ بدین سو محسوب می‌شود.

همچنین افت شاخص بهای غذای فائو به طور عمده ناشی از کاهش ۶.۶ درصدی قیمت شکر و نزول ۴.۱ درصدی قیمت محصولات لبنی است که با کاهش بهای روغن پالم و گندم نیز پیوند خورده است. بالا رفتن تقاضای جهانی غذای دام به ویژه در برزیل، چین و ایالات متحده نیز منجر به تقویت قیمت دانه‌های درشت غلات از جمله ذرت شده است.  گزارش فائو همچنین هشدار می‌دهد که روند قیمت جهانی و چشم انداز مطلوب تولید غلات نباید پوشاننده نا امنی غذایی در مناطق بحران زده جهان شود.

فائو در این گزارش پایان تاکید می‌کند که ۳۴ کشور بحران زده در جهان از جمله ۲۸ کشور آفریقایی، هم اکنون میزبان تعداد قابل توجهی از پناهندگان بوده که به شدت نیازمند دریافت کمک‌های غذایی هستند.

 

کد خبر 2858810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha