به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید محمد آتشزر صبح یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه درآمد نقدی شهرداری در حال حاضر تقریبا برابر با هزینههای جاری است، اظهار داشت: این وضعیت نیاز به تدبیری دارد که هم درآمدها اضافه شود و هم در زمینه هزینههای جاری باید بررسی دوباره شود.
وی با اشاره به اینکه در مسئله اضافه کاریها مشکلاتی در شهرداری وجود دارد، اظهار داشت: در این راستا طرحی توسط برخی از اعضای شورا امضا شده که به نحوه محاسبه اضافه کاری نظمی ببخشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم عنوان داشت: در خصوص نحوه محاسبه اضافه کاری باید مطابق با قانون کار رفتار شده و حداکثر چهار ساعت در روز محاسبه شود.
معضل انگیزه در نیروی انسانی
معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ضعفهای موجود در کیفیت منابع انسانی در شهرداری قم ابراز داشت: مسئله مدیریت منابع انسانی نقش اصلی را در مدیریت هر سازمانی دارد.
وی گفت: اگر میبینید درآمد شهرداری کم است یکی از مسائلش را باید در انگیزههای جستوجو کنید. نیروی علاقمند سرمایه یک سازمان است که موجب بهرهوری میشود.
محسن رنجبر افزود: در بررسیهای اولیه به این رسیدیم که ساماندهی وضعیت منابع انسانی جزو اولویتهای ما است و در حال حاضر در حال بررسی کردن ساختار سازمانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی از نیرویی تکلیف میخواهیم باید حقش را هم ادا کنیم اظهار داشت: باید برای منابع انسانی انگیزه لازم برای کار کردن وجود داشته باشد.
معاون شهردار قم افزود: اگر گاهی ناهنجاریهایی دیده میشود به خاطر این است که میخواهیم حق افراد را بدهیم.
وی ابراز داشت: در نظر داریم برای این منظور یک سیستم جامع نظاممند با عنوان جبران خدمت در نظر بگیریم و بهتر است شورا تا زمان پایان این بررسیها صبور باشد.
مصطفی ملایی هم در ادامه جلسه گفت: پیشنهاد میکنم سیستم جامعی برای حقوق و دستمزد طراحی شود تا پرداختها بر اساس قالب و نظام باشد و سلیقهای نشود.
این عضو شورای اسلامی شهر قم ابراز داشت: مسئله دیگر اهمیت سند راهبردی در حوزه منابع انسانی دارد تا عملکرد به سطح قابل قبول برسد.
رویه غلط سه سال گذشته
تنوع اشکال استخدامشدگان در شهرداری قم معضل دیگری بود که اعضای شورای شهر در این زمینه به آن اشاره کردند.
شهردار قم در واکنش به این سخنان با اشاره به اینکه مسئله تنوع استخدامها و اضافه کارهای خارج از چارچوب قانون مختص امروز و دیروز شهرداری قم نیست ابراز داشت: یک کار غلطی سه سال است دارد انجام میشود. اینکه اضافه کار بیش از ۱۷۵ ساعت پرداخت شود غیر قانونی است اما این کار غلط سه سال است دارد انجام میشود.
سید مرتضی سقائیاننژاد افزود: یکباره مدیریت جدیدی میآید و اگر یکباره بخواهیم تغییراتی بدهیم تبعاتی برای شهرداری و شورا خواهد داشت.
وی افزود: اگر همه اینها را در یک سیستم ببینیم و اصلاحات را با نگاه کلی انجام دهیم، بازخورد بهتری خواهد داشت.
شهردار قم با گلایه از اعضای شورای شهر، گفت: این رویه سه سال است دارد انجام میشود. چرا شورا در این سه سال سکوت کرده است؟ اگر یکباره این مبلغ کاهش پیدا کند، چطور میخواهیم با تبعات آن روبهرو شویم؟
وی اظهار داشت: ما کارانه و اضافه کار را در هم ادغام کردیم و اسمش را گذاشتیم جبران خدمت و یک قالب واحدی تعریف کردیم تا هر کسی بر اساس عملکرد حقوق بگیرد.
نظر شما