علیرضا اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از مجموع ۱۲۲ هزار و ۱۰۵ خانوار روستایی و عشایری این استان که مشمول طرح بیمه اجتماعی هستند، تاکنون ۳۴ هزار و ۸۵۳ خانوار تحت پوشش خدمات بیمه اجتماعی روستاییان، كشاورزان و عشایر قرار گرفته اند.
وی گفت: عدم توجه روستاییان به مزایای بیمه، مشكلات جدی اقتصادی، پایین بودن سرانه درآمد خانوارها در استان، خشكسالی های مداوم و ... از جمله مهم ترین علت بی بهره بودن این تعداد خانوار روستایی و عشایری از مزایای بیمه اجتماعی روستاییان است.
اسدی اظهار داشت: عضویت روستاییان و عشایر در صندوق بیمه اجتماعی اختیاری است و لذا می طلبد تا روستائیان و عشایر استان با آگاهی از مزایای این طرح و عضویت در این صندوق، آینده و رفاه خود و خانواده شان را تامین كنند.
به گفته وی، سرمایه گذاری در بحث بیمه در كشور كمتر از ۲۰ درصد است كه باید به آن توجه شود.
اسدی تاكید كرد: در بحث كاهش جذب شدگان بیمه نباید همواره مردم را مقصر دانست چراكه عدم حمایت مسئولان یكی دیگر از دلایل اصلی این كاهش است.
اسدی همچنین از ابلاغ قانون بازنشستگی پیش از موعود كشاورزان در آینده ای نزدیك خبر داد و گفت: با ابلاغ قانون بازنشستگی پیش از موعود و ایجاد محدودیت ها، افراد بیمه نشده از کمک ۱۰ درصدی دولت به بحث بیمه های اجتماعی محروم می شوند.
وی تصریح کرد: کسانی که قبل از ابلاغ این قانون به عضویت صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، کشاورزان و عشایر درآمده باشند، تا پایان موعد بازنشستگی از مزایای کمک دولت بهره مندخواهند شد.
وی با بیان اینكه خراسان شمالی سال گذشته رتبه اول كشوری را در جذب بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و كشاورزان را كسب كرد، افزود: امسال با توجه به جمعیت استان، رتبه ۱۰ كشوری جذب بیمه اجتماعی روستاییان به خراسان شمالی اختصاص یافت.
اسدی همچنین از افزایش ۱۴ درصدی حقوق مستمری بگیران این صندوق از ابتدای سال جاری خبر داد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، كشاورزان و عشایر خراسان شمالی گفت: با توجه به خشكسالی های مداوم، سرمازدگی، اوج بیكاری و ... اگر مسئولان ارشد استان به صورت جدی به بحث بیمه ورود پیدا كنند بسیاری از مشكلات رفع می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استان خراسان شمالی با دارابودن هشت شهرستان جمعیتی بالغ بر ۹۱۷ هزار نفر دارد که بیش از نیمی از این جمعیت ساکن روستاها هستند.
نظر شما