۲۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۰۸

با اجرای ۱۲ نمایش راه یافته به بخش نهایی؛

جشنواره سراسری تئاتر رضوی در بجنورد به پرده پایانی رسید

جشنواره سراسری تئاتر رضوی در بجنورد به پرده پایانی رسید

بجنورد- دهمین جشنواره تئاتر رضوی در خراسان شمالی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) پس از نمایش ۱۲ اثر راه یافته به بخش نهایی، به ایستگاه آخر رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) از بیست و پنجم مردادماه در خراسان شمالی آغاز شده و پنج شنبه با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان می دهد.

با اتمام ۱۲ نمایش راه یافته به بخش نهایی این رویداد فرهنگی، عصر امروز با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اختتامیه دهمین جشنواره تئاتر رضوی در سالن گلشن بجنورد برگزار و هیات داوران آثار برتر این دوره از جشنواره را معرفی می کنند.

پیش از برنامه اختتامیه طبق برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی و دبیرخانه دهمین جشنواره تئاتر رضوی هنرمندان و کارگردانان این جشنواره به مشهدالرضا(ع) برای زیارت این امام همام اعزام می شوند.

حسن عابدی، دبیر اجرایی دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی گفت: برگزاری دهمین جشنواره تئاتر رضوی دستاوردهای بزرگ و گرانبهایی در پی داشت؛ نخست اینکه برای ما این موضوع به وضوح درک شد که از این به بعد در حوزه تئاتر دینی و تولید یک اثر مطلوب نمایشی با موضوع دینی و ارزشی باید چگونه حرکت کنیم.

وی ادامه داد: این جشنواره دارای مجموعه برنامه‌های فشرده و مفیدی بود؛ اگر همایش تئاتر دین برگزار کردیم، اگر کارگاه‌های بین‌المللی را در آن شاهد بودیم، با این وجود نباید انتظار آن را داشته باشیم که همه ایده‌آل‌ها و آنچه که در زمینه تولید تئاتر دینی مطلوب است در همین دوره متبلور شود، اما باید همچنان در این مسیر کوشا و پویا بود و حرکت در آن را متوقف نکرد و این دوره تنها مقدمه‌ای برای فعالیتی مستمر و فراگیر در زمینه تئاتر رضوی بود.

در این جشنواره دیگر شاهد آثار سطحی و نخ‌نما نبودیم

دبیر اجرایی جشنواره تئاتر رضوی با اشاره به اینکه تفاوت آثار این دوره از جشنواره با ادوار گذشته در آن بود که دیگر شاهد نمایش‌های نخ‌نما و سطحی در آن نبودیم، تصریح کرد: با این وجود باید این نکته را متذکر شد که همچنان باید در متون و کیفیت اجرای آثار تأمل بیشتری داشت که تحقق این امر مستلزم آن است که کارگردانان در بازه زمانی گسترده به کار تولید مشغول شوند و به این شکل نباشد که در بازه زمانی دو سه ماهه تا آغاز جشنواره، تازه به فکر تولید و شرکت آثار نمایشی در جشنواره باشیم.

عابدی افزود: به جرات می‌توانم بگویم تولید مشترک ایران و تاجیکستان با نام نمایش «نیم‌مرده» نقطه این دوره از جشنواره تئاتر رضوی بود؛ این اثر نمایشی هم دغدغه‌های حکومتی را مورد نظر قرار داده بود و هم پیرو سیاست‌های فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی بود که از نظر فنی و تکنیکی در سطح مترقی تولید و به اجرا درآمد، به شکلی که استانداری خراسان شمالی تقدیر و تشکر ویژه‌ای از این نمایش به عمل آورد و مخاطبان نیز رضایت قلبی از اجرای آن داشتند.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: اعتقاد دارم اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک بار پای تماشای این نمایش بنشینند، تأثیر آن به قدری خواهد بود که در بودجه تئاتر شاهد تغییرات بزرگی خواهیم بود؛ چرا که آنچه در این نمایش شاهد آن هستیم همه خواسته‌های کلان سیاسی نظام را برآورده خواهد ساخت؛ آنچه که در مورد تروریسم، ظهور داعش مورد نظر است در این نمایش به آن پرداخته شده و اینکه دین و فرهنگ رضوی تا چه حد تأثیری شگرف در خانواده‌ای دارد که اسیر چنین جریاناتی شده‌اند.

برگزاری بین‌المللی جشنواره به شرط فراهم آمدن مقدمات و تجهیز زیرساخت‌ها

عابدی با اشاره به اینکه تولید این نمایش همکاری مؤثر فرهنگی ایران با یک کشور مسلمان محسوب می‌شود، تأکید کرد: این امر زمینه مناسبی را برای نگاه بین‌المللی داشتن به این جشنواره فراهم می‌آورد؛ جشنواره تئاتر رضوی می‌تواند بین‌المللی برگزار شود به شرط آنکه پیش‌زمینه‌ها و زیرساخت‌های آن فراهم شود؛ ابتدا باید به فکر دبیرخانه دائمی جشنواره بود و ایجاد بخش بین‌الملل که ارتباطات وسیعی را با کشورهای به ویژه اسلامی برقرار می‌کند، در دستور کار قرار داد؛ البته پیشنهاد می‌شود پیش از اقدام برای برگزاری بین‌المللی «تئاتر رضوی» به فکر برگزاری همایش بین‌المللی تئاتر دینی ویژه جهان اسلام بود.

وی گفت: بهره‌برداری از تماشاخانه شمس آن هم در فاصله‌ای کمتر از سه‌ ماه، ظرفیت بسیار خوبی به سرانه فضاهای نمایشی اضافه کرد که به برکت امام‌رضا(ع) این اتفاق را در جریان دهمین جشنواره تئاتر رضوی شاهد بودیم و از جمله دستاوردهای خوب این جشنواره بود که مسلماً مواهب زیادی را متوجه تئاتر شهرستانی و خراسان شمالی خواهد کرد.

رونمایی از کتاب همایش گفتمان تئاتر دینی در آئین اختتامیه

عابدی ادامه داد: در مطلع این دوره از جشنواره شاهد برگزاری همایش دو روزه گفتمان تئاتر دینی بودیم که خروجی این همایش انتشار کتابی است که آن را در مراسم اختتامیه رونمایی خواهیم کرد و شرح همه سخنرانی‌ها و تبادل نظرات کارشناسی در آن است که برای استفاده پژوهشگران به سراسر کشور ارسال خواهد شد.

وی در پایان گفت: روزگاری تصمیم مسئولان برای ایجاد یک جریان تئاتر دینی بود که در طول سالیان اخیر برگزاری جشنواره تئاتر حقیقت پس از آن «تئاتر صاحبدلان» را شاهد بودیم و پیش از آن همایش نمایشی عاشورائیان که هیچ یک دوامی نداشتند، اما امیدواریم به برکت نام امام رضا(ع) و کارهای زیربنایی و اصولی که در جشنواره تئاتر رضوی در حال انجام و پیگیری است، این جشنواره همچنان با صلابت به راه خود ادامه دهد، همچنان که تاکنون ۱۰ دوره موفقیت‌آمیز را سپری کرده است.

یادآور می‌شود، اختتامیه دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی پنج شنبه، ۲۹ مرداد ساعت ۲۰:۳۰ در تالار گلشن بجنورد برگزار می شود.

 

کد خبر 2888874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha