به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه بازدید از بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی ایران، درباره رشته روانشناسی بالینی گفت: یکی از تصمیمات نادرست سالهای گذشته را تربیت دانشجویان توسط وزارت علوم، در رشته هایی بوده است که به هیچ عنوان از بهداشت و درمان جدا نیستند که نمونه آن روانشناس بالینی است.
وزیر بهداشت افزود: روانشناس بالینی حتما باید در زیر مجموعه وزارت بهداشت، تربیت شود در حالی که وزارت علوم، سالانه چندین هزار روانشناس بالینی را تربیت می کند و این شرایط به این رشته منحصر نمی شود چرا که در برخی از رشته ها، دانشجویان حتی یک روز هم دوره بالینی را نمی بینند.
وی گفت: طبق سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تولیت سلامت با وزارت بهداشت است طی چندین جلسه با وزارت علوم، در روزهای آینده در خصوص استفاده از بالین برای برخی رشته ها تصمیم گیری خواهد شد.
وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که روانپزشکان نمی توانند کار روانشناسان را انجام دهند و در این زمینه همپوشانی وجود دارد، برنامه وزارت بهداشت در این خصوص چیست، اظهار داشت: همپوشانی که قطعا وجود دارد اما بخش عمده ای از کار روانپزشک مربوط به روانکاوی و روان درمانی است.
وی افزود: روانپزشکی تنها محدود به دادن دارو و یا شوک درمانی نیست اما متاسفانه در سالهای گذشته تصمیمات نادرستی گرفته شد که به سلامتی مردم آسیب رساند.
هاشمی تأکید کرد: از نظر ما روانشناسان، روانپزشکان، پرستاران این حوزه جزیی از تیم پزشکی هستند و لازم است تا در قالب مصوبات شورای گسترش وزارت بهداشت مجوز گرفته و توسعه یابند که حدود اختیارات، روابط و حیطه درمانی آنها مشخص شود.
وی تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا، روان کاوی و روان درمانی بخشی از روانپزشکی است و اخیرا هم پس از دوره تخصص، رشته ای جدید تحت عنوان فلوشیپ روان درمانی راه اندازی شد و ما نیز بر توسعه این رشته توجه داریم.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نکته توجه و اهتمام دارند که آموزش چنین رشته ها و گروه های مشابهی که با سلامت مردم سر و کار دارند در قالب مصوبات شورای گسترش وزارت بهداشت صورت گیرد.
نظر شما