۳۰ دی ۱۳۹۴، ۹:۰۶

خسروآبادی در گفتگو با مهر؛

مجلس، شهرداری را به حمایت از صنایع دستی موظف کند

مجلس، شهرداری را به حمایت از صنایع دستی موظف کند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: ما در تهران به ۱۰ بازارچه موقت و دائمی نیاز داریم و مجلس باید شهرداری‌ها را مکلف کند تا فضاهایی را به فروش صنایع دستی اختصاص دهند.

رجبعلی خسروآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر به ضرورت حمایت شهرداری‌ها از صنایع دستی اشاره و بیان کرد: ما یک سری نهاد عمومی داریم؛ شهرداری‌ها هم در شمار این نهادها هستند که زیر نظر دولت اداره نمی‌شوند و لازم است قانونی وجود داشته باشد که این نهادهای عمومی به اجرای آن ملزم شوند. بنابراین باید در برنامه ششم توسعه قانونی وضع و شهرداری‌ها به حمایت از صنایع دستی مکلف شوند.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، مجلس باید شهرداری‌ها را مکلف کند تا فضاهایی را به فروش صنایع دستی اختصاص دهند. برای مثال ما در تهران به ۱۰ بازارچه موقت و دائمی نیاز داریم. من نمی‌توانم این امکان را فراهم آورم. من به‌عنوان نماینده سازمان میراث فرهنگی می‌توانم رصدکننده، حامی و گزارش دهنده به مجلس و قوه قضاییه باشم. اما این شهرداری است که مدیریت شهری را برعهده دارد و می‌تواند مکانی را به بازارچه صنایع دستی تبدیل کند.

خسروآبادی به ضرورت وجود مدیریت یکپارچه شهری اشاره و بیان کرد: بحث شهرداری، بحث اداره شهر است. وقتی می‌گوییم مدیریت یکپارچه شهری، باید هماهنگی‌ها و ارتباطاتی میان اجزا و سازمان‌های مختلف وجود داشته باشد. نه این‌که سازمان میراث فرهنگی کار خود را انجام دهد و به اندازه بودجه و اعتباراتش هزینه کند و شهرداری هم بگوید وظیفه من جدول کشی و ایجاد فضای سبز است و توجه به میراث فرهنگی و صنایع دستی، کار من نیست. ما نمی‌خواهیم جزیره‌ای رفتار کنیم.

خسروآبادی توجه به هنرمندان را دمیدن روح زندگی در شهر دانست و افزود: چند سالی است که شهرداری تهران، بهسازی و بازسازی باقت قدیمی و حتی مرمت چند بنای تاریخی ارزشمند در بافت فرسوده را آغاز کرده و نمای شهر را تغییر داده است. پس چرا شهرداری نباید به هنر و هنرمندان توجه کند تا هم وضعیت معیشتی هنرمندان بهتر و هم روح زندگی در پیکره شهر دمیده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران درباره قطع بیمه هنرمندان صنایع دستی گفت: بیمه هنرمندان، همان چیزی است که ما طالب آن هستیم؛ یکی از مشکلات اصلی ما اعتبار است. نه ما و نه سازمان تامین اجتماعی، اعتبار لازم برای این کار را نداریم. اما برآن هستیم تا نمایشگاه‌ها و فضاهای خاصی را به هنرمندان برجسته اختصاص دهیم.

خسروآبادی، تبدیل اثر هنرمندان شاخص به برند را یکی از ضروریات دانست و افزود: مجسمه‌ای که نشان تانیک می‌سازد یا اثر علی اکبرخان صنعتی است، هم ارزش مالی و هم معنوی بسیار دارد ممکن است همان مجسمه را یک دانشجوی هنر هم بسازد اما قدر مسلم آن ارزش را ندارد. ما برآنیم تا کار هنرمندان شاخص خود را به برند تبدیل کنیم و فضایی را به آنان اختصاص دهیم تا کارهاشان را ارائه کنند و مشتریان خاص خود را داشته باشند.

به گفته او چه دولت چه مجلس باید از صنایع دستی حمایت کنند. به همین خاطر در لایحه برنامه ششم توسعه پیشنهاداتی در این طمینه مطرح شده؛ باشد که مورد تایید مجلس قرار بگیرد چراکه ما یک طرح داریم یک لایحه. طرح، آن چیزی است که نمایندگان مجلس پیشنهاد می‌دهند و لایحه را هیئت دولت مطرح می‌کند. برنامه ششم، لایحه دولت است که باید در مجلس هم مورد تایید قرار بگیرد.

خسروآبادی با اشاره به طرح مجلس در حمایت از صنایع دستی  گفت: مجلس در حال بررسی این طرح است. لایحه‌ای هم در قالب برنامه ششم توسعه از سوی هیئت دولت ارسال شده که در هر دو سطح باید از صنایع دستی حمایت شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: خاطرم هست سازمان مدیریت، در بودجه سنواتی دهه ۸۰، بندی ر ا گداشته بود که یک درصد از اعتبارات عمرانی هر دستگاه، صرف خرید صنایع دستی بشود. بگذریم از این‌که تنها بخشی از این طرح، عملی شد زیرا قانون، شرط لازم است نه کافی و باید هم حوزه رسانه هم مطالبات عمومی هم دستگاه‌ها، خودشان این حساسیت را نسبت به صنایع دستی داشته باشند گرچه ما فکر می‌کنیم در بحث صنایع دستی رغبتی در سازمان‌ها وجود دارد. باید زمینه‌های قانونی اش را فراهم کنیم.

کد خبر 3028600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha