به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته یکشنبه ۱۱ بهمن ماه جشنواره تئاتر فجر آخرین روز از اجراهای صحنه ای و خیابانی خود را پشت سر گذاشت. در این روز ۹ نمایش در بخش صحنه ای و ۵ نمایش در بخش خیابانی و محیطی سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا شدند.
بر این اساس نمایش های «بازار عاشقان» به کارگردانی هادی مرزبان در سالن اصلی تئاتر شهر، «دیوان شرقی - غربی» به کارگردانی محسن حسینی در تالار چهارسو، «مده آ» به کارگردانی فریبرز کریمی در تالار سایه، «غرامت» به کارگردانی محمد درند و سعید زندی در تالار قشقایی، «آش با طعم زهر» به کارگردانی محمد رسائلی در تالار هنر، «متاستاز» به کارگردانی علی اصغر دشتی در تالار مولوی، «فاجعه» به کارگردانی آگروپاسیون سنور سرانو از اسپانیا در تالار حافظ، «داستان میان رودان» به کارگردانی علی شمس در سالن استاد سمندریان و «خواب طولانی انارآباد» به کارگردانی آلما گشتاسب در تماشاخانه استاد انتظامی در بخش صحنه ای اجرا شدند.
همچنین در بخش نمایش های خیابانی و محیطی در محوطه مجموعه تئاتر شهر ساعت ۱۶ نمایش «داهول» به کارگردانی علی قاضی از مسجد سلیمان با مدت زمان ۲۰ دقیقه، ساعت ۱۶:۳۰ «همین روزها» به کارگردانی پیام عزیزی از تهران با مدت زمان ۲۵ دقیقه، ساعت ۱۷ «نوازش جوجه تیغی» به کارگردانی فاطمه رادمنش از تهران با مدت زمان ۲۵ دقیقه اجرا شدند.
در باغ هنر (خانه هنرمندان ایران) نیز ساعت ۱۷ نمایش «پسماندگان» به کارگردانی کیوان نخعی از تهران با مدت زمان ۳۰ دقیقه و در محوطه برج میلاد، ساعت ۱۷ نمایش «پروانگی» به کارگردانی حامد زارعان از تهران با مدت زمان ۳۰ دقیقه میزبان علاقه مندان به تئاتر بودند.
نمایش «بازار عاشقان» به کارگردانی هادی مرزبان در آخرین شب از برگزاری جشنواره تئاتر فجر در دومین اجرای خود میزبان تعداد زیادی از علاقه مندان به تئاتر بود. تمام ظرفیت سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر و بالکن این تالار مملو از جمعیت بود تا جایی که مسئولان تئاتر شهر مجبور شدند در میانه های این نمایش ۱۲۰ دقیقه ای برای تماشاگرانی که ایستاده در بالکن نمایش را می دیدند، صندلی های اضافه بگذارند.
این نمایش داستان شیفتگی مولانا و شمس را روایت می کند. در این نمایش شمس به جرم اغوای مولانا و تلاش برای خارج کردن او از شریعت، تاسیس خانقاه، تشکیل مجالس سماع و رقص، ایجاد شور در قونیه، سنت شکنی، بدعت و نوآوری در عقیده، دین و مرام و بسیاری دیگر از جرایم مورد محاکمه قرار می گیرد. مردم شهر قونیه درک درستی از ارتباط شمس و مولانا و شیفتگی مولانا به مرادش نداشتند که در این اثر نمایشی این مساله به مخاطب منتقل شد.
در بخشی از دادگاه محاکمه شمس، منصور حلاج از معروفترین عرفا و شاعران سده سوم هجری قمری که به جرم کفرگویی و گفتن «انا الحق» به دار آویخته شد نیز از میان تماشاگران وارد محکمه شده و روایتی از چگونگی اتهام هایی که به او وارد شده بود به نمایش گذاشت. مراسم بر دار شدن حلاج با بازی ایرج راد نیز در این میان به تصویر کشیده شد. این اثر نمایشی با همراهی گروه حرکت به صحنه رفت و بیش از ۴۰ نفر از بازیگران گروه حرکت در بخش هایی همراه با شمس که فرهاد قائمیان نقشش را ایفا می کرد به سماع می پرداختند.
نمایش «بازار عاشقان» با بازی ایوب آقاخانی، فرهاد قائمیان، فرزانه کابلی، شهران عبدلی، ایرج راد و ... از ۷ فروردین ماه نیز اجرای عمومی خود را در تالار وحدت آغاز می کند.
نمایش «دیوان غربی - شرقی» به کارگردانی محسن حسینی نیز دیگر نمایشی بود که شب گذشته در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت. این اثر نمایشی بر اساس «دیوان غربی - شرقی» گوته نوشته شده است و در آن ۹ الهه هنر ارتباط دهنده دیوان غرب و شرق و گوته و حافظ بودند.
این نمایش نیز برپایه حرکات موزون، خواندن اشعار و تصاویری بر پایه نور و حرکت استوار بود. در این نمایش ۵ تابلو از ۱۲ تابلو منظومه «دیوان غربی - شرقی» گوته به تصویر کشیده شده و داستان نمایش نیز از کارگاه مجسمه سازی پیگمالیون مجسمه ساز شناخته شده قبرسی آغاز می شد که محسن حسینی نقش او را ایفا می کرد.
این نمایش در نهایت نظرات متفاوت تماشاگران را در پی داشت و عده ای راضی از اجرا بیرون آمدند و برخی دیگر انتقاداتی به نوع تصویرسازی ها، خوانش متن و نوع خوانش اشعار در این نمایش داشتند.
این اثر نمایشی اجرای عمومی خود را از ۱۶ بهمن ماه در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر آغاز می کند.
نظر شما