۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۰۷

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد:

رتبه ایران در تولید علم بالاتر از ترکیه و رژیم صهیونیستی

رتبه ایران در تولید علم بالاتر از ترکیه و رژیم صهیونیستی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رتبه برتر ایران در سال ۲۰۱۵ از نظر تولید علم، گفت: رتبه ارجاع مقالات و تولید علم ایران حتی از ترکیه و رژیم اشغالگر قدس بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا ملک زاده در حاشیه همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران در خصوص تخلفات پژوهشی گفت: در تمام کشورهای دنیا در پروسه و همچنین نشر تحقیقات تخلفاتی وجود دارد اما ما توانستیم کمیته ای را تحت عنوان اخلاق در پژوهش در دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی مستقر کنیم که بر سلامت پژوهش و نشر آن نظارت کنند.

ملک زاده مهمترین مشکل حوزه تحقیقات و فناوری را عدم صرف وقت کافی توسط نیروی انسانی و اعضا هیات علمی دانشگاه ها دانست و افزود: علی رغم جایگاه نخست ایران در منطقه در حوزه علم، تا سال گذشته بودجه پژوهشی کشور کمتر از نیم درصد بود که خوشبختانه در بودجه سال آینده دولت یک درصد بودجه را به حوزه پژوهش اختصاص داده که امیدواریم درمجلس نیز تصویب شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین در خصوص برنامه های این وزارتخانه برای پارک های علم و فناوری، خاطرنشان کرد: برای راه اندازی چندین پارک علم و فناوری در تهران و شهرستان ها برنامه ریزی های لازم را انجام داده ایم اما سیاست اصلی ما این است که فناوران بخش سلامت بتوانند از پارک های علم و فناوری موجود در وزارت علوم استفاده کنند زیرا ما نیازمند انجام تحقیقات و پژوهش های مشترک هستیم.

ملک زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رتبه برتر ایران در سال ۲۰۱۵ از نظر تولید علم و به عبارتی شامل تعداد و همچنین ارجاع به مقالات دانشمندان ایرانی در سطح منطقه و کشورهای اسلامی، اظهار داشت رتبه ایران حتی از ترکیه و رژیم اشغال گر قدس نیز بالاتر بود.

وی افزود: علاوه بر جایگاه نخست ایران در حوزه تعداد مقالات، کیفیت آنها نیز بسیار مطلوب بود که توانست باعث کسب رتبه برتر ایران در حوزه ارجاع و استناد به مقالات نیز شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به عنوان یکی از دانشگاه های بسیار مهم در حوزه توانبخشی یاد کرد و گفت: یکی از حوزه های مهم فعالیت در این دانشگاه، در مورد معلولیت و عقب ماندگی ذهنی و مطالعات ژنتیکی است و امیدواریم با این مطالعات بتوانیم از تولد نوزادان دارای معلولیت و عقب ماندگی ذهنی جلوگیری کنیم.

 وی افزود: برخی از طرح های اجرایی و مطالعاتی توسط معلولان تحصیل کرده به ما ارائه شده که از آنها حمایت کرده ایم.

ملک زاده در خصوص وسایل و تجهیزات توانبخشی مورد نیاز کشور، گفت: تعدادی از شرکت های دانش بنیان به تولید این تجهیزات می پردازند که امیدواریم با حمایت از آنها بتوانیم تجهیزاتی را که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد را در داخل کشور تولیدکنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به لزوم حمایت از تولید تجهیزات و وسایل سرمایه ای مورد نیاز در حوزه توانبخشی گفت: با این اقدام می توان علاوه بر کاهش قیمت، دسترسی را نیز افزایش داد.

وی در پایان یادآور شد: بسیاری از وسایل و تجهیزات مورد نیاز توانبخشی در حال حاضر در داخل کشور و توسط شرکت های وابسته به سازمان هلال احمر تولید می شود.

کد خبر 3559773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha