به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت آیینی، با بیان اینکه در هیئتها و عزاداریهای حسینی کمتر از آثار ادبی عاشورایی کهن استفاده میشود، اظهار کرد: آثار عاشورایی شاعرانی همچون عمان سامانی، نیر تبریزی، فواد کرمانی، اوحد کرمانی و جیحون یزدی کمتر استفاده میشود.
وی ادامه داد: جوانانی که سواد ادبی کمتری هم دارند، از شعرهایی برای مداحی استفاده میکنند که ارزش شعری ندارند، حتی به سلیقه خود کلمات اشعار را تغییر میدهند و باعث بر هم ریختن وزنی شعری آن میشوند. البته در این بین شاعرانی همچون علی انسانی، غلامرضا سازگار و سعید حدادیان و... به دلیل شاعربودن، ذوق ادبی و شعری دارند و اشعار مناسبی برای ایام عزاداری میسرایند و اگر هم بخواهند از شعر شاعری استفاده کنند، به سراغ اشعار کهن و فاخر کشورمان می روند.
این شاعر با اشاره به اینکه توجه به محتوای اشعار در یکی دو سال اخیر بیشتر شده است، گفت: متاسفانه چند سال قبل روند به گونه ای پیش رفته بود که مداحان، هر چه می خواستند می گفتند و اشعار نامناسبی در هیئتها خوانده می شد که شاید آن فرد مداح، با برادر خود هم آن گونه نتواند صحبت کند. به هر حال این روند تغییر کرده و امروز، مداحان دقت بیشتری در این زمینه دارند.
اسرافیلی اظهار داشت: زمانی که کودک بودم، دستههای عزاداری با موسیقی حماسی در روزهای ابتدایی ماه محرم، حرکت میکردند و در روز عاشورا، این موسیقی حزنانگیز می شد و متوجه میشدیم که آن روز به خصوص، همه چیز تغییر کرده و فضای غمگینتری حاکم شده است. همچنین وقتی دستههای عزاداری از کنار یکدیگر رد میشدند، عزاداران حسینی با احترام با هم برخورد میکردند و با کم کردن صداها، تلاش میکردند و نظم عزاداری هیئت یا دسته مجاور خود را بر هم نزنند. متاسفانه امروز به نظر میرسد فضای رقابتی در این زمینه شکل گرفته و دسته های عزاداری با رسیدن به یکدیگر بیشتر و محکمتر بر طبلهایشان میکوبند.
این شاعر اهلبیت(ع) در پایان گفت: معتقدم حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی میتوانند با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی برای مداحان، وزن و قالبهای شعری، مقتل خوانی، تاریخ و ... را آموزش دهند و مداحان با گذراندن این دورهها و پس از قبولی در یک آزمون، اجازه مداحی پیدا کنند. این گونه که هر شخصی از خانه و خیابان و بدون مطالعه خاصی مداح شود درست نیست.
نظر شما