۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۶:۱۴

معاون چیت‌چیان به مهر خبر داد:

بدهی برقی عراق به ایران یک میلیارد دلار شد/ عراقی‌ها پول نمی‌دهند

بدهی برقی عراق به ایران یک میلیارد دلار شد/ عراقی‌ها پول نمی‌دهند

معاون وزیر نیرو با اشاره به طلب حدود یک میلیارد دلاری ایران از وزارت نیروی عراق، گفت: بدهی برقی عراقی‌ها قسط بندی شده اما تاکنون پرداخت پول اقساط به تعویق افتاده است.

هوشنگ فلاحتیان در گفتگو با مهر با اشاره به طلب حدود یک میلیارد دلاری ایران از وزارت نیروی عراق بابت صادرات برق، گفت: با توجه به افزایش حجم بدهی‌های برقی عراق مذاکرات و رایزنی‌ها با این کشور برای پرداخت بدهی‌های معوق آغاز شده است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه با توجه به افزایش بدهی‌های معوق، این بدهی‌ها در ۱۰ نوبت قسط ماهانه تقسیط شده است، تصریح کرد: عراق ابتدا چند نوبت اقساط برقی را پرداخت کرد اما هم اکنون روند دریافت مطالبات برقی از این کشور به تعویق افتاده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بر اساس توافق انجام شده عراق باید ماهانه ۱۰۰ میلیون دلار پول برق ایران را در اقساط تعریف شده، پرداخت کند، اظهار داشت: این طلب بابت بیش از یکسال صادرات برق به عراق و سایر مطالبات پیشین بوده است.

فلاحتیان با بیان اینکه مذاکرات جدیدی برای دریافت حدود یک میلیارد دلار مطالبات برقی آغاز شده است، تاکید کرد: افزایش حجم بدهی‌های برقی عراق به ایران هیچ ارتباطی به تحریم و یا موانع انتقال پول از طریق بانک‌های خارجی ندارد.

معاون وزیر نیرو کاهش درآمدهای عراق از محل سقوط قیمت نفت خام را مهمترین دلیل افزایش حجم بدهی‌های برقی این کشور همسایه عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: با وجود افزایش حجم بدهی‌ها اما صادرات برق به عراق ادامه دارد.

در همین حال حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز و معاون وزیر نفت اخیرا با اولتیماتوم جدیدی خطاب به عراقی‌ها، اعلام کرده است: در صورتی‌که مطالبات ساخت خط لوله مشترک گاز را پرداخت نکنند، ایران گازی صادر نخواهد کرد.

به گزارش مهر، از حدود چهار سال قبل با بهره‌برداری از خط جدید ۴۰۰ کیلوولتی کرخه- العماره، ظرفیت صادرات برق ایران به عراق افزایش یافت.

از سوی دیگر بر اساس قراردادی که بین ایران و عراق امضا شده هم اکنون ظرفیتی به منظور صادرات بیش از ۲۰۰۰ مگاوات برق به این کشور همسایه ایجاد شده است.

عراق از سال ۲۰۰۵ میلادی برای تبادل برق همکاری‌های خود را با ایران آغاز کرده که در ابتدا حجم واردات برق از ایران ۱۵۰ مگاوات بود و در شرایط فعلی این رقم به حدود ۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات افزایش یافته است.

کد خبر 3812599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جیمبو GB ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
      0 0
      به جای پول معادن لب مرز را با قراردادهای سفت و سخت ازشون بگیرید و ضربتی با شرکتهای خا رجی بیفتین به بهره برداری عراق که تحریم نیست .این موقعیته گاز هم بدین .
    • شهروند IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
      0 0
      برای این همسایه غربی کشورمان تا به حال چند بار اخطار قطع فرستادید تا بدانیم با مشترکین بدهکار خارجی همان معامله ای را میکنید که با مشترکین داخلی از مسکونی تا بیمارستان و کارخانه!!!
    • علی IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
      0 0
      روی فیش 24 هزار تومانی ما نوشته اخطار قطع