به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، به سوالات مختلف پیرامون آینده فعالیتها در این معاونت با تغییر وزیر ارشاد، یارانههای نشر و مسیر آتی آنها، پیگیری حقوق مولفان و ناشران با روند نگرانکننده افزایش سرقتهای ادبی و ... پاسخ داد.
صالحی ابتدا در مورد آینده فعالیتها در معاونت متبوعش پس از تغییر وزیر ارشاد و چشم انداز آن در دوران وزارت صالحی امیری، گفت: همانطور که خود ایشان در اعلام مواضعی که در چند روز گذشته داشتهاند، بر مبنای کلیات برنامههای وزیر پیشین منتهی با سرعت و نشاط مضاعف حرکت خواهند کرد. طبیعتاً در کلیت فضایی که در وزارت ارشاد وجود دارد، ما انشاءالله شاهد انرژی و نشاط و سرعت بیشتر در فعالیت ها خواهیم بود.
وی افزود: با توجه به اینکه وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی از قبل با معاونت فرهنگی این وزارتخانه آشنا بودهاند، عضو هیئت امناء خانه کتاب بوده و چند سال متوالی عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران بوده اند و همچنین عضو شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران بودهاند، و تقریباً نسبت به اکثر اتفاقاتی که در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد میافتاد، آشنایی داشته و دارند، به نظر میرسد که ذهنیت کافی نسبت به این حوزه دارند و در گفتگوهایی که در چند جلسه اخیر با ایشان داشته ایم، مشخص است که نگاه جامعی به این حوزه دارند.
به گفته معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری از این معاونت به عنوان یکی از واحدهای این معاونت که توفیقات خوبی در این دوره کسب کرده، یاد کرده و پیش بینی می شود چند ماه آینده عمر دولت با این نگاه مشترک و هماهنگی موجود بین این معاونت و وزیر جدید، سپری شود.
صالحی در خصوص دستور کار جدید معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در زمینه نحوه هزینه کرد یارانههای حوزه نشر هم تاکید کرد: در بخشهای مختلف در این رابطه ایده های متنع و مختلفی وجود داشته و دارد؛ یکی از برنامههایی که الان در حال انجام اقدامات اجرایی آن هستیم، بهبود اوضاع صنعت نشر و حلقههای متنوع آن است؛ از ناشران گرفته تا کتابفروشان و از اهل قلم گرفته تا شبکه توزیع. این حمایتها هم تنها در بحث مالی دیده نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد با اتفاقاتی که قرار است در ۱۰ ماه آینده و در راستای اجرای این برنامه بیفتد، شاهد بهبودی بسیار مطلوبی در وضعیت فعالیت در همه حلقههای صنعت نشر کتاب باشیم و با توجه به تعلق خاطر وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی به فرهنگ مکتوب، پشتیبانیها از این برنامه جدی تر و با سرعت بیشتری رقم بخورد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با برنامه این معاونت برای صیانت و پاسداری از حقوق مولفان و پدیدآوزندگان کتاب و ناشران با توجه به روند نگران کننده و رو به افزایش سرقت های ادبی که در جامعه شاهد آن هستیم، گفت: بخشی از برنامهای که همین الان به آن اشاره کردم، ناظر بر پیگیری بحث سرقت های ادبی است که در این زمینه چند اقدام مشخص، دیده شده است که به طور مشخص می توانم به تشکیل کارگروه مشترک بین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اشاره کنم.
صالحی همچنین درباره وجوه ممیزه برنامه های هفته کتاب امسال با دوره های قبل، تاکید کرد: یکی از اتفاقات خوب در بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سال جاری، آغاز و گشایش رسمی آن در پایتخت کتاب ایران یعنی شهر نیشابور و نواخته شدن زنگ کتابخوانی از این شهر است که ناظر بر همان نگاه تمرکززدایی فعالیت ها و فراتهرانی دیدن آنهاست. معرفی باشگاه های کتابخوانی در کشور از دیگر وجوه ممیزه هفته کتاب امسال خواهد بود.
نظر شما